Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Francnak költenének pénzt, ha egy csokor szóvirág is megteszi? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Remek időszak ez Orbán Viktor mostanában nem túlságosan sikeres életében. Alig ment el a pápa – és a propaganda még bőven építgeti a mítoszt a fővezér kereszténysége, és a Vatikán között létrejött eltéphetetlen kötelékről -, máris itt bohóckodnak szélsőkonzervatívék, akik előtt a csúti olyan felszabadult örömmel tud szónokolni, hogy szinte kivirágzik a boldogságtól az ő hamvas orcája. Ráadásul annyi és akkora baromságot mondhat, amennyit és amekkorát csak akar. Igaz, ezt bármelyik beltenyészeti pártgyűlésen megteheti, de mégsem mindegy, hogy külföldi politikusok tapsikolnak hozzá, vagy Semjén Zsolt áhítatos tekintetével kell beérnie. Szóval most két teljes nap felszabadult boldogság következik. Nem nekünk persze, hanem a főninek.

A Karmelita előtti tüntetés miatt máris nyomozást indított az ügyészség. Merje még valaki azt állítani, hogy nem elég gyors a magyar rendszer. Gyors az, mint a villám. Esze is nagyjából annyi lehet, már amennyiben nincsen valami elfogadható indok arra, hogy miért rendőrök elleni erőszak miatt nyomoznak ők. Szerintem nem a tüntetők taszigálták a rendőröket, nem ők fújtak a rendőrök arcába könnygázt, nem ők nyomorgattak hatodmagukkal egy szál embert, nem ők ütlegelték gumibottal a rend éber őreit. A TASZ jogásza nem érti, miért volt ilyen agresszív a rendőrség. Én speciel értem, miután volt szerencsém találkozni olyan szervvel is (azért sem írok jelzőt), amelyik autóval megállt az út közepén, mert elcsípett a társam és köztem zajló magánbeszélgetésből pár szót, és úgy gondolta, a legdicsőbb megoldás, ha üvöltve belénk köt, mert az önérzete sérült. Szerintem ideggyenge, nem túlságosan eszes, az empátiát hírből sem ismerő, ám túlságosan sértődékeny alakoknak nem kellene rendőrnek menni, mert az ilyesminek soha nincsen jó vége. Az ilyen akkor is alkalmatlan marad, ha hússzorosára emeli a fizetését Pintér Sanya. Ha ráadásul megoldhatatlan feladatot kap, és ettől még az addigiaknál is frusztráltabb lesz, akkor egyenesen közveszélyes lehet. És ha mindezt tetőzi a szorongás, amiért az arcába kiabálnak emberek, a tehetetlen düh, mert nem fogadnak neki szót, kész is a robbanóelegy. Pintér konkrétan a tűzzel játszik.

És következzen az egyik kedvencem, Varga Judit. Természetesen őcelebsége is hihetetlenül keresztény, legalább annyira konzervatív is, amennyire jobboldali, így aztán neki is fel kellett szólalnia a vándorcirkusz-gyűlésen. Én már azt hittem, minden baromságot hallottam. Erre furtonfurt kiderül, hogy szó sincs róla, dehogy hallottam én mindent. Például ez teljesen új:

Magyarország az a kőszikla, melyen rendre megtörnek a globális baloldal befolyásolási kísérleteinek hullámai – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön a CPAC Magyarország konferencián.

 Varga Judit az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvény csütörtöki záróelőadásán azt mondta, Magyarország egyúttal az a kőszikla is, melyre a nemzetközi konzervatív összefogás egyik biztos tartóoszlopát fogjuk tudni építeni.
    Magyarország Európa közepén egy olyan hely, ahol még él a szabadság, ahol az ember bármilyen kérdésben félelem nélkül elmondhatja véleményét, még akkor is, ha hagyományos családi értékeket vall, ha konzervatív és akkor is, ha ad abszurdum hisz Istenben – szögezte le a politikus. (MTI)

Hát hogyne, ahogy mondani tetszik a miniszter asszonynak. Csak picit kell átkalibrálni a nézőpontot, máris igaz lesz. A magyar kormány az a trágyahalom, melyen rendre megtörnek a racionalitás hullámai, amennyiben azok nem kompatibilisek Orbán Viktor aktuális agymenésével. Abban azonban igaza van, hogy szabadon lehet bárki konzervatív, heteroszexuális és vallásos. Csak másféle ne legyen, mert azt erősen meg lehet szívni mostanság.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a Karmelita kolostorban fogadást adott a CPAC Hungary 2023 konferencia kiemelt amerikai vendégeinek – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A neves amerikai közéleti személyiségek, politikai véleményvezérek megcsodálhatták a Világörökség részét képező budapesti panorámát, megismerhették a budai vár és a Karmelita kolostor történelmét, valamint ízelítőt kaptak a magyar kultúra és konyha remekeiből – mondta Havasi Bertalan. (MTI)

Jó lenne látni – persze nem fogunk, de attól még jó lenne – egy elszámolást, melyből kiderül, mennyibe került a produkció, és főként hogy ki fizette a bulikát. A választ én is tudom, természetesen mi fizettük. Ezt is.

Ha már pénz! Azt nem tudom, hogy Varga Mihály – aki bizonyára szintén jobboldali, konzervatív és tetőtől talpig keresztény – hol volt, ameddig Varga Judit sziklának képzelte magát, de lassan jó lenne szembenézni azzal, hogy már most is rohadalom nagy bajok vannak, és ez a gyönyörű honi inflációval csak tovább fog romlani. Az azért csak meg kell üsse az ingerküszöböt, hogy a magyar munkavállalók az uniós átlagbérnek (amiben benne van a bolgár, a román és a magyar átlagbér is) mindössze a 40 százalékát keresik. És ezt nem a liberális hullámok állítják, hanem a KSH. Az árak pedig – legalábbis az élelmiszerárak – magasabbak nálunk, mint a legtöbb országban. Ha kiörvendezték magukat fideszék, ha voltak a misén is, csak neki kéne gyürkőzni ennek is, nem? Tudom, nem. Majd tolják tovább a propagandát, az mindent ápol és eltakar. Francnak költenének pénzt, ha egy csokor szóvirág is megteszi?

Megyek dolgomra. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.