Június 16,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hiába a nagy arc, ami rátok nőtt az évek alatt, a legyőzhetetlenség illúziója, a halhatatlanság hiú ábrándja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,797 forint, még hiányzik 1,267,203 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor hogy tiszta legyen, az elején rögzítem: most nem a Szalonna törzsolvasóihoz szólok elsősorban, hanem azokhoz, akik mostanában elég nagy számban tévednek ide valahonnan valamiért, és próbálnak engem, minket mindenféle idiótának, Soros által pénzelt hangulatkeltőnek beállítani.

Kedveseim! Most az a helyzet állt elő, amire titkon mindenki számított, aki reálisan és észérvek alapján gondolkodik, amire mindennél valóságosabb esély volt. Mégpedig az, hogy a pávatáncos, halálba zsarolt és ajnározott félistenetek – akiből 100 évente születik egy, ide a Szűzanya országába -, hogy úgy mondjam: megszívta. Jelenleg két lehetőség van, ami számításba jöhet vele kapcsolatban:

1. Zsarolta a 70 éves, botoxolt KGB-ügynök.

2. Önként és dalolva, bizonyos juttatásokért, szolgáltatásokért, ígéretekért egész egyszerűen eladta az országot Vlagyimirnak. Cserébe azért, hogy majd egyszer, valamikor amikor az illiberalizmus hajója győzedelmesen kiköt a haldokló Nyugat kikötőjében, hozsannázások közepette learassa a számára beígért babérokat.

Elbaszta? El. Nem kicsit, nagyon. Mert elhitte azt, amit oly sokan elhittek a történelem folyamán: hogy amennyiben elérik, hogy uralkodhatnak egy nép felett, akkor azzal legyőzhetetlenek lesznek. Hát sajnos ez nem így működik. Az, hogy a nagyon kis ember itthon is előadta azt, amit Vlagyimir nagyban az ő hazájában, semmire nem garancia. Olyannyira nem, hogy nagyon úgy néz ki: maga az agresszor is eltaktikázta magát. Lehet itt Rambót játszani, és keménykedni, de ennek nem sok realitása van jelen pillanatban. A háborúkat már nem csupán fegyverekkel vívják, hanem sok egyéb mással. Fontos például a globális gazdasági hadviselés. Ide tartoznak a kereskedelmi, utazási és tőzsdei tényezők. Sokatoknak ez magas, de arról nem én tehetek. Jöttök itt a Nagy Oroszország dumával, vagyis hogy Oroszországnak vissza kell szereznie nagyhatalmi pozícióját. Lófaszt. Nézzétek meg Svájcot! Egy kis ország, és mégis mekkora befolyása van a világban.

A Szovjetuniónak vége. Hála istennek. Volt, nincs. Miért akarja ez a Brezsnyev alatt szocializálódott KGB-ügynök visszaállítani azt a világrendet? Mert valószínűleg megőrült, és belebolondult a hatalomba. Mert egy diktátor lett belőle, és kénye-kedve szerint öletett meg embereket, akik veszélyt jelentettek az uralkodására. Tudom, hogy sokan ettől kitérnek a hitükből, de én akkor is úgy gondolom, hogy ez az ember nem rafinált, nem okos, hanem egy bomlott elméjű pszichopata. Egy gátlástalan, hatalommániás gyilkos. Egy, a saját országának polgárait semmibe vevő gazember, aki gondolkodás nélkül küldi a frontra azokat a fiatalokat, akik előtt ott az élet, a jövő. Csak azért, hogy a bomlott elméjében megszületett lázálmot valóra váltsa.

Miért nem ő ül a parancsnoki tankban? Miért nem ő áll a seregek élén? Miért egy 50 méter hosszú asztal végéből ugat azokkal, akikkel leül tárgyalni? Miért? Ki ez az elvetemült gyilkos, aki több ezer ember életét sodorja veszélybe? Ki ez az ember, aki eldöntötte, hogy ilyen meg olyan mondvacsinált indokkal és ürüggyel joga van embereket a biztos halálba küldeni? Semmi más, mint egy túlértékelt, gyáva szar. És nem érdekelnek azok az egyenszólamok, amiket az Orbán-féle propaganda durrogtat, ti meg sugárban idehányjátok. A tények minket igazolnak, vissza lehet olvasni. Lehet ránk ujjal mutogatni, sorosozni, zsidózni, de ezzel nem sokra megyünk.

