Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Harci helyzet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hét hónap után napnál világosabbá vált, hogy a ruszki vezetők alaposan túlbecsülték haderejük képességeit. Esélytelenek az ukránoknak folyamatosan szállított korszerű nyugati fegyverekkel, a civilizált világ következetes elvi, szankciókban is megnyilvánuló ellenállásával szemben. Az újonnan vásárolt észak-koreai haditechnika sem menti meg őket – tudna róla a világ, ha az érne valamit. Hatalmas arcvesztés, eltaknyolás elé néznek, belátható időn belül. Évtizedekig nem fogják tudni lemosni a renoméjukon és geopolitikai pozíciójukon esett foltot.

A mi nagy Békeharcosunk megint rossz lóra tett. De ez a cselédmédiájából sosem fog kiderülni. Nála az oroszok fognak győzni. Akkor is, ha nem.

*

Hullanak az orosz oligarchák, mint az almák a fáról. Korábban mifelénk is voltak gyanúsnak vélt halálesetek.

Konteók gyártása vagy sugalmazása helyett nem lenne-é helyénvalóbb, ha elnézzük / megbocsájtjuk Orbánnak, hogy nem ő ölette meg a regnálása alatt – sajnálatosan időelőtt és tragikus körülmények között – elhunyt gazdasági és/vagy politikai ellenlábasait?!…

Annyi minden van a rovásán, hogy sokakat az sem nyugtatna meg, ha többszáz év börtönnel sújtanák. Félnének ugyanis, hogy a szelleme és politikai öröksége túlélné földi porhüvelyét. De bármennyire is gyors politikai haszonnal kecsegtető, ne vádoljuk őt olyasmivel, amivel eddigi legjobb tudomásunk szerint büntetőjogilag nem hozható kapcsolatba.

Sem ő, sem más személy.

*

34 éve politizál életvitelszerűen. Pártjának a kezdetektől korlátlan ura, egy pisszenés nem sok, annyi sem hangozhat el, ami nincs ínyére. Összesen több mint 16 éve vezeti ezt az országot. Kétharmadosra fazonírozott parlamenti többsége van, valamint teljhatalma az állami intézményrendszer, a bíróságok, a média, a szórakoztatóipar, a gazdaság fölött. Az EU minden képzeletet felülmúló összegekkel támogatta a nyugati felzárkózásunkat, a Marshall-terv aprópénz volt ehhez képest. 

Egy minden szempontból élhető, gyarapodó országgá tehette volna a szülőhazáját, bizakodó, elégedett, dolgos emberekkel. Senki és semmi nem gátolhatta volna meg ebben.

Nem ezt tette. Módszeresen, tudatosan eljátszotta minden esélyünket, lehetőségünket a jobb életre. Inkább gyurcsányozik, valamiféle Soros-tervről fantáziál, világösszeesküvésről Magyarország ellen. Kirabolta az országot, megrabolta a lelkeinket, minden szavával mérgezi a nemzetét.

Nem minősítem, mert nincsenek rá illedelmes szavak. 

Történelmi bűnt követett el, amelyre nincs, nem lehet bocsánat!

*

Politikai foglyok még nem vagyunk, de a politika foglyai már igen.

*

Kötcsén annyira kötetlen volt a hangulat, hogy az egyik orbánista szónok még Gyurcsánynak is megköszönte, hogy van nekik.

*

„Este a televíziót pulóverben néztük, és nem rövidnadrágban meg pólóban, ahogyan a mai fiatalok megszokták a nagy jólétben” – ezt a Nemzeti Múzeum FŐigazgatója nosztalgiázta Kötcsén.

Mondtam is menten az asszonynak, hogy ideje a tangáját lecserélnie bundabugyira, mert olyan idők jönnek.

Tanganyista idők!

*

Vannak helyek, ahol a kormánynak semmi keresnivalója nincsen. 

A nők méhe ilyen.

*

A magzattal szemben is rém humánus eljárás az, hogy meg kell várni amíg szívhangjai vannak, csak utána végezhető el az abortusz. Akkor már minimum hat hetes. 

Kádárék is rém humánusak voltak az ’56-ot követő megtorlás során. Sok esetben megvárták, amíg a fiatalkorú szabadságharcos betölti a 18 életévét. Csak azután akasztották fel, immár „törvényesen”. Mansfeld Péter kivégzése a metódus legismertebb esete.

