Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyar anyák, szüljetek még több gyermeket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dúró Dóra a felszólalásában maradt a már bejáratott témájánál, a szülésnél. Szerinte idén januárban húsz százalékkal csökkent a születésszám a tavalyi év hasonló időszakához képest, és ez a csökkenés szerinte azután történhetett, hogy bevezették a koronavírus elleni oltásokat. Dúró szerint a kormány feladata, hogy megvizsgálja, a kettő között van-e összefüggés. Arról is beszélt, a szülő nők kora egyre jobban kitolódik, majd azt is mondta, „ma Magyarországon minden szülőképes korú nőnek négy gyereket kéne vállalnia ahhoz, hogy a magyarság lélekszámát tízmillió körül tarthassuk meg”.

A 8 százalékos társadalmi támogatottsággal rendelkező Mi Hazánk mozgalom plakátarca, Dúró Dóra nem képes felfogni, hogy a kormánynak semmi köze ahhoz, hogy ki hány gyermeket szül erre a világra, csak azért is bele akar szólni abba, hogy ki miként dönt a családjáról. Kezdjük ott, hogy a covid elleni vakcinának mégis mi az úristen köze lenne ahhoz, hogy visszaesett a születések száma Magyarországon? Meddővé tette a nőket a vakcina, vagy mi a franc? Értem én, hogy annak idején meglovagolták a covid-diktatúra kifejezést, és vélhetően százezreket nyertek meg maguknak, de a járvány lényegében a háttérbe szorult az elmúlt hónapokban, hiszen Európa polgárainak nagy része megkapta az oltásokat, és a halálos áldozatok száma ma már messze nem olyan magas, mint a járvány elején.

Lassan megtanulunk együtt élni a járvánnyal, és tovább éljük megszokott életünket. Nincs még vége persze a járványnak, de ma már messze nem befolyásolja annyira az életünket, mint annak idején. De, hogy a vakcináknak tényleg mi közük lehet a születésszám visszaeséséhez, arról fogalmam sincs, mindenesetre ezzel az erővel más, teljesen irreleváns dolgokkal is összefüggésbe hozhatták volna, amelyek az elmúlt években történtek. Hogy tragédia-e a születésszámok visszaesése, vagy sem, az megítélés kérdése. Nyilván a magyar állam számára az, mivel a fennmaradás a legfontosabb, a Föld számára viszont már lehet, máshogyan néz ki a történet. Persze tudom, hogy nem pont az európai országok azok, amelyek a Föld lakosságának folyamatos növekedését okozzák, de érdemes ebből a szemszögből is megvizsgálni a dolgokat.

Dúró Dóra köztudottan nagycsalád párti, amivel megint csak semmi probléma sincs, de nem mindenki akar 3-4 gyermeket felnevelni, hiszen pénzügyileg nem biztos, hogy megteheti ezt. Ennyi gyermek szükségleteinek fedezése egyáltalán nem egyszerű, és itt nem arról van szó, hogy ha valakinek nem megy, akkor majd az állam kisegíti – mint más, működő demokráciákban -, hanem arról, hogy aki nem tudja előteremteni a megfelelő feltételeket a gyermekei számára, az akár utcára is kerülhet, gyermekeit pedig elvehetik tőle. A kormány ugyanis valódi szociális segítséget nem nyújt a bajbajutottak számára, hiszen mint azt Orbán elmondta annak idején, Magyarország nem lesz soha jóléti állam, viszont biztosítani fogja mindenki számára a munka lehetőségét.

Igen ám, csak hogyan tartsa el az ember a családját mondjuk 200 ezer forintból havonta? Ennyi még a lakbérre és a rezsire sem elég sokszor, nemhogy élelmiszer megvásárlására és a gyermekek öltöztetésére, iskoláztatására. A magyarok akkor és annyi gyermeket fognak vállalni, amennyit szeretnének, ez nem lehet állami döntés. Az is nevetséges, hogy bárkinek is problémája van azzal, ha valaki csak mondjuk egy gyermeket szeretne felnevelni, vagy teszem azt egyet sem. Nem kötelező gyermeket a világra hozni, nem önzés, ha valaki a karrierjét, vagy a saját életét helyezi előtérbe és úgy dönt, hogy nem szeretne gyermeket. Ez mindenkinek a saját, egyéni döntése kell, hogy legyen, amibe még a diktatúrákban is igen ritkán szólnak bele.

A magyar nemzet fenn fog maradni, bármi is történjék. Az, hogy csökken a lakosság, nem újdonság, mint ahogy Európában még csak különlegesnek sem nevezhető, hiszen más országok is küszködnek ezzel a problémával. Orbán azt az utat választotta, hogy megpróbálta arra ösztönözni a magyarokat, vállaljanak több gyermeket, de ez nem tűnik úgy, hogy bevált volna. Ingyen hitelek és egyéb juttatások járnak azoknak, akik ezt megengedhetik maguknak, de ez a szegényebb családokon nem igazán segít. Mint ahogy az elvándorlás problémájával sem igazán sikerült semmit sem tenniük, hiszen akik elhagyják ezt az országot, azok többségében pont azok a fiatalok, akik családot fognak alapítani, de már külföldön. Nekem két testvérem is külföldön alapított családot, és vélhetően ez lesz az én sorsom is, tehát legalább három gyermek már nem Magyarországon fog megszületni.

De hát az ember ott él, ahol úgy érzi, otthon van, és ahol úgy érzi, megteheti, hogy családot vállal és boldogan él. Ígérgetni bárki tud, de ameddig a körülmények nem adottak, addig az ember nem fogja meggondolni magát. Ameddig mondjuk Angliában vagy Spanyolországban az egészségügy világszínvonalú, addig Magyarországon a helyzet egyre csak romlik. De fel lehetne hozni az átlagbéreket is, amely mindkét országban sokszorosa a hazainak. Vannak persze problémák is ezekben az országokban, de ha még ezek ellenére is inkább külföldön alapít családot az ember, akkor valami csak nem stimmel odahaza, nemde? Dúró álmodozhat a magyar nemzet megmentéséről, de ameddig a helyzet lényegében alig változik, addig ennek olyan sok alapja nincs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.