Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mikor lesz végre rabszolgaság?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fontos lenne a ráció, a mindent átható kormányzati észszerűség, az érzelmek nélküli politizálás diktálta csakanemzetiérdekszámít NER-szlogen miatt tisztázni, miért nincs még rabszolgaság Magyarországon.

A Magyarországon mára konszolidáltnak tekinthető illiberális hibrid diktatúra lopakodva, de embertelen aljassággal számolta fel a közéletben a demokratikus törvényelőkészítés, a demokratikus szavazás parlamentáris demokráciákra jellemző, 2010 előtt azért még haloványan fellelhető foszlányait. Kiüresedett, felesleges, súlytalan látszatintézmények, káder elfektetőként és káderjutalmazóként futtatott bugyrok országa lettünk. Míg 1954-ig (lehet, hogy nem pontos a dátum) a Francia Kereskedelmi Kamarák kiskereskedelmi forgalomban használhatták például a saját maguk által kibocsátott frankot, addig a magyar rendszerváltás után alakult kamaráknak csupán üres, súlytalan, pénzbehajtó, kussoltató szerep jutott. Amikor 2004-ben csatlakoztunk az EU-hoz, akkor azt vártam naiv baromként, hogy ezen intézmények életre kelnek, javaslatokat dolgoznak ki a leendő támogatások felhasználásáról. Mert ahogy Nancy nem Párizs és más problémái vannak, úgy Kistarcsa sem Kótaj, ezért más problémái vannak. Nem ez történt.

Egy idő után pedig megérkezett CSAKAFIDESZ. Amelynek 2004-es EP-választásokat népszerűsítő kiadványában az EU melletti egyetlen érv lényegében az volt így utólag visszatekintve, hogy Orbán Viktor az Európai Néppárt egyik alelnöke, a Fidesz pedig az Európai Néppárt megbecsült tagja. Gondolom, ennyi egy mai NER-hívőnek még (vagy már) az SS-tagsághoz is elég nyomós érv lenne, ha a vezér mondja.

Az egy dolog, hogy nem látom értelmét egyébként se a legtöbb intézkedésüknek, az viszont külön szót érdemel, hogy a legelső kormányzati ciklusuk alatt a magyar nép üldözendő (nem mondom, hogy kiirtandó) részévé tették a munkából élőket. Akiket azzal sújtottak akkor, hogy kitalálták: bármilyen betegségük van, hat hónap táppénz után ki lehet rúgni őket – igen, a rákos, gyerekét egyedül nevelő anyát is a munkahelyéről -, mert az úgy kereszténynemzetiorbánmagyar. Ha már a nemzeti érdek mindenek felett. Aztán elvették a szolgálati nyugdíjat. Mindenki szedje csak a gyapotot, ameddig meg nem döglik, osztjóccakát. Aztán folytatták, amit elkezdtek évtizedekkel ezelőtt. Kiherélték a sztrájktörvényt, amely talán még a Horthy-rendszerben is lazább volt. Kvázi kinyírták a szakszervezeteket, és csírájában fojtottak/fojtanak el minden (alulról jövő), kritikus kezdeményezést, érdemi párbeszédet. Behozták a túlórázz ingyen, te barom törvényt, kinyírták a KATA-t, és most már lényegében azt pusztítják, ami eddig véletlenül elkerülte a figyelmüket. Ha valakinek a munkahelye egészségügyi alkalmassághoz volt kötve, és azon az ominózus, sokszor valódi fellebbezési lehetőség nélküli vizsgálaton alkalmatlanná nyilvánították, az húzzon a büdösbe, mert a Fidesz szerint az szemétre való. Korábban fel lehetett neki ajánlani ugyanazon a cégen belül valamilyen más munkát, vagy tisztes végkielégítéssel távozhatott. Vége, ilyen többet nincs, ezt is elintézte Viktorkánk.

