Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ma dől el, ki lesz a miniszterelnök (vicceltem)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! A napsugarassághoz annyi kell – azon kívül persze, hogy ne kerüljön felhő a Nap és szemünk közé -, hogy ne olvasson az ember olyan médiatermékeket, melyek minden áldott nap világvégét jósolnak borzalmas viharral, soha nem látott esővel, riasztással, pánikkal. Tavasszal (valamint nyáron, ősszel, olykor még télen is) előfordul hirtelen zápor, vihar vagy országos locsolás, de ilyen a klímánk, azért van. Egyszóval fel a fejjel és élvezzük a napot! Aki tegnap elfelejtette megpuszilgatni az anyját, az ma még pótolhatja, a miniszterek elnökének anyjáról elég sokan és elég gyakran meg szoktunk emlékezni spontán is, most külön őt nem szükséges köszönteni szerintem.

Ha valaki összeszedi a bátorságát, és átpörgeti a médiaipari termékeket, máris megokosodik. Először is megtudhatja, hogy Putyin vagy beteg, vagy nem, vagy meg fogják operálni, vagy nem, vagy kinevezett maga helyett valakit arra az időre, ameddig nem lesz működőképes, vagy nem. De ez biztos. Továbbá az ellenzék szánalmas, botrányos és bohóckodnak csak, Hadházy Ákost csak a pénz és a botránykeltés érdekli, ellenben a miniszterek elnöke (ez egyetlen pártlapból sem maradt ki) és Novák Katalin is nyilvánosan köszöntötte fel az anyját, mert ők jó emberek. Varga Judit mindeközben falura ment szántani, de legalábbis egy széna- vagy szalmabálához támaszkodni. Valamikor tavaly történhetett a dolog, de most jutott eszébe, hogy az országnak több vidékre van szüksége.

Tegnap volt a napja annak, hogy Esztergomot megyei jogú várossá nyilvánították. Ezen jeles alkalomból nem volt sem virsli, sem sör, lufi sem, hanem ünnepi misét tartottak. Nekem már ez sem áll össze a fejemben, mármint május elseje, megyei jogú várossá nyilvánítás és ezzel kapcsolatos ünnepi mise, az különösen megzavarta az agyamat, hogy a miniszterek elnöke ott járt, és okosakat mondott. Például:

Orbán Viktor a prímási intézményt Magyarország „első alkotmánybíróságának” is nevezte, mondván: a koronázás feladatán túl az esztergomi érsek kötelessége volt, hogy figyelmeztesse a királyt az alkotmány tiszteletben tartására.
    Azt is felidézte, hogy a bajok az egykori fővárost sem kerülték el: a tatárok feldúlták, majd idegen zsoldosok elárulták a töröknek. Az elmúlt száz év, ahogy az egész országot, úgy Esztergomot is megviselte, hiszen ahogyan az ország a kétharmadát elvesztette, „az ország közepén ékeskedő Esztergomból határváros lett”.
    A „koporsószöget” a kommunisták verték be 1950-ben, a régi vármegyék rendszerének felszámolásával – fogalmazott.
    Ma azért vagyunk itt, hogy ezt az országos jelentőségű várost visszahelyezzük régi rangjába – hangsúlyozta Orbán Viktor. (MTI)

Azért az nem semmi, hogy milyen lendületesen mossa össze Orbán az egyházat az állammal. Eddig is ez ment persze, de azt hittem, a megnyert választás kissé megnyugtatja a főnit, és nem fog ekkora elánnal a vallásba csimpaszkodni. Mármint ő magánemberként oda csimpaszkodik és abban hisz, amiben csak akar, de hogy ezt folyamatosan és meglehetősen agresszív módon propagálja, az nálam semennyire nem fér bele a még elmegy-kategóriába. Semmi bajom nincs Esztergommal, de nekem valamiért Tétényi Éva neve jut eszembe. Érti valaki, miért?

Ma lesz az a gyönyörű, várva várt nap, amikor megalakul az új parlament, és Áder János javaslatot tesz a honatyáknak a kormányfő személyére. Ezt követően még két teljes hétig izgulhatunk, hogy vajon megválasztják-e Orbán Viktort. Ha 16-án megszavazzák, akkor jelenti be a kormánya összetételét. Ha nem szavazzák meg – jó, csak viccelek -, akkor kitör az országos csodálkozás.

Az Origo igen hosszú írásban vergődik egy brüsszeli javaslat miatt, mely – hasonlatosan az Olaszországban elfogadott szabályozáshoz – az állami tulajdonú épületekben – önkormányzatok, irodák, egyéb közösségi létesítmények – nyáron megszabná, hány fokig lehet légkondival hűteni, télen pedig megszabná, hány fokig lehet felfűteni. Továbbá a lakosságnak javaslatot adna ki – mert törvénybe foglalni természetesen nem lehet, de okosan megindokolni, elmagyarázni, az embereket meggyőzni lehet -, hogy próbálják meg csak egyetlen fokkal alacsonyabbra venni a termosztátot, ésszel használják a légkondit, inkább tussoljanak fürdés helyett, de a vizet lehetőleg ne folyassák ész nélkül, és ne mossanak ki minden felsőruhát egyetlen használat után. Az Origo ezt úgy fordította le a köztudottan iskolázott, olvasott, okos olvasóinak, hogy mindezt azért találta ki az ellenség, hogy el tudják zárni az orosz gázcsapot, mit sem törődve mimagyarokkal. Csak hát az energiapazarlás csökkentése Putyin nélkül is közös érdekünk, lehet ezeken a javaslatokon harsányan röhögni, kiforgatni a jelentését és azt hazudni a híveknek, hogy a baloldal büdösben és hidegben akar élni, de ha élhető bolygót szeretnénk hagyni az unokáinkra, azért nekünk, közösen kell tenni. Mégpedig most. Akár van gáz, akár nincs, akár drága az olaj, akár olcsó. Aki politikai megrendelésre ezek ellen a közös érdekek ellen kampányol, az nem egyszerűen felelőtlen, hanem idióta is.

Én most veszem a búcsúmat, kellemes ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.