Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Egy igaz keresztény ott segít, ahol tud

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van még itt valami, ami nagyon nem hagy nyugodni lassan egy hét után se. Igen, Vlagyimir Mihajlovics Gungyajev alias Kirill pátriárka esetéről van szó a mi nagyon vallásos, nagyon keresztény világi vezetőnkkel, az Orbán Viktor nevű félistennel. Mint tudjuk, és sajnos talán már a könyökünkön is jön ki: Európa vétókirálya és DNS-e megvétózta azt, hogy a pátriárkát szankcionálják abban a tekintetben, hogy hozzá tudjon férni a vagyonkájához. Az indok az volt, hogy 

„Magyarország nem támogatja, hogy egyházi vezetők kerüljenek szankciók alá, mivel ez sérti a vallásszabadságot.” 

Aha. Lassan egy hét után se értem, mi a bánatos fasz köze van a vallásszabadsághoz egy köztudottan Putyin-párti egyház vezetőjének, és az illető összelopott vagyonának? Ezt a csávót nagyjából úgy kell elképzelni, mint a mi Németh Sándorunkat, aki taxisofőrből lett egy hazug, álszent, öltönyös igehirdető kicsiny hazánkban. Orbán kegyéből és jóváhagyásával. 1994 óta Kirill az orosz ORT televízió egyes csatornáján heti egy alkalommal orosz ortodox vallási műsort vezetett. Kirill metropolitát 2006. december 22-én az Hazáért Érdemrend II. fokozatával tüntette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő. 2009. február elseje óta metropolita. A mostani háború feltétlen híve, és tőle származik az az egetverő hazugság, hogy „Oroszország soha nem támadott meg senkit, minden háborújában védekezett, amint most is azt teszi.”

Milyen ismerős ez a saját műsor, megspékelve saját televízióval és rádiócsatornával, ahol folyamatosan azt a látszatot próbálják kelteni, hogy ez egy, a hatalomtól független médiaorgánum. Ügyes. Visszatérve a Kirill nevű vénemberre. Ez a nagyszakállú pali áldja meg azokat a fegyvereket és rakétákat, amiket az orosz agresszor civil célpontok ellen is bevet, ezáltal olyan emberek is áldozatául esnek ennek a rémálomnak, akiknek semmi keresnivalója nem lenne egy fegyveres konfliktusban. 

Nézzük ezt a puritán vallási vezetőt, aki olyan pompában él, mint bármelyik oligarcha itthon vagy az orosz mezsgyéken. „Bár a Kreml falain belül található a Tizenkét apostol templommal összeépült pátriárkai palota, a fáma szerint Putyinhoz hasonlóan Kirill atya is a vidéki levegőre szavaz inkább. Több mint 15 milliárd forint értékű rubelért újította fel számára az állam a Szentpétervár melletti egykori cári rezidenciát. Persze ezt nem úgy kell azért elképzelni, mint a Téli-palotát vagy Carszkoje Szelót, de azért nem is egy kulipintyó. A 2,5 hektáron 14 darab 3 hálószobás ház található az okostechnológiával feltunningolt kastélyépület mellett, amelynek természetesen van saját temploma, könyvtára és uszodája is.” És akkor arról a nyalánkságról nem is beszéltünk, hogy tizenmilliós karóráját ugyan leretusálták az egyik róla készült fotóról, de annyira hülyék voltak, hogy az óra tükörképe ott maradt a kristályüveg asztalon, azaz a képen is. 

Úgyhogy Orbán vétózott. Ennek a rosszarcú figurának az érdekében. Akkor nézzük meg azokat a becstelen és vérlázító cselekedeteket, amiket Orbán valamiféle csicskásként hajtott végre azért, hogy kedvében járjon különféle bűnözőknek, diktátoroknak, diktatúráknak.

„Orbán Viktor információink (a jobb időket látott Origóról van szó – szerk.) szerint elismerte, hogy ő adta ki az utasítást Ramil Safarov kiadására, noha tisztában volt vele, hogy előbb-utóbb szabadon engedik. A lépés kockázataira többször figyelmeztették Orbánt, aki viszont szeretett volna gesztust tenni az azerieknek, abban bízva, hogy segíteni fognak a gyengélkedő magyar költségvetésen. A durva diplomáciai vihar miatt forrásaink szerint nem aggasztja magát túlságosan.”

Aztán itt egy másik gyalázat:

„Gruevszki ellen elfogatóparancsot adtak ki hazájában, miután nem jelent meg a börtönnél, hogy megkezdje kétéves büntetésének a letöltését. November 8-áig kellett volna jelentkeznie a Szkopje melletti fegyházban. Azonban, mint kedden kiderült, ő illegálisan, bevont útlevele ellenére elhagyta az országot és Magyarországra jött, hogy menedékjogot kérjen. A volt kormányfő jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral.” 

És volt itt egy harmadik arcpirító történet is, ami aztán tényleg semmivel nem magyarázható. Pontosabban de. 

„A Magyar Narancs értesülései szerint Pharaon egyik cége vásárolt tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege út között, Orbán Viktor házával szemközt egy 573 négyzetméteres, tornyos villát. Ghaith Rashad Pharaon körözés alatt áll, hogy csalás és sikkasztás vádjával bíróság elé állíthassák az Egyesült Államokban”.

Egy szó mint száz: a mi unortodox és illiberális nagyágyúnk vastagon támogatja ezeket a kétes figurákat, és ha kell, elmegy a falig, ha be kell védenie a seggüket a nagypályás bűnőzöknek és gyilkosoknak. Egy igaz keresztény ott segít, ahol tud, főleg ha abból busásan meg tud gazdagodni, vagy a saját maga számára előnyös helyzetet tud kovácsolni. Az meg, hogy ez azokra nézve mekkora égés és szégyen, akik egy országban kénytelenek vele egy levegőt szívni, az meg le van szarva. Mert a nemzeti, keresztény minőséghez nála ez hozzátartozik. Az „egyházi vezetők kerüljenek szankciók alá” című derékig érő dumához csak annyi kérdésem lenne, hogy mi van Iványival, és az ő halálba vegzált, szegényeket segítő, valóban keresztény egyházával és tevékenységével? Szégyelld magad, Orbán! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.