Mert ugye csakanemzetiérdek. Hogy a fent leírt szadizmusban egészen pontosan mi a nemzeti érdek, arról lövésem nincs, de mivel kizárólag a nemzetiérdek lebeg a vérben forgó szemük előtt, értelemszerűnek mondható, hogy gusztustalan aljassággal becsapják a szövetségeseiket is a nemzetközi politikában. Várom a nerszirénák nemzetikeresztény, békepárti búgását, de hiába. Konkrétan abban az ügyben, hogy Szerbia, amely pár százezer magyar otthona is, hip-hop mozgósít. Ha a szerb, avítt nacionalizmus büdös leheletéről van szó, akkor nem ágyútöltelék a magyar, akkor nincs hisztéria. Akkor nem visítják, hogy ők békepártiak, ha majd lőnek a Putyin-tesók, akkor lőnek, ez van.

Másrészt a fél világ – NATO, EU, amely saját maga kárára egykor szövetséget kötött ezzel a vezetéssel – által hazuggá tett országgal, most a saját bőrén tapasztalhatja Orbán fojtogató csápjait. Megszólják, a Kreml trójai falovának tartják egykori hazámat. Tegyék, mit mondhatnék? Lehet, hogy nem mindig jött be neki, de most, ahol tud, önként árt. Ha komolyan tud ártani, komolyan árt. Míg Törökország többé-kevésbé valós érveket (a Kurd Munkáspárt szerintük terrorszervezet) hozott fel a svéd NATO-csatlakozás ellen, addig Orbánisztán a nyakán élősködőkre  jellemző tahóság miatt nem szavaztatja meg a játékparlamentjében az erről szóló dokumentumot. Sőt, ahol tudnak, ott hazudnak, lopnak és csalnak, mert a maffiakormány lényege ez. Sőt, a vétót is megvétózza, ha kell. Mert őorbánságának van egy világképe, amely szerint Kína, az USA, Oroszország (és nemrég még Németország) nagyhatalom, a többire tojok, ezeket meg nyalom. És hát ebbe a világképbe tökéletesen belefér minden hazug vétójuk, ez pláne.

Felsejlik előttem a fű helyett pálinkát szippantgató örök békeharcos képe, aki elvonul egy hónapnyi szexhármasra a békepárti Trumppal és a híresen békepárti Putyinnal Mészárosék valamelyik – az én adómból is támogatott és fenntartott – szállodájába, ahol minden nap szeretkeznek, mert jaj, nehogy háború legyen. Közben ahogy állnak a dolgok itt háború- és békepropaganda árnyékában már csak az van hátra, hogy szépen csendben bevezessék azt, hogy a NER-ben rekedt, Orbánisztánból elmenekülni nem tudó dolgozók 11 hónapnyi bért kapjanak. Először csak az egy havit, két év múlva meg majd az egész bérüket adják oda szépen a munkáltatójuknak. Mert ez a jó nekik, mert csakanemzetiérdek. Végül is jogos: ha már kórház, iskola és jövő nélkül élnek, mi a picsának nekik pénz?

Teljesen helyénvaló az a közgazdasági megállapítás, miszerint Orbán országában a piac szabályozó szerepe már rég megszűnt. Sokan ki se mondják, de ez a helyzet: az infláció az állam által gerjesztett folyamat, amely ellen semmit se tesz (nemhiába gerjeszti), bár szerintük a kifosztott, kizsigerelt, jövő nélküli népnek jók ezek a matricák, ársapkák. Az euró- és dollármilliókat, milliárdokat meg majd ők elteszik. És mindeközben ráadásul azt hazudják, hogy többet nem lopnak. Olyan, mintha a Kohn család boldog, szép jövőjét a totenkopf SS-re bíznánk. Hát ez van. Sok szép, értéktelen matrica, címke. A sok matricával irány a bolt, lesz ott mindenféle ársapkás izé, tojás-, benzin-, csirkeszárnyvég-, krumplijegyek nyomtatására már amúgy se futná. Sebaj! Úgyis már csak egy kérdés maradt a levegőben: mikor tör ki végre a rabszolgaság Orbánisztánban?

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.