Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig mondhatták volna azt is, hogy boldog karácsonyt!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tény, hogy az idő múlásával az ember, úgy értem, minden ember intellektuális képességei akkor is drámaian csökkennek, ha voltak neki valaha. Ha nemigen voltak neki, akkor Deutsch Tamás pláne. Mivel senki mást nem találtak a feladatra, tegnap reggel Deutsch hörgött a pártállami rádióban fideszes közszolgálati jelleggel, ahol azon méltatlankodott, hogy a brüsszeli bürokraták minden eszközzel rá akarják kényszeríteni akaratukat a magyar emberekre. Szerintem elég nagy szerencséje Deutsch kollégának, hogy észt senki nem tud rákényszeríteni senkire, még Deutsch Tamás rajongóira se, mert akkor nagyobb bajban lenne már most, mint amekkorában lesz, amikor remélhetőleg a nem túl távoli jövőben neki is el kell számolnia az elmúlt hosszú évekkel.

Addig is. Amellett, hogy Magyarországot az Európai Unió viszonylatában egy családon belüli erőszak áldozataként írta le (nem fogok meglepődni, ha a Huxit felé vezető utat ezzel az ízléstelen hazugsággal fogják kikövezni, az összes többi mellett), megpróbálta és sikeresen össze is mosta a magyar ellenzék (fideszül: dollárbaloldal) kampánytámogatását az Európai Parlament egyik szocialista alelnökének éppen frissen robbant korrupciós botrányával. Mivel az ember intellektuális képességeit az idő vasfoga akkor is felzabálja, ha nemigen volt soha eleresztve intellektuálisan, az erkölcs szó jelentését meg soha nem is ismerte, az Európai Parlament felnőni képtelen, intellektuálisan hanyatló, bántalmazott mártírja megszakértette a kérdést, és bár kifejezetten Dollár Klára nem volt benne a monológban (pedig a 419 forintos euróhoz már nem elég pejoratív a Gyurcsányné) a szellemóriás megmondóember enélkül is kiállította az általában vett baloldal bizonyítványát. Azzal a sok eszével, amivel megverte a sors.

A magyaremeberekkel ellentétben Brüsszelben életvitelszerűen sínylődő megélhetési okokból, jobb híján örökös EP-képviselő, aki – minő perverzitása az életnek – a méltatatlanul csúnyán végződött politikai pályafutásának méltatlanul csúnya vége miatt elhíresült Szájer Józsefnek a cipője orráig nem ér fel a szellemi alapfelszereltségét illetően, megdöbbentőnek nevezte, hogy az Európai Parlament egyik szocialista alelnökének lakásán hatszázezer eurónyi kenőpénzt találtak a belga rendőrök. Az a kép rajzolódik ki a hatalmas eszű Deutsch szerint, hogy az európai baloldal rendszerszintűen, az Európai Unión kívülről hihetetlenül nagy összegeket kap, hol dollárban, hol euróban. Láthatóan Európán kívüli érdekcsoportok finanszírozzák őket.

Erről pedig egy laza árukapcsolással az jutott eszébe, hogy az egyesült magyar baloldalnak meg hárommilliárd forintnyi dollár jutott a magyar választási kampányban. Igaz, nem a magyar adófizetők pénzéből, de erre nem tért ki a Fidesz katonája, aki szerint most az derül ki, hogy az európai szocialistákhoz tartozó görög szocialista vezető és egy belga szocialista politikus – a büntetőeljárásban felmerült gyanú alapján – ugyancsak Európán kívüli pénzeket kapott azért, hogy a politikai álláspontja Európán kívüli érdekeket szolgáljon. Deutsch nem lepődne meg, ha a magyar baloldal ócska védekezéséhez hasonló érvek hangoznának el, azaz hogy ezek a pénzek is mikroadományok voltak.

Mindeközben az európai baloldal – közte a magyar baloldallal – a leghangosabb a korrupció elleni küzdelemben és az unión kívülről érkező beavatkozás kapcsán, majd azt látni, hogy a politikai álláspontjuk hol hárommilliárd forintnak megfelelő dollárért, hol hatszázezer eurónyi összeggel megvásárolható –  így dohogott az MTI szerint a közpénzből fideszes propagandát toló Kossuth rádióban az állampárt fenegyereke.

Nem személyeskedésnek szánom, de ha valaki 56 éves korára nem jut el a szellemi fejlődésnek arra a fokára, hogy meg tudja ítélni, hogy mikor érdemes inkább csöndben maradni a szemforgató őrjöngés helyett, az egyrészt reménytelen eset, másrészt mégis érdemes szóvá tenni, miután Deutsch és pártja tizenhárom éve forgatja a szemét egy kifosztott ország romjain. A primitív csúsztatások és általánosítások ügyeletes mestere szimplán marhaságokat beszél, és bár tudom, hogy azért teszi, mert arról mégsem beszélhet, hogy miért van olyan állapotban az ország, amilyenben nem lehetne, ha bármi igaz lett volna az elmúlt évezred legjobb tíz évéről szóló sikerpropagandából, sérti az igazságérzetemet.