*

Erről az abortuszos „szigorításról” sok minden jutott eszembe, de ami tűri a nyomdafestéket, az a következő:

Ez a kormány labor-túszoknak tekint minket. Magyarán, kísérleti egereknek.

Ez előrevetíti a sorsunkat is.

*

Megalázásban Hitler azért jobb volt! „A szexualitás nem magánügy!” – bírta mondani. Betilttatta az óvszerek árusítását, előírattatta a heti kétszeri nemi aktust. Abortusz, mint olyan, nem létezett, a nőknek szülniük kellett, akár tetszett, akár nem. De mindez hagyján!

Kivégeztette a politikai ellenfeleit, majd a költségeket felsoroló számlát elküldette a családnak. Az ellene 1944. július 20-án merényletet elkövető párttársait henteskampókra akaszttatta fel.

Az ördög már megjelent közöttünk is, fölösleges is falra festeni.

*

Egy nő feladata a náci ideológia szerint az volt, hogy írni-olvasni tudó, a férjét mindenben kiszolgáló, engedelmes feleség, perfekt háziasszony valamint sok-sok gyermekeket szülő és felnevelő anya legyen.

Azért annyira szuper, hogy a mi kormányunk ezt egészen másként gondolja!… (Ha-ha-ha! )

*

Makulátlan úriember élethosszig tartó házasság reményében megismerkedne konzervatív szemléletű, decens, kulturált, templomjáró Hölggyel. Gyermekek vállalásával és felnevelésével segítenénk elő a Haza üdvét. Együtt munkálkodnánk a NER és Orbán Viktor szolgálatában!

Jelentkezését „A fideszes csajok jobban szopnak!” – jeligére várom a Kiadóba.

*

A Fegyveres Erők Napja az ántivilágban szeptember 29-én volt, a pákozdi csata évfordulóján. Piknikezés, virsli és sörszag, férfias vetélkedések (zsákbanfutás, akadályfutás, futás a legközelebbi klotyóig), a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) rendezésében. A Magyar Néphadsereget főként a Művészegyüttese és a kitüntetésektől roskadó mellű veteránjai reprezentálták. Néhol egy-egy rakéta vagy tank, mint vásári látványosság. A Munkásőrség e napon sem tett mást, mint az egyszerű hétköznapokon: őrizte a munkásokat. Az ideiglenesen hazánkban tartózkodó tájidegen egyenruhások e napon többnyire a kaszárnyáikban kuksoltatták könnyű- és nemkönnyű fegyverzetüket, az események díszvendégeiként. A rendszerváltás után – kormányhatározat alapján – már május 21-én (nem nagyon) ünnepeljük a Magyar Honvédelem Napját.

Jutott mindez eszembe annak kapcsán, hogy Pártunk és Kormányunk már egy-két éve esztelen fegyverkezésbe kezdett. A Parlamentet sem főként a tűzoltók védik már locsolótömlőikkel a netán tán behatoló tüntetők ellen, hanem komoly nehézfegyverzet várja ott hogy használhassák. Időközben aztán fejeseink is rájöttek, hogy nem elsősorban az Országházat kell megóvniuk a támadó orosz, német vagy román csapatoktól – ők jártak erretájt utoljára, ki más akarná ellopni Kövér László Szent Bajuszát -, hanem az ország többi részét is meg kell védeni legalább annyira mint a magánnyugdíjakat. Ezért korszerűnek mondható haditechnikát kezdtek felvásárolni temérdek milliárdért. A napokban bejelentették: fizetésemelést kapnak a magyar katonák. Hja kérem, a fegyveres testületek tagjait minden körülmények között meg kell becsülni anyagilag is! Miért, ha zeng az ég, ki mentheti meg a politikusokat, talán a pedagógusok?!….

A honvédelmi miniszterré tolt kaszinótojásnak betudhatóan már óriásplakátokkal támadnak a vitézeink – háborús veszélyhelyzet van, vagy mi a szösz! A békéhez erő kell – hirdetik úton-útfélen. Az idillt kiegészítendő, Deutsch Tamás is bejelentette: „elemi erejű támadás” indult a magyar kormány ellen európai szinten, sőt az egész világon és Magyarországon is. Atya-gatya, már megint?!…

Még egy ilyen banzájt! Ekkora felhajtást csinálni egy beszari trotty hatalmon maradásáért!…

*

Még márciusban történt, hogy Németh Szilárd akkori honvédelmi pártszolgálatos erőst megmérgedt. Dühös hangú posztjában lehazaárulózta azokat az ismeretlen elkövetőket, akit a katonaság egyik szigorúan őrzött telephelyén leszerelték és ellopták az összes katalizátort, száznál is többet. 

