Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemhogy elmentek a falig, de már légkalapáccsal és munkagépekkel rombolják porig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt javaslom, tegyük egymás alá, mellé az alábbi két hírt.

Az első:

A honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben teszi lehetővé, hogy a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint a modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány. Annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására.

„Információk alapján száz, de én úgy tudom, hogy már 170 tábornok és tiszt kapta meg azt a… volt vele az a beszélgetés, hogy távoznia kell” mondta a DK-s Vadai Ágnes korábbi honvédelmi államtitkár az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. Azt is mondta, hogy még nem tudni, ennek hol lesz a vége, de „a Honvédelmi Minisztérium környékéről ezres nagyságrendet hallottam”. A politikus szerint „ez azt jelenti, hogy egy NATO-mentesítés folyik jelen pillanatban a Magyar Honvédségnél”, hiszen „a 45 éves tisztek és tábornokok nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő és a NATO-ban szocializálódott katonák”. Vadai arról is beszélt, hogy az intézkedések célja az is, hogy a politikai hűség legyen mostantól irányadó a Magyar Honvédségben.

A második:

Az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás. Az eseményt egy 160 ülőhelyes terembe hívták össze, de az érdeklődés akkora volt, hogy több mint kétszázan zsúfolódtak be a helyiségbe. Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának vezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket, a főispánt többször is lehazaárulózták.

Namost. Ez utóbbiból kiindulva: nem kizárt, hogy egyre gyakrabban kell ilyenekre számítania a világ leghírhedtebb, a néppel állandóan forró dróton kapcsolatot tartó homárzabálójának. Ha lassan is, de a nép mintha kezdene felébredni abból a bizonyos Csipkerózsika álomba szenderült állapotából, amibe idestova 12 éve belehipnotizálta a Karmelita kolostor nagy aneszteziológusa. Úgy látszik, nemcsak a földgáz, hanem az altató gáz is fogytán van, mert érzi a páciens, hogy beléhatolt a szike, mi több, műtét közben fel is ébredt. Gondolkodjunk hát, Béláim!

A magyar hadsereg 1999-ben csatlakozott a NATO kötelékéhez, és onnantól kezdve az egész állomány, beleértve a katonákat és a tiszti kart, a nemzetközi védelmi szervezet ernyője alatt kapja a kiképzést, annak elvárásai alapján kell fejleszteniük a harcászati eszközeiket, és kötelezően részt kell venniük olyan konfliktusok felügyeletében, ahol (miután a NATO célja az, hogy politikai és katonai eszközökkel őrizze meg a tagjai szabadságát és biztonságát) NATO-tagország is részt vesz a békefenntartásban, vagy a konfliktusok kezelésében. A közös hadgyakorlatoknak és az összehangolt stratégiai feladatok megoldásának pont az a célja, hogy ha netán élesíteni kell a hadsereget, az éles helyzetben is gördülékenyen menjenek a dolgok. A NATO politikai és KATONAI védőháló is egyben, amely őrködik a demokrácia és békés együttélés mellett. Ennek vagyunk MÉG tagjai.

Ehhez képest 45 éves tiszteket küld el a hadsereg éléről a háromnevű úgy, hogy csak és kizárólag nálunk van az orosz-ukrán konfliktus miatt háborús veszélyhelyzet. Ez olyan, mintha a pilótát kibasznák a repülőgépből miután felszállt egy utasszállító gép, és egy gyakorlattal, tapasztalattal alig rendelkező kezdő másodpilótára bíznák a gép és a rajta utazó emberek sorsát. Egyáltalán foglakozott ezzel valaki? Lófaszt. A cél, hogy ne a nemzetközi szervezethez és a haza védelmére felesküdött szakemberek legyenek pozícióban, ha bazdmeg van. Amennyiben olyanok ülnek a fegyveres erők élén, akik ha – tételezzük fel – utasítást kapnának arra, hogy mondjuk egy nagyobb tüntetés esetén fegyveresen avatkozzanak bele a tömeg feloszlatásába, valószínűleg nem tennék meg. DE! Egy olyan, aki nem a hazára, hanem a NER-e esküszik fel, az simán lehet, hogy gondolkodás vagy zokszó nélkül megteszi. Egy 45 éves ember nem nyugdíjas, egy 45 éves katona szinte fiatal embernek számít, főleg akkor, ha megnézzük a tábornokokat, akik erre az igen tekintélyes rangra évtizedek alatt jutnak el. Az én meggyőződésem szerint is arról van szó, hogy a most elküldött emberek kockázatot jelentenek Orbán számára. A most lefejezett vezérkar a hadsereg szürkeállománya. A most kiherélt honvédség tisztjei a NER egy impotens, ámde hűséges katonája tisztogatásának estek áldozatul. Húzzatok a picsába, nem kellenek ide se a Párthoz és annak autokrata vezetőjéhez esetleg nem eléggé hűséges emberek! Nem kellenek olyanok, akik valamiféle erkölcsi megfontolásból szembe mennének a paranccsal, ha úgy hozná az élet! Ide olyanok kellenek, akik gondolkodás és szemrebbenés nélkül hajtják majd végre az utasításokat. Akárcsak Putyin Wagner zsoldoshadserege.

Nem nagyon tudom ezt másként értelmezni, mint hogy ezek most hajtanak végre katonai puccsot a szemünk láttára, és fegyverzik fel azokat a hithű katonáikat, akik ha kell, meg is húzzák majd a ravaszt. Lassan már nemcsak diktatúra, hanem katonai diktatúra is leszünk. Bármennyire is azt a varázsport fújja a hívek szemébe a homárzabáló, hogy mi megvédünk titeket, ennek az ellenkezője látszik megvalósulni. A helyzet nemhogy rózsás lenne, ahogy azt két hete előadta, hanem pont ellenkezőleg: tragikus. Minden téren. Nemzetközi kapcsolatok nulla. A nyugati demokráciáktól és Európától már fényévekre vagyunk, az uniós pénzek nem jönnek, bármennyire is az ellenkezőjét lebegtetik. Putyini bábállam vagyunk, amelyik nem csupán az Európai Unióra, hanem saját magára nézve is veszélyessé vált. Egyre nehezebb nem azt feltételezni, hogy a Pufi Rambó valóban arra játszik, hogy kiléptesse az országot a szövetségből. Főleg akkor, ha netán megsokasodnak a debreceniekhez (Debrecen=Fidesz-fellegvár) hasonló elégedetlen emberek és az ő tettlegeségig fajuló lázongásai. Amikor az ország azon lakói, akik szegénységben élnek – közel 3 millióan – már nem látnak más megoldást, mint azt, hogy nekimennek az orbáni rendszernek, akkor a lázadást majd le kell valahogy törni. Időben fel kell készülnie mindenre. Az egyetemeket már elfoglalta, az akadémiai szférában is beindult a nagyüzemi agymosás. Fanatizálás, ha jobban tetszik. A majd mi megmondjuk, mit gondolj és cselekedj attitűd teljesen általánossá tétele, ahol nem az országra, hanem a vezérre kötelező felesküdni. Az ország vagyona már a kezükben van, amit minden áron meg kell védeni, a lázadókat le kell verni. 

Csúnya és sötét idők előtt áll az ország. A szellemi honvédő háborúja után Orbán most már fegyveresen is leigázta az országot. Még mindig csak azt tudom javasolni, hogy meneküljön innen ki merre lát, mert ez az ember nemhogy elment a falig, de már légkalapáccsal és munkagépekkel rombolja porig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.