Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán hamarosan repül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek a tél előszobájában! Szijjártó Péter el van repülve Oroszországba, most éppen atomenergiát intéz nekünk. Miközben mi, bárgyú országlakók még nagyban aludtunk, ő már suhant is a különgéppel katonailag, vitte az öltönyt és természetesen sugárzott róla a tettrekészség. Remélem, nem talál még valami megvehető szépet – vakcinát, kurvadrága olajat, gázt, lélegeztetőgépet, ócska védőruhát -, mert mielőtt visszahozná a különgép, már kiürül a kassza. Igaz, már így is. Még nincsen döntés az uniós forrásokról, de nagyon úgy fest, abból idén már nem lesz pénz akkor sem, ha sikerül megállapodni. Sajtóhírek szerint a megállapodás nem lesz annyira egyszerű, és nem csak az idáig felfüggesztett összegek, de a következő költségvetési ciklusra jutó 21 milliárd euró felzárkóztatási támogatás is elég bizonytalanul lebeg a semmiben. Oda se, ameddig telik különgépes röpködésekre, propagandára és az egyház támogatására, addig nem eléggé nagy a baj. Népünk bölcs vezére is repül hamarosan, legalábbis feltételezem, hogy nem autóval megy Kassára, a V4 csúcstalálkozóra. Miután a V4 házelnökök találkozójáról – pontosabban arról, hogy nem lesz találkozó most, mert a cseh és a lengyel házelnök nem óhajt találkozni Kövér Lászlóval Magyarország sajátságosan egyedi, Oroszországgal és a háborúval kapcsolatos felfogása miatt -, amiről, mármint a megtartott csúcstalálkozóról cikkekkel garantáltan csurig lesz a pártmédia. Ha már a meg nem tartott találkozóról nem nagyon cikkeztek. Én legalábbis csak a Mandineren láttam megemlíteni a dolgot, ott is inkább az vitte a prímet, hogy a lengyelek és csehek bomlasztják a V4-eket. Nyilván. De majd most Orbán Viktor sikerrel vívja meg a csatát, és győzni fog. Nyilván. És akár még nagyvonalú is lehet, mert ha igaz, a kollégái rá akarják venni, hogy ratifikálja már Magyarország a svédek és finnek NATO-tagságát. Miután ez már eldöntött kérdés – többször hangsúlyozták kormánytagok, hogy nem kérdés, hozzájárulnak a bővítéshez -, nem nagyon kell megerőltetnie sem magát, mégis lehet jó kis propagandaanyagokat írni a magyar miniszterelnök mérhetetlen nagyvonalúságáról.

Ha már az egyház szóba került az imént. A püspöki kar elnöke nehezményezi, hogy a megyéspüspök miért háborog a szociális törvény módosítása miatt, hiszen a kormány teljesen meghallgatta a keresztény egyház óhaját, és még figyelembe is vette azt. Mármint – ha én jól értem, és tartok tőle, hogy jól értem – az volt az egyház problémája, hogy miért vannak ők előbbre a sorban, amikor a bajban lévő emberek ellátásáról van szó. És tadam! Változtattak a sorrenden, az állam előbbre lépett, így az egyház csak az állam után jön felelősség tekintetében. Hát mi ez, ha nem harmonikus együttműködés? Naugye!

Nagy Márton miniszter – ő az új Palkovics László, vagy valami ilyesmi – tárcát kap Orbán Viktortól. Merthogy eddig nem volt tárcája szegénynek, ami valóban tarthatatlan állapot. Lázár Jánost pedig átnevezi Orbán. Építési és Beruházási Minisztérium helyett Építési és Közlekedési Minisztérium lesz ő. Gondolom, a beruházásokat személyesen intézi a miniszterek elnöke, ahogy eddig is. Csak most éppen nincs miből beruházni, de majdcsak küld zsetont a szankciósbrüsszel, és akkor lesz. Vagy ha nem, hát kisnyúl. Deutsch Tamást semmiképpen nem lehet kisnyúlnak nevezni, mert a nyuszi kedves kis állatka. Ezzel szemben Deutsch, aki sikeres sportminiszteri pályafutása után kicuccolt Brüsszelbe, és azóta is ott szolgálja a pártot és a családi költségvetést, nem igazán kedves dolgokat vágott a kollégái fejéhez. Nem bent az ülésteremben, nem vita közben, hanem:

