Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ki a felelős? Az én nagymamám? Soros? A migránsok?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Eddig is parádés volt az Erasmus körüli kavarás, de most még annál is jobb a helyzet. Megébredt a kormány, Gulyás Gergely tájékoztatta a népet és a sajtót. Általában mindenről is szót ejtett ő, siker van és mi kimaradunk, elkerüljük, jobban teljesítünk, előre megyünk, nem hátra. Ésmég:

 Közölte: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egyeztetni fog, remélik, hogy csak félreértésről van szó, és gyorsan tisztázható a kérdés. Ha nem sikerülne megállapodni, akkor a kormány kifizeti a jövő évi Erasmus-ösztöndíjak költségét – mondta Gulyás Gergely, jelezve azt is: ha nem találnak megoldást, Magyarország pert fog indítani az Európai Unió Bíróságán a programot felfüggesztő határozat miatt. (MTI)

Megőrülök! Több mint egy éve tudnak arról, hogy az alapítványba kiszervezett egyetemek működése ebben a formában uniós forrásból nem támogatható, decemberben erről hivatalosan is értesültek, erről elfelejtettek nekünk szólni, amikor kiderült és a közvélemény értesült róla, akkor félreértésről hadoválnak. Az pedig micsoda, hogy a KORMÁNY fizeti ki? Basszus, az adófizetők fizetik ki a kormány hibájából, senki más. Ahogy Tiborcz elsötétítési bulikáját és minden más disznóságát a kormánynak. Legalább ennyire hülyének ne néznének, de ráfér az arcukra ez is. Pert indítanak? Nem elég határozatba foglalni, hogy az unió tartozik nekünk? Az nagyon bejött Norvégia esetében is, biztosan most is működik. Azt csak úgy halkan kérdem, hogy meddig lehet még ezzel az ócska moslékkal etetni a híveket? És hány embert lehet ezzel kábítani? Meddig még? Jó lenne azt is tudni, hogy amennyiben valóban változatlanul magas a Fidesz támogatottsága – bár folyamatos a lemorzsolódás, de még most is megnyernék a választást -, akkor miről mit gondol 100 emberből az a 84, aki szerint rossz irányba tart Magyarország. Ha szerintük is rossz irányba tart, akkor vajon arról ki a túró tehet? A kormány vétlen ebben? 13 éve Orbán-kormány van, jó ideje senki nem szólhat bele a döntésekbe, azt csinál a miniszterek elnöke, amit úri kedve diktál. Ha rossz döntések születtek, ha romlik a helyzet, ha pocsék irányba tartunk, azért ki a felelős? Az én nagymamám? Soros? A migránsok? Esküszöm, hihetetlen ez az ország.

Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük az időseket! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Mondá Orbán Viktor személyzete a Facebookon. Arról jutott ez eszébe (a Habony-Rogán agybanknak), hogy 15 százalékkal sikerült megemelni a nyugdíjakat. Én nem tudom, a nyugdíjasok mennyire érzik megvédve magukat. Én aztán semennyire, még áttételesen sem vagyok érintett, de van valami olyan a törvényben – merthogy nem jótékonysági rohamában emelte a nyugdíjakat a kormány, hanem törvény kötelezi őket erre -, hogy a jegybanki előrejelzés alapján kell emelni. Ha tehát Matolcsy mester szerint 3,5 százalék lesz az infláció, akkor annyi, aztán majd decemberben, amikor kiderül, hogy nem kell oda az a tizedesvessző, az szimpla nyomdahiba, amit hónapokig, akár egy évig sem vett észre senki, emelnek pótlólag 31,5 százalékot? És még abból is önfényezés és sikerpropaganda lesz, mert mindenből képesek ilyet kanyarintani, még a gyalázatosan szar járványkezelésből is. Az idős emberek megélhetése éppen úgy nincsen biztonságban, ahogy senki más megélhetése sem. A pocsék fizetések, az állami alkalmazottak nyomorúságos bérezése, a gazdaság torz szerkezete, a fiatalok jövője, az egészségügy megroggyanása, az egész pocsékság a nyakunkba fog szakadni. Sőt, már most is szakad folyamatosan. De oda se, ameddig van elég idióta, akinek jobb a stabilan, kiszámíthatóan pocsék is, mint a bizonytalan változás. Várják a csodát a bálványtól, de a csodák nem működnek.

Van jó hír is, amennyiben az valakinek örömet okoz, hogy előkerült Szijjártó Péter. Természetesen azonnal repülőre pattant, és igyekszik elégetni a szokásos mennyiségű üzemanyagot a felhők fölött. Neki az nemzeti kötelessége, úgy tudja. Mi pedig kacagva fizetjük, mert szerencsére futja. Libanonból üzent:

Nálunk olyan egyedülálló politikai stabilitás van, hogy a magyar kormány képviselői megengedhetik maguknak a nyílt és őszinte beszédet még a legvitatottabb kérdésekben is. (Facebook/Szijjártó Péter)

Én nem éppen így látom, bár kétségtelen, hogy a diktatúra egyfajta politikai stabilitással jár. Mindaddig, ameddig össze nem dől a rendszer. Az persze nem lenne túlságosan nagy baj, ha a magyar kormány képviselői azt is megengedhetnék maguknak, hogy a magyar adófizetőkkel is nyíltan és őszintén beszéljenek, de ez nem szokásuk nekik. Amit nem titkosítanak ötven évre, arról úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Gyanítom, hogy nem csak nekünk hazudnak, hanem önmaguknak is, máshogy nem lehet ezt tartósan bírni. Még akkor sem, ha anyagilag nagyon megéri. Közeledik az az időszak, amikor nem fog segíteni semennyi hazudozás, szembe kell néznie a valósággal a társadalomnak is, de azoknak is, akik jó ideje nagyon jól élnek a sumákolásból. Lehet, hogy ennek egy mérföldköve lesz a most hallgatható Orbán szónoklat a rádióban, bár vannak kétségeim a miniszterek elnökének igazmondási képességeivel kapcsolatosan. Mindjárt meglátjuk. Vagy legalább meghalljuk.

Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Hamarosan itt a tavasz, már amennyiben fel nem falja azt is az infláció, netán hazaviszi valamelyik fő-nerenc dísznek a kertbe. Kertitörpe helyett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.