Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A Türk Tanács teljes jogú tagjaként isszuk a tábortűz körül a kumiszt, mert ott van a mi helyünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, lassan az egypártrendszer levedli az állarcot torz kis arcáról, és már nem is próbál meg úgy tenni, mintha ez a rendszer akár csak nyomokban is tartalmazna valamiféle demokráciacsírát, jogállamiságmorzsát. Már ott tartunk, hogy kezdik immunizálni a társadalmat; amit a kormánypárt (a Fidesz, Orbán Viktor) kiböffent a tápcsatornája bemeneti nyílásán (vagy a kimenetin, a kettőt néha eléggé nehéz megkülönböztetni), az lényegében nem más, mint dogma. Sem megkérdőjelezni, sem vitatkozni nem lehet vele, még csak elgondolkodni sem szabad róla, hanem azon nyomban, kétségek és kérdések nélkül el kell fogadni, tudomásul kell venni és tényként kell kezelni. Voltak persze a dolognak előjelei, évek óta építi a saját isteni mivoltába vetett hitet a csúti és szolgahada. Valószínűleg mostanra érett meg a helyzet arra, hogy élesben is kipróbálják a dolgot. Aztán – ha működik – fel lehet gyorsítani az agymosást és az átprogramozást. Kár, hogy ez (is) csak a nagyon hülye szektásoknál működik ennyire egyértelműen, azok pedig nem lettek többen. De legalább jó hangosak.

Gyurcsányék ma hivatalosan is bejelentették, hogy háborúpártiak – Reagálás Molnár Csaba és Kálmán Olga (DK) sajtótájékoztatójára.

A Gyurcsány-párt mai sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy nem fogják megszavazni a békepárti országgyűlési határozatot, vagyis háborúpártiak. A dollárbaloldal továbbra is teljesíti azt, amiért külföldi megrendelői fizetik, háborúba akarják rángatni Magyarországot.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (MTI-OS)

Nos tehát! Legalább értelmet nyert a dolog. Mert eddig nem láttam át igazán, mi a cakkos lócitrom szükség van erre a szemenszedett baromságra. Min változtat egy, a magyar parlamentnek látszani akaró cirkusz által elfogadott békepárti nyilatkozat? Ettől Putyin kitakarodik Ukrajnából? Az ukránok önként átadják az országukat? Netán magukba szállnak a háborús felek, leülnek, tárgyalnak, megállapodnak és kitör a béke? Aminek csupán az volt eddig is az akadálya, hogy nem tudták, mit kellene csinálni, de lám, most a fideszesek irányt mutattak, és máris tudják? Nem, nyilván nem ez volt ennek a hülyeségnek az eredője, hanem az, amit most láthatóvá tett a végtelenül sok eszéről híres pártpropaganda. Az egyetlen ok az volt, hogy lehessen keresztben és hosszában kampányolni az ellenzéki pártok – és persze ezen keresztül a valódi, a hatalomra nézve akár veszélyessé is válható ellenzék, a politikailag aktív, vagy egy ponton aktívvá váló szavazók – ellen. Eddig is tesztelték persze az ötletet, mely nem más, mint hogy miként lehet úgy totálissá tenni egy diktatúrát, hogy közben az unió tagjaként kurvára nem lehet senkit az utcán agyonverni az eltérő véleménye miatt, hogy nem lehet börtönbe hurcolni, de azért érezze csak börtönben, vagy még inkább átnevelőtáborban magát mindenki.

És igen, ez egy kibaszott átnevelőtábor lett. Ha nem szögelsz magadra egy levesestányér méretű kokárdát, nem vagy magyar. Ha magadra szögelsz, fideszes vagy. Fel kell állnod, ha a tökömtudja melyik középszerű banda eldalolja a középszerű sírvavigadót, mert az az új himnusz. Ha nem állsz fel, hazaáruló vagy. Ha felállsz, fideszes vagy. Fel kell zokognod, ahányszor meghallod a hívószót: Trianon. Ha nem teszed, hazaáruló vagy. Ha felsírsz, fideszes vagy. Szeretned kell a kijelölt jobboldali szerzőket akkor is, ha legfeljebb a középszerig jutottak el a művészetükben, mert a hazaszerető magyarok tudják, mi a valódi kultúra, és hazaszerető magyar csak fideszes lehet. Gyűlölnöd kell a másságot. Az összeset. Ha nem teszed, hazaáruló vagy, át akarod operálni a védtelen gyermekeket, genderfasiszta vagy, amiről senki nem tudja, hogy mi a lószart jelent, de nagyon ijesztően hangzik, ezért senki nem akar olyan lenni. Ha eléggé náci, rasszista és homofób vagy, akkor fideszes vagy.

