Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tettestársaival együtt sikerült bebizonyítania, hogy egy diktátorral nem lehet tárgyalni, nem lehet semmiről meggyőzni, nem lehet változást elérni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Szombat van, lehet heverészni egy kicsit tovább, már persze akinek lehet. Már mindenki pontosan tudja – akit érdekel, és akit nem annyira érdekelt volna -, hogy mennyiért ehetünk lángost kürtőskaláccsal a karácsonyi vásárokban, amennyiben ezért elfáradunk a fővárosba. Akik közelebb helyezkednek el minden idők legjobb, legokosabb, legbátrabb népvezéréhez, azok persze mehetnek Londonba, Párizsba is vásárolgatni, vagy ahová csak óhajtanak. Mindenki más pénteken meghallgathatta a kolostorlakó aktuális agymenését a rádióban (szerintem a Szabó család sokkal szórakoztatóbb volt) a háborúpárti brüsszeli bürokratákról, támadó migránsokról, a világcsudája energiaárról, ami csak akkor tud bejönni Mária országába, amikor éppen emelkedik. Amikor csökken, akkor lezárjuk a határt, vagy én nem tudom, de valahogy mindig sikerül megúszni az árcsökkenést. Ez nálunk nemzeti hagyomány, a rezsivédelem évei alatt az uniós tagállamokban olcsóbb volt az energia, mint nálunk, megvédetteknél. Érdekes lesz majd néhány év múlva visszahallgatni ezeket a pénteki igehirdetéseket, bár Popriscsin szórakoztatóbban csinálta. És nem is tartott ilyen sokáig.

Van abban valami fájdalmasan tragikus, amikor egy ország eljut arra a pontra, hogy az egymásramutogatáson kívül már semmi értelmes nem jut senki eszébe. Miközben Orbán Viktor ívesen tesz a tiltakozó pedagógusokra, diákokra és szülőkre, rotyog ám a katlan máshol is. Az egészségügyben az orvosok mozgolódnak, mert csökkenhet a fizetésük – rajtuk kívül másoknak nem kell aggódniuk, mert mások emelést sem kaptak -, a háziorvosok az önkormányzatoktól várnak segítséget az orvosi rendelők rezsiköltségének fedezéséhez (joggal), az önkormányzatok a kormánytól várnak segítséget (joggal), Novák Katalin közösségi oldalán Novák Katalin személyzete Novák Katalin idézetekkel szórakoztatja a nagyérdeműt:

Mert a szerb, a román, a spanyol, az albán, német, ausztrál, kongói, indiai családok biztosan nem, csakis a magyar családok vágynak nyugalomra. Karácsonykor is, hétköznapokon is. Jut eszembe, az ukrán családok sem! Van idézőjel, szépen meg van jelölve, pontosan hol és mikor szaladt ki ez a korszakos bölcsesség a köztársasági elnökasszony gondosan rúzsozott száján. Igazán ki lehetne adni valami csodaszép kötetet karácsonyra. Nemzetünk bölcseinek aranyköpetei, lehetne ez a címe. Szerintem vinnék a népek, mint a cukrot. Mondjuk cukrot amúgy sem mindig egyszerű beszerezni, pedig karácsony előtt nem lenne baj, ha legalább ez nem jelentene gondot.

Az az érzésem, még soha nem várta annyira a karácsonyt a kormány, mint most. Lesz téli szünet, tehát talán elcsitul a botrány az oktatás körül. Mire rajtol az új év, már el is lehet felejteni a mostani botrányokat, Pintér Sándor folytathatja a rendcsinálást, az alattvalók megszokják, hogy egyre többe kerül minden, hozzáedződnek a gyengébb minőségű ételhez, a hűvösebb lakásokhoz. Aki nem, az pedig úgy járt. Statisztikai adat lesz belőle. Legalábbis ez lehet a terv, de néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt kiszámolják az okosok. Orbán Viktor uralkodásának van talán egy pozitív hozadéka. Tettestársaival együtt sikerült bebizonyítania, hogy egy diktátorral nem lehet tárgyalni, nem lehet semmiről meggyőzni, nem lehet változást elérni, nem lehet demokratikus úton megszabadulni tőle. Vele szemben egyedül az erő az, ami számít. És ha sikerül is kikényszeríteni valamit, amit eredetileg nem akart, nincsen lefutva a meccs. Amint erőre kap, feláll és bosszút fog állni. Szarabb lesz, mint előtte volt. Az a megoldás, hogy meg kell fosztani a hatalmától. Véglegesen. Csak akkor áll le. És ha ő leáll, leáll a rendszere is. Ezt mostanra talán megértette az Európai Unió többsége, megértette a diákok, szülők és pedagógusok egy része is. Persze a tanárok közül a fideszes (tartok tőle, hogy többség) lapít, és reménykedik abban, hogy majd a többiek kiharcolják neki is a normálisabb körülményeket, jobb fizetést, neki ehhez a kisujját sem kell mozdítania, nem kell semmit tenni, nem kell kockázatot vállalni, nem kell előbújni a szőnyeg alól. Velük egyszerűen nincsen mit kezdeni. Legfeljebb remélni lehet, hogy majd egyszer jönnek a fiatalok, és átveszik a helyüket. Pontosabban nem a helyüket veszik át, hanem új utat találnak.

A mocsármédia többségében most sem lehet egy árva hangot sem találni az oktatásról, ellenben dollárbaloldalaznak vadul. Már Demszky is kapott a guruló dollárokból. Megy a szőnyegbombázás. Utoljára a Városháza-ügy volt ilyen. A végtelenül eszes, tájékozott és éleslátású szektatagoknak azóta sem tűnt fel, hogy az is hazugság volt. Egyedül a PestiSrácokon jelent meg egy írás arról, hogy a butácska tüntetők az üres tankerületi központ előtt demonstráltak. Igen, ott. Mert a hatalom hűséges szolgái gyávák voltak szembenézni velük, bezárták a központot és elbújtak. Így csinálja ezt minden rezsimszolga. A jutalmat felveszik, a felelősség elől elfutnak. Ha majd nem lesz hová futni, akkor letagadják azt is, hogy valaha részük volt a diktatúra fenntartásában. Minden gyáva egyforma.

Talán elég is ennyi reggelre, hiszen szombat van. Jó ébredezést, kellemes pihenést kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.