Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ürgemese

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Polt Pétert szállító, szolgáló és védő – 63 testőrt, 2 szakácsot, 1 Takarítót és 14 kísérő gépjárművet számláló – konvoj néhány órácskára leparkolt a Ferihegy 2 reptér 5-ös leszállópályáján, mivel a védett személy beugrott az egyik ürgelyukba némi elemózsiát vásárolni az aranyhörcsögeinek. A 274 utassal és a 16 tagú személyzettel épp leszállni készülő Boeing 787-est a terrorelhárítók egy félvállról indítható, Stinger típusú föld-levegő rakétával időben semlegesítették, így a maffiakormány védnökének élete, esti épsége és házikedvenc-fenntartási célzatú ügylete egy pillanatig sem forgott veszélyben. A forgalmas légikikötő területén underground terményboltot üzemeltető, a földimókusformák családjába (Xerinae) tartozó közönséges ürgék (Spermophilus citellus) is szerencsésen túlélték az álesetet. Így egyelőre ez a mese sem ürgebőrbe varrva kerül majd a kirakatokba – már ha egyáltalán átesik az alkotmányossági vizsgálaton.

„- Minden teljesen szabályos volt. A Legfőbb Ügyész ott állhat meg, ahol akar, azaz bárhol. Ámbár ez egyáltalán nem jellemző rá, hiszen előre megyünk, nem állva.” – nyilatkozta az illeTEKes. „Az is oly mindegy, hogy magán- vagy hivatalos ügyben járt-e az ürgeüregi magüzletben az ügyőr úr. Személyvédelmi szempontból nincs jelentősége annak, hogy a védett személy hivatali tevékenységével összefüggő, vagy magánprogram keretében történik a védelem végrehajtása, a védett személyt megillető védelem generális, napszaktól és tevékenységtől független. Morálisan és közjogi szempontból az sem kifogásolható, hogy a vádhatóság vezetője nem GPS-t, hanem hagyományos térképet használ, ha közlekedik. A (T)errorelhárítási Központ ezért az ügyben vizsgálatot sem indított. A kiemelt nemzetgazdasági érdeklődésű, VIP-es ürgebolt minden szükséges engedéllyel rendelkezett. Ürgeöntéssel, élvefogó hurokcsapdák felállításával mink amúgy sem foglalkozunk, különösen amióta – a szimpla magyar állampolgárokkal ellentétben – az ürge védett állat. Mellesleg – mint amatőr ürgekutató – mondom: az ürgék népszerű, bár első hallásra kissé különösnek tűnő élőhelyei a füves repülőterek. A hazai füves repülőterek mintegy háromnegyedénél előfordulnak ürgék. Ezek előnye, hogy mivel száraz területek, alkalmasak járatépítésre, a gyepet rendszeresen kezelik, és viszonylag kevés közvetlen emberi zavarás éri az ott lévő állatokat. A füves kifutópályák lebetonozásával viszont sajnálatos módon lecsökkent vagy megszűnt az adott populáció élőhelye. A Polt-bolt is veszélyben van!

Mi a tanulság? Nem kéne tán annyit röpködni, jóemberek! Az önmagát felrobbantó repülőgép pilotáji nyilván észlelték a legálisan várakozó véd járművek megkülönböztető jelzéseit, azt tették, amit a helyzet megkívánt. A landoló pályák, buszsávok és más hasonló, a köznép kiváltságait erősítő aszfaltbetyárok meg kanyarodjanak más nyomvonalon. A védett személy egyszerűsített védelmét ellátó oszlopvezető és utánfutó gépkocsik száma és felszereltsége a veszélyeztetettségének megfelelően indokolt. Lehet, hogy ez a szám egyesek szerint túlzó, de egyben az ellenzék megtévesztését is szolgálja. A sorosisták nem tudhatják, mikor melyik verdában ül az ügyészségvezető. Van hogy néha egyszerre kettőben is ül, élve a gondolkodási szabadsággal és önrendelkezési joggal. El- és utóvégre Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája! És ebben semmi kivetni – vagy kinevetni való – nincs!”

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.