„Most hogy a felelőtlen politikusaik biztatására az ukránok minden fronton támadják a békésen vonulgató orosz hadtesteket, félő hogy ez a jelentéktelen csetepáté hazánkat is élénken fenyegeti. Fel kell készülnünk minden lehetőségre, ezért az ukrán határra vezényeltük mind a 18 működő tankunkat. Csórókáim, sebtiben hozzátok vissza az összes kataligátort, mert azok nélkül a hiperkorszerű járműveink nem mozgásképesek! Elég ha csak átdobjátok a kerítésen! Ha jót akartok!” – üzente a harci díszben pompázó politikus.

*

Az azért némi elégtétellel tölt el, hogy a narancs sem lett olcsóbb!…

*

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én sokkal szívesebben jelölök vissza – vagy be – ismerősnek olyan embereket, akiket valójában korábbról nem ismertem. Akiknek az adatlapjáról feltételezhetem, hogy a gondolkodásunknak lehet közös metszete.

Fájó nekem azt látni, hogy számos ifjúkori vagy későbbi tényleges ismerősöm gondolkodásban a szélsőségek felé sodródott. Ennek 40-50 évvel ezelőtt az égvilágon semmi nyoma nem volt, békésen kávézgattunk vagy sörözgettünk, élveztük az ifjúságunk mámorát. Teljes egyetértésben utáltuk a Ceauşescu vagy a Kádár rendszert, kacarásztunk a titkosszolgálatok vegzálásain. És hol vannak ma sokan közülük?!… Orbánabbak a Zorbánnál, isszák A Mi Hazánk-féle kútmérgezők vizét, hiszik és osszák a fake news-okat és a hajmeresztő konteókat. Természetesen elfogadom őket ilyennek, hisz’ nem vagyunk egyformák – és ne is legyünk!

De kínos ez, nagyon kínos! Valamikor még ők is tudtak gondolkodni!!….

*

Ötölnek-hatolnak, hímeznek-hámoznak a csalimédiában 13. éve. Feltételes módban prezentálják a(z ál)híreket, a még hellyel-közzel független bíróságokra való tekintettel. Ha a -hat, -het vagy a -hatnak, -hetnek ható képzőkkel találkoztok egy címben vagy szövegben – vagy kérdőjellel álcázott állítással -, az nagy valószínűséggel propagandaanyag, kitaláció vagy – jobb esetben – hírlapi kacsa.

Ámbár ha az utóbbiakat meg lehetne enni, elfelejthetnénk a csirkefarhátat!…

*

Friss hír, hogy az Európai Ügyészség felállása frenetikus hazai fogadtatásának hatására és örömére Európai Médiahatóságot hozna létre az Európai Bizottság. Szeretnék ha más tagállamokban is gyökeret verne a magyaréhoz hasonló páratlan sajtószabadság, létezne mindenütt egy, a mienkéhez hasonlóan független Médiatanács – hadd szárnyaljon a vélemény- és szólásszabadság a roskadozó Nyugaton is!… Az újságírók és szerkesztőségek függetlenségét védelmezni hivatott új törvényjavaslatot hamarosan tárgyalják. 

A Kormány nevében Orbán Viktor – levéve Kötcsén megismert napszemcsijét és köztiszteletben álló ékesszólását elővéve – megkérdezte: -Hogy mi van???!!!… Varga Judit és Navracsics Tibor egymást túllicitálva igyekeztek Brüsszelbe meggyőzni Brüsszelt arról, hogy a kabinet által sebtében felállított „Központi Totálfüggetlen Médiamunkás-tanács” teljesen feleslegessé teszi az új EU-s intézmény felállítását. A szellemi inkontinenciában (nem) szenvedő Kövér László egyenesen felajánlotta a Bayer Zsolt-Bencsik András-Gajdics Ottó trió fémjelezte médiaszakértelmünket, szabadsajtó-tapasztalatainkat a kontinens megmentéséhez.

Inkontinensia fenyegeti Európát!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.