Templomba kell járnod, keresztet kell hordanod a nyakadban, a füledben, akár a válladon is cipelheted, mert ha nem teszed, hazaáruló vagy. Ha látványosan és zajosan vallásos vagy, akkor pedig fideszes vagy. Imádnod kell a focit, mert az lényegében azonos a nemzeti hitvallással. Szurkolnod kell, rajonganod kell, ha szoktál írni, akkor írnod kell róla, győzelem esetén ünnepelned kell, vereségkor meg kell magyaráznod, miért is volt ez álnokság és csalás, miért győzött végső soron a vesztes csapat. Ha nem teszed, hazaáruló vagy. Ha teszed, máris a nyájhoz tartozol, mert nem lehetsz más, csakis fideszes.

És most már azt is tudjuk, hogy a békepárti országgyűlési határozat ennek a folyamatnak, az elfideszesítésnek vagy a hazaárulóvá válásnak egy újabb lépcsőfoka. Aki támogatja ezt a semmire nem való, tökéletesen értelmetlen és érdektelen dolgozatot, az rendes fideszes hazafi, aki nem támogatja, pláne a parlamentben nem szavazza meg – ami persze semmit nem jelent, mert a fideszes bátorok a kétharmadukkal bármit átnyomnak, akár azt is, hogy a született szőkéket kopaszra kell nyírni, mint kollaboránsokkal azt tenni szokták bizonyos esetekben -, az természetesen háborúba akarja rántani az országot, tehát hazaáruló, nemzetgyilkos, aljas ellenség.

Oké, építkezik a pártállam. De egy idő után lépni kell valamerre, mert már gödröt tapostak maguk alá a nagy helyben toporgással. Mi lesz a folytatás? Kidobják a parlamentből az ellenséget? Az nem lenne jó húzás. Egyrészt felhördülne az unió, márpedig a pénz jelen állás szerint náluk van, és arra a pénzre nagy szüksége lenne a pártállamnak. Másrészt meg kell tartani a jelenlegi ellenzéki pártokat, nehogy vákuum keletkezzen, és teret engedjen egy újfajta, hiteles (és így a hatalomra nézve veszélyes) tömörülés létrejöttének. De így sem maradhat a dolog, mert végül úgy jár az állampárt, mint a migránsfrásszal. Azt is addig ismételgették, ameddig belefásultak még a hívek is, aztán már nem lehetett őket hatékonyan riogatni velük. Most a migránsfrász helyett itt van persze a háború, meg is nyerték vele a választást, de egy idő után ez is elhasználódik, elfárad, hatástalan lesz. Nem is az az igazi kérdés, hogy miért csinálja ezt a kormánypárt, hanem az, hogy ezután mit fognak csinálni. Mi lesz a következő, amiért össze kell kapaszkodni, ami ellen meg kell védeni magukat, amitől csak Orbán Viktor óvhatja meg, és ő is csak az igazhitű fideszeseket? A magam részéről érdeklődve várom, mit talál ki a homályban lappangó propaganda. Támadnak a pirézek? Jönnek az ufók? Más már nem nagyon jut eszembe, de nem véletlen, hogy nem én vagyok kormányon. Lássuk, milyen új ökörség jut eszébe a hatalomtechnikusoknak, és mikor jutunk el odáig, hogy az egyetlen megoldás, ha kilépünk a NATO-ból, az EU-ból, és a Türk Tanács teljes jogú tagjaként isszuk a tábortűz körül a kumiszt, mert ott van a mi helyünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.