Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt ijesztgetnek vele, ott ünneplik a demokráciát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Vicces hét van mögöttünk. Megint. Ami hülyeség kifért nemzeti büszkeségeink száján, azt ki is nyomták magukból. Tállai András például ezerkétszázadszor is elszavalta, hogy örvendjünk, amiért ilyen jóságos kormányunk van, és a tetvedék Brüsszel tehet minden bajról és nyomorúságról, ami gondos kormányunk minden jóakarata ellenére benyomult a honi boldogságba és dúskálásba.

Érdemben változtatta meg a gazdasági körülményeket az elhúzódó háború és a szankciós energiaválság. Emiatt a kormánynak – a családok és a gazdaság védelme érdekében – ezekhez a változásokhoz kellett igazítania a költségvetést. A büdzsé továbbra is biztosítja a nyugdíjasok védelméhez szükséges forrásokat, míg a rezsicsökkentésre négyszer nagyobb összeg jut, így továbbra is minden család a rezsicsökkentett árat kapja az átlagfogyasztásig – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

 A szomszédban elhúzódó háború zajlik, amire Brüsszel elhibázott szankciók sorozatával válaszolt. Ennek következménye a szankciós infláció és az energiaválság. A kormány célja – ebben a jelentősen megváltozott helyzetben is – a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek és a magyar gazdaság védelme, valamint Magyarország biztonságának garantálása. Ezek a célok voltak a legfőbb szempontok a módosított költségvetés elkészítésénél is – mutatott rá az államtitkár.
    Hozzátette: a kedvezőtlen világgazdasági környezet miatt a kormány a központi tartalékot megemelte, ennek összege a tervezett 170 milliárd forintról 255 milliárd forintra nő.
    Arra is kitért, hogy a pénteki parlamenti szavazáson a baloldal ezúttal sem támogatta a költségvetést, ezzel ismét nemet mondtak a rezsicsökkentés, a családok, a munkahelyek, a nyugdíjasok és az ország védelmére. Miután ezzel együtt ugyancsak nem szavazták meg a békepárti határozatot, egyértelmű, hogy a dollárbaloldal nem csak háborúpárti, de nem is akarja megvédeni a magyar embereket a háború és a szankciók hatásaitól. (MTI)

Jó lett volna arra is magyarázatot adni, hogy mennyiben követi az inflációt a nyugdíjemelés, amikor nem követi, hogy érdemben min változtat az, ha a senkit nem érdeklő magyar fideszes parlamenti többség megszavazza, hogy márpedig béke legyen, de arra is kellene magyarázat, hogy miért a magyar állam veszi a legdrágábban a gázt az oroszoktól, miért az orosz gáz a legdrágább, és hogy más országokban miért sokkal alacsonyabb az infláció.

Vasárnap Kocsis Máténak kellett eltrappolnia a rádióba, hogy elmesélje, mennyire nagyon háborút akar mindenki, kivéve persze a szélsőjobbos magyar kormányt és híveit. Normális ember már ezen is erősen elcsodálkozna, de nálunk lényegében csodálkozni sincsen idő, mert helyből rálicitált Kocsis a saját hazugságaira – jó, nem saját, ezt kell kötelezően hajtogatnia minden rezsimszolgának napi 24 órában -, mert szót ejtett arról is, hogy a kormány nagyon akarja Svédország NATO-tagságát, de a fideszes frakció meg van sértődve, megosztott és még nem szavazták meg azt, amit a kormány (Orbán Viktor) szeretne. Ez egészen szürreális helyzet, az ország hülyének nézésének egy olyan szintje, amire már szavaim sincsenek. A fideszes frakció bármit, bármikor megszavaz, amire utasítást kap a főnöktől. A saját kiherélésüket is megszavaznák, kilencven százalékuk azt sem tudná, mire szavazott, a maradék nem értené, vagy értené, de gyáva lenne ellentmondani. Most pedig azt is elviselik, hogy őket rántja maga elé védőpajzsnak a geci, rájuk hivatkozik, amikor valamelyik diktátor érdekeit védi. Szánalmas alakok. Az pedig kimondottan nagyszerű lenne, ha a magyar kormány nem hergelne sem háborúval, sem atomháborúval, sem békefenntartó erők küldésével Ukrajnába, mert ezzel csak az orosz propagandának tartanak bakot. Ezt ám nem csak én látom, mindenki más is – persze nem a szektáról beszélek, ők biztosan nem látják és nem is értik, ahogy semmi mást sem -, Orbánék csak még mélyebbre ássák el az országot a közösség szemében. Ez még azzal sem függ össze, hogy kapnak, vagy nem kapnak pénzt az uniótól. Ellenben a magam részéről úgy gondolom, hogy a világháborúval és atomháborúval ijesztgetés bőven kimeríti a félelemkeltés, közveszéllyel fenyegetés, rémhírterjesztés – és ha még van pár ilyen tényállás, akkor azokat is ide kellene számolni – összes pontját, melyeket jobb helyeken büntetnek. Itt meg a korrupció mellett az a kormány politikája.

Ameddig mi vigadtunk a hétvégén, a finnek kormányt váltottak. Nem tört ki a forradalom, csak elérkezett az ideje a választásnak. Az eddigi miniszterelnök, Sanna Marin pártja harmadik lett, tehát nem ők adják a miniszterelnököt, ám minimális a különbség a három legnagyobb párt között – 20,8 – 20,1 – 19,9 százalékot kaptak -, koalícióban tudnak kormányt alakítani. A pártok vezetői nem pocskondiázzák egymást – legalábbis nyilvánosan nem -, hanem a demokrácia ünnepének nevezik a választást, amikor a finn emberek döntöttek, és ők, a politikusok ennek a döntésnek a tiszteletben tartására esküdtek fel. Fura egy hely lehet az a Finnország.

Közben Baginacsa nertárs tovább ássa maga alatt a gödröt, bár nincsen ezzel különösebb baj. Szerintem évek óta nem figyeltek rá annyian, mint most. Kicsit ugyan problémás, hogy most sem a jól sikerült poén miatt kapták fel a fejüket az emberek, hanem a kereszténykonzervatív, heteroszexuálisfehérhím kijelentése miatt, hogy ugyanis a nők nem jó humoristák. Itt be is fejezhette volna, de nem. Most nekilátott megmagyarázni, hogy ő nem is azt mondta, amit mondott, hanem ő azt mondta, hogy valami ismeretlen okból kevesebb a humoristák között a nő. Ezzel csak egy baj van, mégpedig az, hogy az eredeti kijelentések egyáltalán nem támasztják alá a magyarázatot. Gondolok itt például erre:

A nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha azt egy nő szájából hallják. Nem tudom, miért van így, szerintem ez egy alapvetően férfi szakma.

Egy önmagát humoristának tartó közepesen tehetségtelen rezsimszolgánál egy dolog kínosabb; ha az illetőnek nem csak tehetsége nincs, de még hihetően hazudni sem tud. Nem mondom, hogy kár Baginacsáért, mert szerintem nem kár. Már régen valami szép polgári foglalkozást űzne, ha nem tartja a médiában a politikai akarat. Most sem azt tudtuk meg róla, hogy mégis tehetséges és remek a humora, csupán azt, hogy hímsoviniszta. Ha szerencséje van, befér a következő eresztés Kossuth-díjas társaságba. Már ha még akkor a Fidesz dönt erről.

Én most veszem a búcsúmat, jó ébredezést kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.