Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az igazi álszentség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tud leállni. Nem is akar. Szerintem egyszerűen megszokta, hogy az, ami a miénk, az az övé (is). Meg a családjáé. Meg a közeli baráti-strómani köréé. Tényleg úgy viselkedik, mint egy király a középkorban. Egyszerűen olyan, mintha ennek a magunk mögött hagyott államformának az újjáélesztéséért teperne. Aminek részeként újra visszatért a vármegyékhez, az ispánokhoz, beköltözött a budai Várba a hűséges vazallusaival együtt, akik szarért, húgyért bérlik az ottani műemléképületekben a lakásokat, miközben a rezsim a karhatalommal folyamatos zár alatt tartja a Karmelita utcáját és lényegében az egész környéket. Mi vagyunk változatlanul a jobbágyok, ő meg  játssza az uralkodót. Aki most éppen a Vatikánban prezentál. Ami különösebben nem lenne érdekes, de szerintem erre se nagyon kapott felhatalmazást. Mármint arra, hogy kitömje az egyházat az adóforintjainkból, és közben elbábozza az imádkozó sáska pózba rándult világi vezetőt, aki minden egyházi vonatkozású eseményt (jelen esetben egy volt pápa halálát) politikai imázsépítésre használ. Persze ha ennyire megtért, és valami apostolnak képzeli magát, akkor azt tegye a magánélete részeként, szigorúan saját zsebből, és akkor nem szóltam egy szót se.

Tudomásom szerint nem hivatalos úton volt/van Rómában, hanem magánúton. Szerintem elvárható lenne most is, hogy ne hittérítőt játsszon, hanem országot kormányozzon. Az a pofátlanság legalja, hogy ezeket az útjait folyamatosan közpénzből finanszírozza, majd nemzetbiztonsági és ki tudja milyen mondvacsinált okokra hivatkozva az apparátusa nem hajlandó kiadni a honvédségi nem kormánygépek repülési naplóit, az általuk megtett utak részletei. Miközben most is véletlenül január 2-án landolt a Dassault Falcon 7X  honvédségi luxusjet Rómában, ahol nem sokkal később ő és a felesége már nagy áhítattal imádkoztak XVI. Benedek ravatalánál, amit ki is posztolt a Facebook-oldalára a hívek megnyugtatására, illetve lájk- és kattintásvadász okokból. 

Mert az annyira ízléses, hogy az ember (akár miniszterelnök, akár közönséges polgár) egy ravatal előtt fotózkodik és magát mutogatja. Sokatmondó, hogy annyira megviselte a gyászoló és megrendült vezetőt és nejét a tragédia, hogy utána azonnal Róma egyik legfrekventáltabb és vélhetően egyik legdrágább luxuséttermébe rongyoltak homárt, polipot és articsókát zabálni.

Megtartották a halotti tort, na! Nem kell irigykedni, meg hisztizni és visítani, hülye libsik. Kuss! Ez a minimum, amit egy közpénzekből urizáló miniszterelnök megtehet a népét képviselve. Az már csak hab a tortán, hogy a pápa mai gyászszertartását és temetését Novák Katalin államelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szintén közpénzből fogja végigasszisztálni. De kurva jól megy nekünk, nem? Egyesével mindegyik kirepül Rómába és urizál egyet, miközben itthon meg magasról tesznek mindenre, amivel viszont kötelességük lenne foglalkozni. Mert most nincsen annál fontosabb és előrébbvaló feladat, mint egy 9 éve lemondott (értsd: Isten földi helytartóságát visszautasító) pápát holtában piedesztálra emelni.

Aki – mint tudjuk saját elmondása alapján – tagja volt a Hitlerjugendnek és a Wehrmachtnak, igaz, hogy soha nem vett részt a harcokban (isten őt úgy segélte), ellenben például

később is nyíltan elítélte az abortuszt, az eutanáziát és a homoszexuális párkapcsolatok polgári elismerését, emellett II. János Pál pápával egyetemben elkötelezett támogatója volt a papi cölibátus intézményének. 

A botrányok nem kerülték el életútját. 2006. szeptember 12-i regensburgi beszédében II. Manuél bizánci császárt idézve azt mondta, Mohamed próféta csak gonosz és embertelen dolgokat hozott a világnak. Benedek azután többször kényszerült arra, hogy bocsánatot kérjen ezért a muszlimoktól.

Aztán volt, hogy nem igazán sikerült igazat mondania egy pedofíliával vádolt paptársának ügyével kapcsolatban sem. Mint ismert, XVI. Benedek egykori pápa bocsánatot kért, amiért hamis információkat közölt a müncheni érsekségében – korábbi munkahelyén – folyamatban lévő szexuális zaklatással kapcsolatos nyomozás során – közölte személyi asszisztense a Vatican News portálon is közzétett hétfői nyilatkozatában. A Deutsche Welle a KNA német nyelvű katolikus hírügynökségnek eljuttatott közlemény alapján azt írja, a hamis információkat állítása szerint nem „rossz szándékkal” adta a korábbi egyházfő. Ehelyett egy szerkesztési hibára hivatkoztak a közleményben, amelyre XVI. Benedek írásos vallomásának vizsgálatakor derült fény.

Egyszóval egy igazi keresztény vezető távozott az élők sorából, akire Orbán értelmezése szerint mindig emlékezni fognak a vallások közötti párbeszéd iránti bátorságáért és elkötelezettségéért. Európa legkorruptabb populistája saját bevallása szerint hálával emlékezik vissza 2010-es magánkihallgatására Benedek pápánál. Arról lamentált a minap, hogy a hitről, a család szentségéről és közös keresztény gyökereink védelmének fontosságáról folytatott beszélgetéseik azóta is erősen befolyásolják nézeteit.

Ehhez valóban nincs mit hozzáfűzni. Orbán Viktor hűen követi a megboldogult Benedek intelmeit és iránymutatását. Bravó! Éljen a szekularizáció! Éljen a vallásszabadság! Éljen Orbán Viktor, aki ma Magyarországon magára nézve kötelezőnek tartja, és a magyar társadalomnak alapvetésként árulja az egykori pápa ultrakonzervatív és kirekesztő nézeteit. Hozzáteszem: ehhez semmi joga, és semmi köze nem szabadna hogy legyen. Hát ez az igazi álszentség: hamis, erkölcstelen, dohos vallási nézetek méregként való injekciózása a hívek vénájába. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.