Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már amennyiben nem cél az élősködők szaporítása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A tavasz már vitathatatlanul megérkezett. Ha még bónuszként lemondana/megbukna a kormány is, egészen élhető hely lenne ez az ország. Ez sajnos nem fog bekövetkezni, legalábbis az önkéntes lemondás biztosan nem. Ellenben Nagy István agrárminiszter tisztára felhúzta magát, mert a gonosz Brüsszel már megint nem ad nekünk pénzt. Szlovákiának és Csehországnak sem, de az nem érdekes, mert Románia, Lengyelország és Bulgária viszont kap forrást azért, hogy kompenzálni tudják a gazdák veszteségeit, amiért az ukrán gabona letörte a belföldi árakat. Nálunk is letörte, hangoztatja a nagyszerű agrárminiszter, aki szokása szerint megmondta a tutit:

A bizottság azt állítja, hogy az Ukrajnából beérkező gabona nincs letörő hatással a gabonapiaci árakra, azonban amíg a rotterdami tőzsdei ár 300 euró/tonna körül mozog, addig Magyarországon ez 217 euróra esett vissza. Ezt nem hagyhatjuk szó nélkül, és azt súlyos szakmai tévedést sem, miszerint nem az ukrán gabona bejövetele idézte elő ezt a nagy árcsökkenést

Amennyire én tudom, a rotterdami tőzsdei ár nem Hejőpapiban, Jani bátyám tanyáján értendő úgy, hogy Jani bátyám megesküszik a minőségre, de papírt nem tud adni róla, ám meg lehet kérdezni Mancikát, aki a legközelebbi malom laborosa, és ő mondta, hogy nagyszerű a búza. Jó fuzáriumos. Ha Jani bátyám csináltat hivatalos certifikátot az gabonájáról, bérel egy kamiont, elvisz Rotterdamba és hajóra rakja, akkor biztosan ő is megkapja érte a 300 eurót. De Jani bátyám búzája nemhogy a rotterdami, de a budapesti árutőzsdén sem piacképes. Amúgy pedig a Budapest Árutőzsdén a búza hivatalos átlagára augusztus-szeptemberben 340 euro körül mozgott. Talán ezt látták Brüsszelben is, ezért nem vették be a kormány – vagy a minisztérium – rinyálását.

Az Origón Lengyelország tegnap is majdnem belépett a háborúba. Ha jól emlékszem, legalább harmadszor egy hét alatt. A pártmédia munkásai már régen nem a kommunista időket élik újra, hanem távolabbra kúsztak vissza a múltba. Ilyesmit a mai világban nagyon ritkán lehetne olvasni, már amennyiben nem működne a fideszes hír- és propagandagyár. De szerencsére működik, úgyhogy lehet ismét átélni a daliás időket:

Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista arról írt az online műsora közösségi oldalán, hogy a Joe Biden vezette amerikai baloldali kormánytól ösztöndíjat kapott. Az amerikai baloldal jóvoltából a szélsőséges magyarországi aktivista többhetes kiképzésen vesz majd részt. Gulyás szerint az amerikai program egyik célja, hogy az ösztöndíjasok újságíró-szakmai/vezetői képességeit erősítse. Gulyás Márton azonban nem újságíró, hanem egy szélsőbaloldali aktivista, akinek tevékenységét a Biden-kormányzat az amerikai adófizetők pénzéből támogatja. A műsora finanszírozói között szerepelnek Soros György magyar származású milliárdoshoz köthető különböző szervezetek is. (Origo)

Egy ilyen iromány, pontosabban bekezdés még az én ifjúságom idején is egyes alát ért volna fogalmazás dolgozatban, általános iskola hatodikban. Nem is csak azért, mert hazudik, szájba rág és gagyi, hanem inkább azért, mert rettentően színvonaltalan és minden szellemességet tökéletesen nélkülöző dolgozatról van szó. A huszonegyedik század első negyede végén már nagyon illene fejlődni, és lehetőleg nem vissza.

Közben fura dolog történt Moszkvában. Az orosz és a kínai kormányfő egyeztet az ukrajnai békéről. Hogy van ez pontosan? nem az volt, hogy Amerikának kell tárgyalnia Putyinnal ebben az ügyben? Haladéktalanul várjuk a mikrofonnál Orbán Viktort, de legalább az ő csapkodás- és toporzékolásügyi miniszterét, mert tisztára össze vagyunk zavarodva! És arról még nem is beszéltem, hogy az Index szerint a luxusmenü része volt a fogadáson a közismert orosz édesség, a Pavlova torta. Ami egészen biztosan nem orosz édesség még akkor sem, ha a balerina valóban orosz volt.

Azt írja az újság, hogy Novák Előd elveszítheti parlamenti mandátumát. Én mondjuk nem igazán hiszek ebben, az őhazájuk most a Fidesz kedvenc pártocskája, nem valószínű, hogy kárt okoznának nekik. Az pedig elég komoly érvágás lenne a Novák-házaspárnak, ha csak Dúró Dóra darálná a mesekönyveket a havi megélhetésért, a családfő pedig kénytelen lenne munkát keresni. Bár ez meglehetősen irreális elképzelés, nem is hiszem, hogy bármelyik megélhetési politikus képes lenne saját jogon, munkából megélni. Mondom, nehéz elképzelni, de azért nagy örömmel figyelném, milyen munkát kap Kósa, Tállai, Polt, Varga (mindkettő), Novák, Deutsch, Szijjártó, Orbán. Boldogabb országokban a politikusoknak van szakmája, egzisztenciája, ért valamihez, előtte is csinált valamit, utána is tud csinálni valamit. Nálunk nem, és már nem is az első generáció nőtt bele abba, hogy csak jól kell nyalni fiatalon, bekerülni a politikába, és halálig megvan az ember megélhetése, mégpedig jóval az átlagbér felett, a kirúgás veszélye nélkül. Jó lesz majd ezen is gyorsan és nagyot változtatni, már amennyiben nem cél az élősködők szaporítása.

Jó ébredezést, szép tavaszi napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.