Egyszerűen vállalhatatlan ma Putyint éltetni és mentegetni, ugyanúgy vállalhatatlan Orbánt mosdatni is. Orbán és politikája úgy vált köddé, mint Putyin hitelessége a világpolitikában. És elő lehet adni a Szijjártó-féle hisztériát és vergődést is külön, de attól az elmúlt 12 év még nem válik semmisé. Orbán Putyin-imádata és az illiberális álom már akkor halálra volt ítélve, amikor először előhozakodott vele. Az a szolgai, beszari alázat, ami Orbán politikáját jellemzi, ahogy kiszolgáltatott minket a szuverenitást semmibe vevő putyinista birodalmi gőgnek, és ahogy szembe köpte az egész rendszerváltást, egyszerűen undorító. Mint ahogy a felsőbbrendű, a kétharmadtól megszédült diktátor törtető cinizmusa is az, aki azt hitte, ez az állapot így marad az idők végezetéig, miközben éppen múlt héten bukott el.

Ma a Fideszt éltetni és támogatni nemhogy ciki, hanem egyenesen összeférhetetlen mindennel. Ezt az embert és politikáját semmivel nem lehet magyarázni, ezzel nem lehet azonosulni. Ez az ember, akárcsak orosz cinkostársa, semmivel nem foglalkozik, kizárólag a saját családja gazdagodásával, az emberek egymás ellen uszításával és a háborús pszichózissal. Megbocsáthatatlan, hogy a magyarokat teljes mértékben kiszolgáltatta ennek a gyilkosnak, és gyakorlatilag a lábai elé tette le az országunkat. Az orosz érdekeket képviselte azzal az nyugati szövetségi rendszerrel szemben, ahova mindannyian tartozni akarunk. Folyamatosan Putyin érdekei szerint vétózgatott és feküdt keresztbe mindennek, ami ennek a gazembernek a megállításra törekedett. És most úgy viselkedik, mintha az elmúlt 12 év meg sem történt volna.

A katonának öltözött Szijjártó meg eljátssza a bazári majmot a határ mellől. Végtelenül szánalmas. Petike, menj ki a frontra, aztán mutasd meg magad! Úgyis kigyúrtad a felsőtestedet, hátha beszarnak tőled. Ja, hogy te meg a gazdád ehhez gyávák vagytok? Bocs, ezt elfelejtettem. A függöny mögül óbégatni, boldog karácsonyozni, pökhendi módon mindenkit lekezelni ide már kevés lesz. Hiába az a nagy és felsőbbrendű arc, ami rátok nőtt az évek alatt, a legyőzhetetlenség illúziója, a halhatatlanság hiú ábrándja. Földi halandók vagytok egytől egyig. Azért mert a TEK meg a szolgahad még bevédi a seggeteket, nem jelenti azt, hogy egyszer ennek ne lenne vége. Mert vége lesz, Viktor és Péter! Mint ahogy Putyin keménykedésének is. Semmi, de semmi nem tart örökké, és senki, de senki nem legyőzhetetlen. Ugyanolyan halandók vagytok, mint mi. Ezt tartsátok szem előtt, a többi csak mese.

A vírusszakértőből nemzetbiztonsági szakértővé átvedlett, mindenhova személyeskedve odahányó, menthetetlen trolloknak pedig üzenem: lehet csűrni meg csavarni, hogy Orbán így, meg Orbán úgy, de a bálványotoknak vége. Ha eddig nem, most erkölcsileg biztosan megsemmisült. Ennyi volt, megy a levesbe, neki befellegzett, reszeltek. Mint ahogy Putyinnak is.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.