Annak, hogy a görög Eva Kaili, az Európai Parlament egyik szocialista alelnöke minden valószínűség szerint korrupt, hogy három társával együtt azzal gyanúsítják, hogy Katartól kenőpénzeket fogadott el azért, hogy az Öböl-menti országot ért nemzetközi kritikákat elkenje, marhára semmi köze se az európai baloldalhoz, se a magyar baloldalhoz, és történetesen ahhoz se, hogy a magyar miniszterelnök, Deutsch főnöke esetleg Moszkva érdekeit képviseli az Európai Unióban.

Az sem mellékes, a Fidesz évtizedes hagyományaival ellentétben senki meg sem próbálta a védelmébe venni Kailit, aki már most vizsgálati fogságban van, az EP elnöke tegnap azonnali hatállyal felfüggesztette a hatásköreit, leváltásáról az e heti plenáris ülésén szavaznak, a görög szocialista párt pedig, amelynek a tagja volt, már péntek este bejelentette a politikus kizárását. Sőt, vadabbat is mondok: a korrupt orbánizmus egyik leghangosabb, legkérlelhetetlenebb kritikusaként ismert német zöldpárti képviselő (fideszül: európai baloldal), Daniel Freund egyenesen az elmúlt évtizedek legsúlyosabb brüsszeli korrupciós botrányának nevezte az ügyet. Pedig mondhatták volna azt is, hogy boldog karácsonyt!

Az európai baloldal nem jött azzal, hogy fogalmuk sincs, kicsoda Kaili, ilyen nevű embert nem is ismernek, nincs is az EP kifizetési listáján, hogy különben is mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Nem jöttek azzal, mint Novák Katalin Borkai gyalázatos botránya után, hogy hát nem volt helyes, ahogyan cselekedett, de emiatt igazán nem kéne őt kizárni a Fideszből (meg is választatták a győriekkel, csak a meztelen hátsóját tudnám feledni). Nem mondták azt, hogy azért támadják, mert görög, vagy mert nő, vagy mert keresztény, vagy mert szocialista. Ahogy a mai napig szabadlábon lévő, közpénzek milliárdjait elsikkasztó Farkas Flóriánt annak idején Lázár azzal mentegette, hogy szégyellje magát a sajtó, amelyik azért támadja, mert cigány. Millió esetet fel tudnék sorolni az Orbán-dinasztia és társaik korrupciós ügyeit, hatvanpusztai kacsalábát firtató kérdéseket a klasszikus, üzleti ügyekkel nem foglalkozunk, a magánéletünk részének tekintjük válaszokkal elintéző arroganciától kezdve Varga Judit igazságügyi miniszter Völner Kenőpénzes Pál ügyében előadott szürreális sunnyogásáig, de napokig nem érnénk a végére.

Nem is jövök azzal, hogy ha és amennyiben Jávor Benedek volt EP-képviselő helyesen olvasta az Orbán-kormány által benyújtott helyreállítási tervet, akkor az a 600 ezer euró (legyen 250 millió forint), amit a szocialista EP-alelnök lakásán találtak, még a tizedét se teszi ki annak, amit Mészárossal lopat el Deutsch pártja a Békéscsaba-Lökösháza közötti alig több, mint 30 kilométeres, síkvidéken áthaladó vasúti pályaszakasz felújításán. Kilométerenként. Pedig kilométerenként 4,85 milliárd forintból a hanyatló Európában egy teljesen új szuperexpressz vonalat kiépítenek. Nem felújítanak, kiépítenek a nulláról. Nem jövök ezzel, mert szerintem a 250 milliós vagy az 5 milliádos vagy 25 milliárdos korrupció között nincs különbség. Se forintban, se euróban, se dollárban. Viszont tele van az összes hócipőm azzal, hogy miközben éppen ezermilliárdos tételektől esik el az ország azért, mert Deutsch kereszténynemzetikonzervatívjobboldali pártja nemhogy nem hajlandó visszavenni a korrupciós gépezet dübörögtetéséből, nemhogy a még jóvá sem hagyott, át sem utalt pénzeket pofátlanul lenyúlja, de az európai baloldal és a magyar baloldal általános korruptságán forgatja a szemét úgy, hogy a NER nagypályás bűnözőgyanús figurái mind szabadlábon vannak.

Az kínos, ha valaki 56 éves korára nem jut el a szellemi fejlődésnek arra a fokára, hogy meg tudja ítélni, mikor kell pofázni, és mikor érdemesebb csendben maradni. A sarki zöldségesnek vagy a pizzafutárnak ezt bármikor elnézem. De az, hogy kétharmados korrupt állampárt 56 éves, ivarérett megélhetési mártírja az ő és a pártja teljesítményének tudatában megpróbálja lenyomni a torkomon, hogy a korrupció akkor korrupció, ha baloldali követi el, és ha egy baloldali korrupt, akkor az összes baloldali korrupt, az még a fülkeforradalom után tizenhárom évvel is ökölbe szorítja az agyamat. És ezek brüsszeleznek a nyakukban lihegő Polt Péterrel, miközben ez a szerencsétlen 56 éves kora ellenére még mindig nem érti, hogy a korrupciónak nincs pártszínezete, ideológiája, vallása vagy nemi identitása. Dehogynem érti, értik ezek mind, ettől igazán undorítóak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.