Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Aki azt gondolja, aki ma is elhiszi Orbánnak, hogy meg fogja őt védeni, az menthetetlenül hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem most kezdődött az ország lakóinak kiskorúsítása, mostanra csupán elérte azt a szintet, amit maradandó károsodás nélkül már nem lehet megúszni. Rá fogunk baszni, és nem talán, majd, a távoli jövőben, hanem biztosan és hamarosan. Mit hallunk tizenéve? Baj van, veszély van, de mimagyarokat ez ne érdekeljen. Ha megadjuk Orbán Viktornak a vágyott hatalmat – amit aztán ő azon nyomban tovább bővít -, meg fog minket védeni mindentől. Harcol és győz. Legyőzte a migránsokat, a vírust, a kicsi gyerekeket fenyegető ármányos lobbikat, megvédte nekünk az alkoholizmushoz való alapvető jogunkat, a családon belüli erőszak szentségét, a keresztény egyház nyomulását. Most éppen megvédenek az Európai Uniótól, a háborútól és az energiaválságtól. Nekünk egyáltalán nem kell semmit tennünk, mi kimaradunk, minket nem érhet baj.

Nem voltunk felkészülve a járványra, sem annak következményeire. Mindvégig azt hallgattuk az első hullám alatt, hogy semmi para, ide az nem jön, ha jön, akkor sem lesz gáz, a csúcskategóriás egészségügy megoldja. Aztán itt álltunk csodálkozva, mert nem volt maszk és nem volt kézfertőtlenítő, senki nem tudta, hogy fogja megoldani a bevásárlást, mit kezd a gyerekével, hiszen dolgozni kell menni, aztán már nem kellett dolgozni sem menni, mert munkahely sem volt és persze fizetés sem. Közben hullottak az emberek, mint a legyek, a mai napig nem vállalta senki a felelősséget. Sikerült ezt is győzelemként, sikertörténetként eladni a 3 millió hülyének és a 2,5 millió másik hülyének, aki leszarja az egészet, mert nem rá tartozik, majd lesz valami.

Itt van a küszöbön az újabb baj, olyasmi, amivel a most élő generációk legtöbbjének még soha nem kellett szembenéznie. A kormány pedig most is azt csinálja, amiben nagyon jó: hazudik, maszatol, hárít. Itt nem lesz semmi, Magyarország kimarad, Magyarországon nem lesz gond az energiaellátással. Harsányan, üvöltve gúnyolják mindazokat, akik igyekeznek felhívni a figyelmet: ésszel kellene fűteni, takarékoskodni kellene az üzemanyaggal, fel kellene készülni a télre, mert baj lehet. Aki azt gondolja, aki ma is elhiszi Orbánnak, hogy meg fogja őt védeni, az menthetetlenül hülye. Aki pedig abból csinál propagandát, hogy a hülyebaloslibsik azt akarják, hogy ne mossanak, ne fürödjenek, ne fűtsenek és ne autózzanak a büszke magyarok, az olyan mértékben felelőtlen és aljas, hogy az már bőven súrolja a hazaárulás fogalmát.

Más országok kormányai nem tekintik kiskorúnak a polgáraikat. Elmondják, mi lehet a most látható legrosszabb verzió, mire és mi módon kell felkészülni, mit tehetnek az egyén szintjén a veszély mérsékléséért. A magyar kormány és az ő mindent megfertőző propagandamédiája hasznot akar kovácsolni magának abból, hogy a németek, az osztrákok jól meg fognak fagyni, de addig is gyertyánál melegedhetnek a migráns szomszédjukkal egyetemben. Más országok polgárai megértik, hogy takarékoskodni kell az energiával, mert a források végesek, és ez akkor is így marad, ha véget ér a háború. Más országok polgárai megértik, hogy drága az élelmiszer, kicsit megfontoltabban vásárolnak, hiszen a szerencsés országok – Magyarország is ide tartozik. Akkor is így van ez, ha az unió második legcsóróbb országa – lakói a megvásárolt élelmiszer jókora részét kidobják végül a szemétbe. Más országok polgárai megértik, hogy a kidobott étel és az elpazarolt energia a legdrágább, felkészülnek az ellátás esetleges zavaraira, nem akkor fognak frászt kapni, amikor már beütött a baj. Más országok polgárai megértik, hogy a háború mindenkitől áldozatot követel, és ha csupán annyi az áldozat, hogy elő kell venni a vastagabb pulcsit, az autó helyett a sétát, a kerékpárt, vagy a tömegközlekedést kell időnként választani, hogy lejjebb kell tekerni a fűtést két fokkal, és célszerű egy hétre előre megtervezni a menüt, hogy ne vásároljanak (majd dobjanak ki) feleslegesen élelmiszert, akkor már rohadtul olcsón megúszta mindenki.

Mimagyarok nem készülünk fel semmire, mert minket megvéd a kormány. Nekünk van olcsó benzin, van rezsicsökkentés, majd hülyék leszünk lejjebb tekerni a fűtést, azért sem gyalogolunk, vonatozunk, metrózunk, nekünk ne mondja meg senki, hogy mennyi kaját pazarolhatunk el. Mert minket azzal etet a saját kormányunk, hogy semmit nem kell tennünk az egyén szintjén, mindig lesz valami, ami olcsó, aminek az ára nem emelkedik, mi kimaradunk. Aztán, ha beüt az, amire nem készítette fel a felelőtlen, csak a saját hatalmát féltő kormány a lakosságot, akkor csodálkozunk. Most még mindössze az történt, hogy korlátozzák a benzinkutak a kiadott üzemanyag mennyiségét – speciel én eddig sem tankoltam 50 liternél többet, mert nem férne a tankba -, már pánikba is esünk, nem értjük, keressük a felelősöket. Ha esetleg lesznek a télen ellátási nehézségek, ha mégsem mi leszünk azok egyedül, akik akadozás nélkül kapnak gázt, áramot, üzemanyagot, akkor ahelyett, hogy elővennénk az erre az esetre tartogatott átmeneti alternatívákat, felháborodunk, majd egyszerre akarunk kempingtűzhelyet, gyertyát, olajradiátort, palackos gázt, faszenes grillt, kerékpárt, hosszabb gyaloglásra alkalmas cipőt venni. És a kormány akkor sem fog mást tenni, mint szidja Brüsszelt, szidja az ellenzéket, letagad mindent és hárítja a saját felelősségét. Mert nekik ebből az egészből csak két dolog fontos: a zsákmány és a hatalom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.