Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt az embert mi termeltük ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pár nappal ezelőtt Orbán azt találta mondani, hogy Magyarországnak lenne tengerpartja, ha azt nem veszik el tőle annak idején. Itt Fiumére gondolt, amely a Magyar Királyság része volt ugyan, de Magyarország része sohasem. Ezért kijelentése nettó butaság, valótlanság, ami azonban sokakat felháborított. Még a horvát kormány is reagált Orbán kijelentésére, ami miatt a nagyvilágban is híre ment ennek az ostobaságnak. Én nem gondolom, hogy ezzel Orbán területi vitát nyitott volna ki, egyszerűen baromságokat beszélt. Nem érdemes itt semmiféle komoly következményekre számítani, nem fognak bekéretni senkit sehova, egyszerűen bulvárhírré vált a dolog. Legalábbis politikai szinten egészen biztosan. Na de mi van azokkal a normális magyarokkal, akik Horvátországba mennének nyaralni – mivel már az is évek óta olcsóbb, mintha az ember a NER által foglyul ejtett, betonba öntött Balatonra ruccanna le –, és ott kiderül, hogy magyarok?

Nos egy horvát tengerparti étterem nemrégiben azt írta ki a vendégeit üdvözlő táblára: „Magyarokat nem szolgálunk ki. Nem látunk szívesen a tengereteknél.” Ugyan mint az kiderül az erről szóló cikkből, az étterem gyakran ír fel vicces dolgokat erre a táblára, de itt talán egy komolyabb sértettségről van szó, hiszen a 24.hu megkereste őket, és azt próbálta megtudni, mi az üzenet oka. Erre az étteremből csupán egy linkkel reagáltak, amelyen Orbán kijelentése volt olvasható. Akár viccelnek, akár nem, ennél azért nem kerülhetnénk szégyenteljesebb helyzetbe. Eddig is épp elegen vetik meg nem teljesen alaptalanul a magyar kormányt és miattuk a magyarok egy részét is, hiszen mégis csak ők szavazták meg negyedszer is kétharmaddal Orbánt.

Értem, és én is azt gondolom, hogy a magyar kormány nem egyenlő a magyar emberekkel, de azért valamiféle véleménye akkor is van más országok polgárainak az emberekről is. Orbán egyes kijelentéseit követően nekem is sokszor ég a bőr a pofámról, pedig soha nem szavaztam rá. Elég ha az ember magyar, és rögtön kénytelen átgondolni, hogy miként is mutatkozzon be. Nyilván azért ez nem jön elő az élet minden területén, de kevés olyan emberrel találkoztam mostanig, akinek semmi fogalma nem volt Orbánról és egyes kijelentéseiről. De a fenti „üdvözlő” üzenet mellett kiemelhetnénk azt is, hogy most épp a magyar kormány miatt kell majd változtatni az Európai Unió többi tagja által támogatott oroszokkal szembeni szankciós csomagon, amely az orosz gazdaságot súlyos helyzetbe hozta volna, ezzel segítve az ukránok helyzetét.

De nem, mi magyarok – pontosabban a kormány – átlátunk a szitán, és a saját fejünk után megyünk. Mi szuverének vagyunk. és nekünk saját döntéseink vannak. Le van szarva az EU többi országa és Ukrajna is, hiszen a magyar embernek rezsicsökkentett áram és gáz kell, a magyar szavazó nem dől be holmi háborús híreknek, sem annak, hogy az uniónak változtatnia kell az energia politikáján. Nekünk olcsó dolgok kellenek, hiszen kevés a nyugdíj, meg a fizetések is. Ez az utóbbi valóban igaz is, de vajon miért van ez? Csak nem azért, mert a jelenlegi kormány 12 év alatt sem volt képes megfelelő munkát végezni, és inkább ellopta a támogatásokat, semmint hogy azokat az ország fejlesztésére fordítsa. Mi ahelyett, hogy a jövőbe tekintenénk, inkább a múltban élünk, hiszen az már bevált.

Minket nem érdekelnek a minket is érintő változások, nekünk a már megszokott dolgok kellenek. Aki ezen változtatni mer, az téves úton jár, és arra nem szabad szavazni. Arra kell ugyanis a voksot leadni, aki garantálja az olcsó áramot és gázt, illetve aki hatósági árassá teszi az alapvető élelmiszereket. Hogy ennek egyébként mi a valódi ára és ezt ki fizeti meg, az a szavazókat nem érdekli, hiszen úgy vélik, az ő életüket nem befolyásolja. Ha pedig nem befolyásolja, akkor miért és érdekelné őket? Orbán a magyar szavazók egy jó részének személyes hőse, aki ki mer állni a magyarok jogaiért és ki meri mondani, hogy a történelem során számtalan igazságtalanságot kellett elszenvednie az országnak.

Hogy ez mennyire igaz, az más kérdés, hiszen a történelem során sokszor mi választottuk a rossz oldalt, amiért megbűnhődtünk és most is úgy tűnik, hogy saját elhatározásból állunk ki a civilizált világ szemében páriának számító Putyin mellett. Teljesen mindegy, hogy 2 millió ember ezt ellenzi, ameddig 3 millió ember ennek örül. A többség akarata mindig érvényesül, így hát ebben az esetben is. Sajnos nekünk Orbán jutott, de nem azért, mert nem lett volna más választás, hanem azért, mert a magyar társadalom az ilyen embereket termeli ki. Az ilyen tolvajok azok, akik leginkább fel tudnak mászni a létrán, és el tudják érni, hogy az emberek őket támogassák.

Nem igaz, hogy mi megint csak szerencsétlenek voltunk, amiért nekünk csak Orbánt lehetett választani, ezt kérem tisztelettel, mi hoztuk létre. Lehet persze siránkozni, de nem látom értelmét, hiszen jól láthatóan erre van igény még most is, mint ahogy erre volt igény az elmúlt 12 évben is. Én ezzel nem értek egyet és mérhetetlenül felháborít, de hát mit lehet tenni? Azon kívül, hogy esetleg letagadjuk külföldön, hogy honnan is érkeztünk? Én ugyan ezt még soha nem tettem meg, de ha így haladnak a dolgok, nem vagyok benne biztos, hogy nem is fog soha előfordulni. Bár másként lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.