Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Illene legalább bocsánatot kérni, ha már a lemondás szóba se jöhet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

• Orbán: „Amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet, áramot meg gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem hangosan”.

• – „Kizárható-e az, hogy az elkövetkező egy évben lesznek megszorítások Magyarországon? A költségvetési egyensúly tartható-e megszorítások nélkül?

– Orbán: „Kizárható.” 

• „Láttam olyat, hogy valaki a választás után megváltoztatta a politikáját, de annak nem lett jó vége.”

• „Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya.” 

• +1: „Rezsicsökkentés csak addig van, amíg Orbán Viktor kormányoz, de addig betonbiztosan.” (Németh Szilárd pacalbiztos)

Ezek az állítások tavaly, bőven a választás előtt hagyták el a mi igazmondó birkapásztorunk cserepes ajkait (Németh a slusszpoén), pontosan abban a gőgös és lekezelő stílusban, ahogy azt tőle már megszoktuk. Mondhatni hatalmas nagy volt az arc. Mint ahogy mindig nagy, ha úgy beszél – és általában úgy beszél -, hogy nincs aki visszakérdezzen és/vagy ha a sajátjaihoz pofázik (békemenet, Kossuth rádió, a beltenyészetnek előadott delirálások általában).

És akkor jön 2022 ősze, durván egy évvel a benzin magsapkázása, és sok hónappal a farhát hatósági árassá tétele után vagyunk. Dobpergés:

„Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek. Azt ígérték, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára, aztán mégis megtették. Azt is mondták, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak. Nem így lett.

A spekulánsok, mint mondtam, itt Soros Györgytől kezdve, most már lehet tudni, hogy a nagy részvénytulajdonosok az energiacégekben súlyos extraprofit milliárdokra tesznek szert, csörög a kassza, és gyűjtik be a pénzt. 

Ha nem lenne szankció, akkor valahol ott lenne az energia ára, ahol, mondjuk az áprilisi választások meg a választási kampányunk időszakában volt, valahol 100 dollár körül, ami nem egy jó ár, mert szokott annál alacsonyabb is lenni, de mi is azzal számoltunk a választások idején, hogy olyan 100 dollár környékén stabilizálódik az olaj és a gáz ára, és akkor az egy menedzselhető, a rezsiszabályok megváltoztatása nélkül is menedzselhető helyzet lesz majd.”

Hohohohó! Álljon meg a verekedés, kedves miniszterelnök úr! Büdös nagy hazugságokat terjesztett egy évvel ezelőtt is, hónapokkal ezelőtt is, és most is azt csinálja. Az MVM már év elején emelte a villamosenergia árát, ezt konkrétan onnan tudom, hogy érintett vagyok a dologban, tehát az, hogy a választás idején 100 dollár volt az energia, egyszerűen nem igaz. Az igaz ezzel szemben, hogy akkor a dollár nem volt még 430 forint. De ez csak hab lenne a hazugság koktélcseresznyével díszített tortáján, amit volt szíves körbehordozni az országon a fentebb említett nagyotmondások közepette, és utána megetetni a nagyérdeművel azt, amit jól kisütöttek Rogánnal kézen fogva.

Nagy taps, bejött. Meg is ették a hívek, még repetát is kaptak. Tehát mi következik ebből? Az, hogy nagyon is tudták, hogy az energia ára úgy fog kilőni, mint a napba lőtt nyílvessző (hello, dakoták), mint ahogy azt is nagyon pontosan tudták, hogy brutális válság elé nézünk, hiszen a gonosz vadnyugati bürokrata brüsszeliták már jó előre verték a kolompot, hogy baj lesz. Nem véletlenül gúnyolódott a komplett állampárti szolgahad a fogyasztást csökkenteni szándékozó országokon. Értem, hogy a politika nem az igazmondás és az erkölcsösség terepe, de attól még ha valaki szándékosan, előre megfontoltan hazudik, és tudatosan félrevezet egy egész országot, azért illene legalább bocsánatot kérni. Azt nem mondom, hogy lemondani, de  egy ekkora átverés után az se lenne túlzás. Mert most éppen ez a tényállás forog fenn.

Nem akarok gyurcsányozni, de ő legalább bevallotta, még ha csak a sajátjainak is. Legalább beltenyészetileg vállalta a felelőséget azért, amit tett. És most lehet kórusban visítani a jól betanult refrént: hazudtunk reggel, délben és este. Benne legalább volt annyi, hogy miután kiszivárgott az őszinteségi rohama, nem más nyakába varrta a felelősséget. A politika ilyen gusztustalan terep, de ha valaki ennek ellenére lebukik egy bizonyítható hazugságon, akkor többnyire lemond az illető. Lehetőleg hamarabb, mint később, de ez most hagyjuk.

Mondjuk az is tény, hogy Orbán beszédei már nagyon régóta nyomokban sem tartalmaznak valóságot, igazságot, annál több bizonyítható hazugságot. Szinte már megszoktuk, pedig nem. Ezt nem lehet megszokni. A rajongótábor igen, ők valamiért erre gerjednek, de legalábbis nem zavarja (össze) őket. Kvázi örömöt okoz nekik, hogy Orbán öblöget a bizonyíthatóan hazug szavakkal, majd kiköpi azokat, mint a Tévé-Maci, egyenesen a tátott szájuk szeme közé (képzavar, bocs). Fölöttébb érdekes, hogy míg ebbe Gyurcsány belebukott, addig ez a betegesen hazudozó autokrata tovább lubickol a népszerűségben. Bár azt mondják, hogy 700 ezer szavazó már eltűnt a legelőről, de ez irreleváns, a keménymag még ott van. Dacára annak, hogy átejtette őket. Dacára annak, hogy a választások előtt konkrétan mindenkit, aki spórolásra készítette fel az országát tőlünk balra, azt elküldte az anyjába, csak nem mondta ki. Aztán behúzta hazugságokkal a választást, és most rázza az öklét, hogy ő megint nem tehet semmiről, a brüsszeli elhibázott szankciók tehetnek róla, amiket ő is megszavazott.

Hát akkor most én mondom neked Orbán, figyelj: „Amit most hallok a kereszténykonzervatív Fidesztől és annak vezetőjétől, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet, áramot meg gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem hangosan”. Remélem, érted a színét meg a fonákját. Szerintem maradjunk annyiban, hogy úgy kúrtál át mindenkit a palánkon, mint a szart. Bizonyíthatóan hazudtál. És most nem csak füllentettél, csúsztattál és mellébeszéltél, ahogy szoktál, hanem TUDATOSAN FÉLREVEZETTÉL MINDENKIT. HAZUDTÁL AZ ÖTÖDÉVEL OLCSÓBB OROSZ GÁZRÓL, AMIT CSAK MI KAPUNK PUTYINTÓL. HAZUDTÁL, HOGY MEGNYERD A VÁLASZTÁST, MERT HA NEM ÍGY LETT VOLNA, NEKED VÉGED LETT VOLNA. HAZUDTÁL A SZANKCIÓKRÓL, MERT AZOKAT ELFOGADTÁTOK, MIKÖZBEN SENKI NEM ÍGÉRTE AZT, HOGY AZOK 1-2 HÓNAPON BELÜL HATNI FOGNAK! HAZUDTÁL ÉS  LEBUKTÁL!

Azt hiszem, hogy januárban, amikor repkednek majd a mínuszok, sokan fognak így vélekedni: felőlem szüljenek ott férfiként hatos ikreket, de mi itt ne fagyjunk meg a télen! Az van, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Vagy mondok még jobbat: Hazugságnak mindig adósság a szülőanyja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.