Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki szülőként erre a hatalomra szavaz, az a saját gyereke jövőjét dobja a kukába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek! Kenőpénzes Pálnak is, aki szabad szemmel láthatóan él és virul, élvezi a szabadlábát (Polt Péter nem tart attól, hogy esetleg megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, netán újabb bűncselekményt követ el), vezeti az autóját, bejár a nyergesújfalui ügyvédi irodába, ahova a Schadl nevű maffiózó a megboldogult szép időkben jófajta piával és kenőpénzes milliók járkált. Csak éppen az újságírói kérdések elől menekül, mint valamire való fideszes államférfi. Vagy Varga Judit.

A hivatali vesztegetéssel gyanúsított Völnertől teljesen függetlenül nagy napra virradtunk, már nem kell lábujjhegyen állva, vagy tűkön ülve aludni a 2022-es parlamenti választási kampány hivatalos kezdetéig. Hivatalosan is elkezdődött. Olyannyira elkezdődött, hogy a 12. éve kétharmaddal uralkodó magyar miniszterelnök pont éppen véletlenül ma tartja immár 23., hagyományosnak számító évértékelőjét. Ami tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, és átkerült a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára, de mivel azóta már ezerszer levitte a tatamira a vírust, és Magyarországon nincs járványhelyzet, van viszont parlamenti választás, ezért most megadja a módját. Az egy kicsit vicces, hogy Gyurcsány Ferenc, aki egy nappal megelőzte őfényességét az évértékeléssel, éppen pont a járványhelyzet miatt tartotta csak szűk körben, online üzemmódban az eseményt, de végül is ez a törvényszerű: nincs egyetlen ország, nincs egyetlen valóság, aminek a meghajlítására senki nem vetemedik, a politikai megosztottság abszurduma, hogy még abban sincs egyetértés, hogy most akkor van járványhelyzet, vagy nincs.

A nemzet hűbérura számára nincs járványhelyzet, ha a saját évértékelőjéről van szó, ami akkora esemény, hogy a fél főváros közlekedését megbénítják a Várkert Bazárban tartandó, alighanem teltházas ceremónia miatt, a Lánchíd utcát konkrétan egész napra lezárják. Szintén abszurd, de szintén törvényszerű is, hogy az erről szóló MTI-hírben elfelejtették megemlíteni, hogy a több autóbuszjáratot érintő korlátozás konkrétan a világhír által a szárnyaira vett főoligarcha miatt történik. Vagyis azért, hogy a politikai eligazítása zavartalan legyen. Akkora nagy esemény ez, hogy még a péntek reggeli közpénzrádiós szózat is elmaradt, Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a Fidesz örökös elnöke, egyben miniszterelnök azért hagyta cserben kedvenc mikrofonállványát, mert már tegnap is az évértékelő beszédére készült.

Ami semennyire nem vicces, de legalább súlyosan bicskanyitogató ebben a készülődésben: arra azért fordított időt és energiát a nagy készülődésben, hogy az egyébként nem létező járványhelyzetre hivatkozva (hát hiszen teltházas évértékelőt lehet tartani) rendeletet hozzon arról, hogy miképpen NEM lehet sztrájkolni a pedagógusoknak március 16-án. Mert ő soha a büdös életben nem vetemedne arra, hogy visszaéljen a veszélyhelyzeti teljhatalmával. Hát tessék, itt van. Nulla járványügyi intézkedés mellett két éve rendeletekkel kormányoz. Az az ember, aki 2010-ben a választási győzelemre készülő évértékelőjében még olyan kormányt vizionált, amelyre nem nyomja rá a bélyegét a bűnözés és a hatalommal való visszaélés. 2022-re ez lett belőle. Bűnözés és hatalommal való nettó visszaélés. És fel van háborodva, és a pártja és a zsoldosai is fel vannak háborodva, ha az örökös ellenségük, a patás ördög – akit 12 évnyi sikerkormányzás után is véres kardként hordoznak körbe a választási feketekampányukban, ami valójában nem ma kezdődött, hanem 12 éve – pogány barbároknak nevezi őket, akik a kereszténység szent ügyébe próbálják burkolni magukat, hogy elfeledtessék mindazt a disznóságot, amit tesznek az országgal.

Alig telt el tíz nap, mióta kiderült: jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy NEM az Emmi nevű vízfejű monstrum az illetékes abban, hogy eldöntse, mely sajtótermék mehet be a kórházakba például a koronavírus-járvány kezeléséről tudósítani, hanem az egyes kórházigazgatók. Vagyis Kásler minisztériuma kapott egy papírt arról, hogy NEM tilthatja ki a sajtót a kórházakból. Mi történt? Orbán Viktor rendelettel írta felül a jogerős bírósági ítéletet, mert a kormány a jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó beengedni a sajtót a koronavírusos betegeket ellátó osztályokra, intenzív részlegekre. Ezért Orbán Viktor úgy rendelkezett, hogy a Pintér-Kásler-Müller-féle operatív törzs fogja eldönteni, hogy bemehet a sajtó a kórházakba dokumentálni az állapotokat, vagy sem. Pontosan egy hét telt azóta, és az Európai Unió egyik legkorruptabb oligarchája újra lehányta a jogállamot.

