Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak mi hadd maradjunk ki ebből, mert éppen elég ideje finanszírozzuk Orbánt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám hétfőt kívánok mindenkinek! Örömmel jelentem, hogy Bayer Zsolt lényegében bejelentette a személyes Huxitot. A lovagkeresztes irodalmárnak nincsen ínyére Brüsszel aljassága, úgy döntött ő, hogy nem szabad tovább tűrnünk a kettős mércét és ilyesmiket. Többször eszébe jutott ez már neki, most éppen az Erasmus program, pontosabban a további pénzbefagyasztás szúrja a hamvas lelkét. Én úgy vélem, ha ennyire fájdalmas a fideszeseknek alkalmazkodni egy közösség elvárásaihoz, akkor valóban az a megoldás, hogy ki kell lépni a francba az unióból. Majd Mészáros, Tiborcz és a többi – na, nem sok, maximum egy tucat – vállalkozózseni működteti a gazdaságot, a szekta simán megtermeli azt a bevételt, amivel a megszokott színvonalon el tudják tartani a politikusaikat és egyéb udvaroncaikat, majd a lelkes olvasók, nézők és hallgatók eltartják a fideszes lapokat, portálokat, televíziókat és rádiókat. A fideszes üzemekben és vállalkozásokban, gyárakban dolgozó fideszes munkavállalók boldogan kacagva befizetik az idősek nyugdíjára, az állam működtetésére, a Karmelita csicsázására, a puccos légiflotta fenntartására, a focisták fizetésére, a stadionok működtetésére és minden egyéb, fideszesekkel teletömött terület döccenetlen üzemeltetésére szükséges összeget. Azért mondok fideszes üzemeket és vállalkozásokat, mert uniós tagság, az ezzel járó vámmentesség, szabad munkaerő- és tőkeáramlás nélkül itt semmi nem marad, még egy nyamvadt akkumulátorgyár sem. De semmi gond, lesznek remek bányái Orbán apukának, mindenféle cégei a határtalanul terjeszkedő Mészáros-famíliának, lesznek reklámügynökségek, divatipari-vállalkozások, szállodák, mindenfélék. Saját lábon stabilan megáll valahány, fel fogja szippantani a munkaerőt, lehet fejlődni ezerrel. Hajrá, kedvesdrága fideszesek. Csak mi hadd maradjunk ki ebből, mert éppen elég ideje finanszírozzuk Orbánt, udvartartását, zsoldosait és híveit, már szeretnénk a saját és gyerekeink sorsával foglalkozni. Köszike.

A Himnusz közös szavalására hívja a magyarokat a magyar kultúra napján, január 22-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Idén január 22-én a magyar kultúra napján egyúttal a Himnusz 200. évfordulóját ünneplik. 1823-ban ezen a napon, Szatmárcsekén tisztázta le Kölcsey Ferenc a magyarság nemzeti imádságának kéziratát – emlékeztetett a kulturális tárca az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
    Mint hangsúlyozták, ez a jeles évforduló a nemzeti kultúra közösségmegtartó erejére, a magyarság kulturális örökségének megőrzésére, fenntartásának fontosságára és védelmére emlékeztet.
    A Kulturális és Innovációs Minisztérium ezen a napon a nemzet egységére, a magyar közösség együvé tartozásának erejére, illetve arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az összetartozás megélése a nemzet megmaradásának záloga.
    A magyar kultúra napján, január 22-én 17 órától az állami megemlékezés után az Országház főlépcsőjén a 200. évfordulót szimbolizálva 200 gyermek – 100 anyaországi és 100 határon túli – szavalja majd a nemzeti imádságot Novák Katalin köztársasági elnökkel közösen – közölte a KIM.
    Ezzel egy időben négy határon túli helyszínen: a partiumi Nagyváradon, az erdélyi Székelyudvarhelyen, a felvidéki Nagymegyeren és a délvidéki Zentán, valamint a megemlékezéssorozat kiemelt helyszínein: Kölcsey egykori lakhelyén, Szatmárcsekén és az Európa Kulturális Fővárosa Veszprémben is ugyanebben az időpontban szavalják majd a Himnuszt – írták.
    A közlemény szerint a határon túli és hazai helyszínekről az MTVA élő körkapcsolásban jelentkezik.
    A Kulturális és Innovációs Minisztérium a kommünikében arra bíztat mindenkit, határon túli és inneni magyar közösségeket és egyéneket, hogy átélve a nemzethez tartozás megtartó és megerősítő érzését, kapcsolódjon be a közös szavalásba. (MTI)

Gondolom, ez a felhívás azoknak szól, akik részt vettek a legutóbbi nemzeti konzultációban. Tehát 1 millió 389 ezer embernek, mert ők A magyarok. Ezt a kormány közösségi oldalán megjelent posztból következtettem ki:

Az elhibázott szankciós politikának és a háborúnak az európai emberek a kárvallottjai. A magyarok egyértelművé tették a konzultációban, hogy nem kérnek a szankciókból. A magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat.

Ha a szavazásra jogosultak száma a hivatalos adatok szerint 8 215 304 fő, de 1 389 000 véleménye már A magyarok véleménye, akkor bizony nekik kell majd kiállni a lépcsőre. De aztán kellő átéléssel tartozzanak ám össze, mert nem lesz jutifalat. A magam részéről egyáltalán nem gondolom, hogy a fideszesek engedélyére volt, van, valaha az életben lesz szükségem ahhoz, hogy magyarnak érezzem magamat. Ezzel a tulajdonsággal születtem, ezzel fognak majd eltemetni valahol. Az a baj, hogy a kormány(párt/fő) 13 éve azt próbálja beleverni az emberek fejébe, hogy csak az lehet magyar, aki őket támogatja. Nem véletlenül makogják azt, hogy az ellenzékiek minimum idegen érdekeket szolgálnak, átmenetileg itt állomásoznak, de valójában hazaárulók, nem tartoznak a nemzethez. Ilyen előzmények után én egészen biztosan nem fogok közösséget vállalni a fideszesekkel, de akkor is magyar vagyok, ha annyi más egyéb mellett ezt is megpróbálják kisajátítani. Őszintén szólva már erősen unom, hogy a pénzemet éppen úgy elveszik, mint a fideszesek pénzét, cserébe éppen úgy nem kapok semmit, ahogy az átlag-fideszesek sem, lényegében velem fizettetik a hatalmuk megtartását, közben még ócsárolnak, fenyegetnek és kétségbe vonják a magyarságomat is. Ha hívő lennék, azt is elvitatnák, mert szerintük egy liberális nem lehet keresztény. Ezek után igen érdekes elképzelésnek találom, hogy én majd attól fogom átélni a nemzethez tartozás megtartó és megerősítő érzését, ha együtt szavalom a Himnuszt a fideszes Novák Katalinnal.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint majd jövünk vissza a magunk kis beszólásaival, mert változatlanul nem hiszünk abban, hogy csak az szeretheti a hazáját, aki rajong a kormányfőért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.