Deutsch Tamás delegációvezető, az Európai Parlament plenáris ülésének a feltételességi rendelet és a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tévő magyar terv értékeléséről folytatott vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, az európai baloldal a felsőbbrendűség-tudattól vezérelve fenyeget, büntetni akar mindenkit, aki nem ért egyet velük.
    Kijelentette: az EP baloldali képviselői a világjárvány, a gazdasági válság, az orosz-ukrán háború, az energiaválság, az elhibázott brüsszeli szankciós politika és a következtében elszabadult energiaárak idején is újra Magyarországot támadja és mondja el hazug vádjait.

 A demokratikus és jogállami értékek elleni legdurvább, az európai együttműködés aláásása szempontjából a legkomolyabb veszélyt az európai baloldal jelenti – húzta alá. (MTI)

Azt én teljesen megértem, ha lenne is saját gondolata a témáról, akkor is ezt a jól betanult sablonszöveget szavalná el. Menő azoknak a csapásoknak a felsorolása, melyek ideje alatt nem szabad kritizálni a magyar kormányt, mert az Magyarország elleni támadásnak minősül az ő okos fejében. A teljeskörű baloldali támadás ellenére azonban:

Közölte továbbá, az Európai Bizottság és a magyar kormány között jó eséllyel megállapodás jön létre a Magyarországot illető, de eddig politikai okokból visszatartott uniós források folyósításáról. Már a következő hetekben olyan brüsszeli döntések születhetnek, amelyek lehetővé tehetik, hogy a jog szerint neki járó forrásokhoz Magyarország hozzájuthat – tette hozzá a delegációvezető.
    Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője azt hangsúlyozta: az EP vitája nem a jogállamiságról szólt. A baloldali EP-képviselők azt akarják, hogy ne szülessen megállapodás az Európai Bizottság és Magyarország között az uniós forrásokról. Nem akarják, hogy a magyar emberekhez uniós források jussanak. A baloldali EP-képviselők azért támadják Magyarországot, mert keresztény konzervatív, a hagyományokat és az önállóságot védő, nemzeti kormánya van – jelentette ki.
    Kiemelte ugyanakkor, a magyar kormány és a brüsszeli testület sikeres, eredményes és előremutató tárgyalást folytatott, amelynek eredményeképpen a megállapodás „gyakorlatilag készen van”. A magyar országgyűlés számos törvénymódosítás által elfogadta azokat a kereteket, melyek a megállapodás részét képezik – mondta. Hidvéghi Balázs végezetül reményét fejezte ki, hogy a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti megállapodás elég stabil alap lesz ahhoz, hogy az uniós források a jövő évtől a Magyarországra érkezzenek.

Tehát a teljes európai baloldal áskálódása, a járvány, a gazdasági válság, az orosz-ukrán háború, az energiaválság, az elhibázott brüsszeli szankciós politika és a következtében elszabadult energiaárak ellenére megtámadott Magyarország mármindjárt megkapja a pénzt az aljas, gyűlölettől fröcsögő, kereszténykonzervatív nemzeti kormányt mindenáron kiirtani akaró baloldaltól. Hát, akármi legyek, ha én ezt értem. Ha ilyen jól áll a helyzet, ez a két, kimagaslóan intelligens és diplomatikus politikus miért nem örvendezik? Hiszen győztek. Vagy nem?

Hamarosan ki fog derülni, ki győzött le kicsodát, bár szerintem a brüsszeli bürokraták nem is tudják, hogy háborúban állunk, ők csak azt szeretnék, hogy Magyarország demokratikus legyen. Már amennyire képes erre a kunsztra ez a viharvert társadalom. Már csak néhányat kell aludnunk az eredmény megszületéséig, de most ne aludjunk, hanem serkenjünk fel, mert reggel van! Szép reggelt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.