Elrendelte az észrevétlen sztrájkot. Az Emmi (ugyanaz az Emmi) tárgyalni nem hajlandó a pedagógusokkal, ordenéré módon baloldalizza őket, a pofájukba tolja, hogy bezzeg a baloldali kötődésű (!?) szakszervezetek 2010-ben nem szerveztek sztrájkot, amikor a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett egyhavi bért a pedagógusoktól, a sztrájktárgyalásra érkező szakszervezeti képviselőket tegnap be sem engedték a minisztérium épületébe, miután az időpontot maga az Emmi javasolta, ám később önkényesen lefújta (a március 16-i határozatlan idejű sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalást február 16-ára halasztotta), de az évértékelőjére készülődő vezérkos estére megtalálta a megoldást: lehet sztrájkolni, de észrevétlenül, az intézményeknek működniük kell reggel 7-től délutánig, a gyerekfelügyeletet biztosítani kell, a különböző osztályok nem keveredhetnek. A rendelet addig lesz érvényben, amíg „a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló” törvény. Vagyis ameddig az ország hűbérura a saját pillanatnyi érdekei szerint jónak látja. Majd a választások után, az iskolai szünetben lehet sztrájkolni. Valamikor, amikor az ország hűbérura kegyeskedik megszüntetni a veszélyhelyzetet. És igen, ezek hazudják szemrebbenés nélkül, hogy a kormánynak a gyerekek és a szülők a legfontosabbak (a pedagógusok rohadjanak meg, mert Gyurcsány), az oktatásnak a gyermekek érdekét kell szolgálnia, és ugyanezek védik meg a gyerekeinket Brüsszeltől, a pedofilbuziktól, csak saját feslett, romlott önmaguktól nem.

Naponta ömlik a pofánkba az aljasság, a cinizmus, a primitív disznóság, de ez még a mindennapi arcba mászó mocsokhoz képest is párját ritkítja. Nem, nem arról van szó, hogy megnehezítik a már egyébként is szinte lehetetlen pedagógussztrájkot, hanem arról van szó, hogy egy szűklátókörű, csak a jelent uralni akaró, korrupt, hatalommániás banda nyíltan hadat üzent a pedagógusoknak, a diákoknak, a szülőknek és – félreértés ne essék – mindenki másnak is, aki azt hiszi, hogy a tanárok jogainak lábbal tiprása, a tanárok semmibe vétele és megalázása őt nem érinti. Mert neki nincs iskoláskorú gyereke, meg amúgy is a lelkét kiteszi ez a drága jó ember, de mindig vannak olyanok, akiknek semmi nem jó, semmi nem elég. Az üzenet világos: még mindig nem hagyták el elegen a pályát, még mindig nem eléggé tragikus a tanárhiány, még mindig belefér a nemzet napszámosainak csicskáztatása (különben is ötből csak egy volt annyira bátor, hogy január 31-én kiálljon a saját jogaiért), még mindig lehet tologatni az érdemi béremelést, mert végül is csak az oktatási rendszerről és az ország jövőjéről van szó. A jövő meg nem most van, most a választást kell megnyerni. Mindenáron. Ha kell, a tetves járványra hivatkozva, ami nincs is, mert azt meg szintén nagy zajjal és melldöngetéssel legyőzték. Mindenki másnál hamarabb és eredményesebben. Azért van még mindig érvényben a veszélyhelyzet, ja. Amit önkényesen hosszabbítanak Lovasberényig és a 4 méteres moszkvai asztalig, mint a nem létező migrációs válsághelyzetet.

Nem tudom, mi a tervük a pedagógusoknak, a szülőknek és mindazoknak, akiknek még maradt némi józan eszük. Nem tudom, mi a terv március 16-ára vagy április 3-ára. Ha két éve vagy egy éve nem volt világos, hogy valójában mire vonatkozik a veszélyhelyzet, akkor tegnap este óta talán világossá vált. A veszélyhelyzetnek semmi köze a járványhoz, kizárólag Orbán jogerős bírósági ítéleteket kormányrendeletekkel felülíró mocskos hatalmához van köze. Ahhoz a veszélyhez, hogy akár el is veszítheti a hatalmát. És mert ez így van, bárkinek a fején keresztülgyalogol. Gyerek, szülő, tanár, tökmindegy. Teljhatalmú kormányzási ciklusa utolsó száz méterén valódi veszélyhelyzet hiányában rendeleteket ír azért, hogy valahogy elkenje 12 év bűnös mulasztásait. Még mindig van egy lehetőség megállítani, de ez már tényleg az utolsó utáni. Nem tudom, mi a terv április 3-ára, de aki szülőként erre a hatalomra szavaz, az a saját gyereke jövőjét dobja a kukába. Aki nem szülőként teszi, az is. A hivatalos választási kampány első napján szinte biztosra vehető, hogy ez még nem a legalja. És a háborús évértékelését még nem is hallottuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.