Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ezt az országot ma Orbán Viktornak hívják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Disznóvágás? Mezítlábas lángos? Piros volt a paradicsom? Mi van mögötte? Semmi. De mégis. Az egyetlen Orbán Viktor van minden mögött.

A maga képére formálta az országot. Pontosan olyan lett az ország, mint ő maga. Hazug, ellenségeskedő, alattomos, másokat kijátszó, bárkit bárki ellen kijátszó, követelőző, a honfitársát és mindenki mást is lenéző, a másik hátán felkapaszkodó, igazságtalan, a saját múltját is szembeköpő, a kereszténységről csak ugató, a tudásra, az ismeretek bővítésére igényt nem tartó, a lopást, csalást, korrupciót elfogadó és elnéző, vagy egyenesen tagadó, alacsony kultúrájú, szerény szellemi tudású, önérdekérvényesítésre képtelen, a sorsába beletörődő, megalkuvó, önálló akarat nélküli, morálisan gyenge, könnyedén terelhető, megvezethető társadalom.

Orbán Viktor? Ő nem egy! Ő több! Ő egyenesen mindenki!

Gulyás Gergely = Orbán Viktor. Novák Katalin = Orbán Viktor. Varga Judit = Orbán Viktor. Áder János = Orbán Viktor. Hollik István = Orbán Viktor. Rogán Antal = Orbán Viktor. Szijjártó Péter = Orbán Viktor. Szentkirályi Alexandra = Orbán Viktor. A kormány minden tagja, államtitkára, a közigazgatás fideszes vezetői mind egy szálig Orbán Viktor. Egyiknek sincs egy önálló gondolata, az ország jólétét és egységét célzó egyéni döntése. Mert miért is lenne? Hiszen ő maga Orbán Viktor, ezért ő nem az országnak, hanem Orbán Viktornak akar megfelelni, azaz magának.

Ennek megfelelően az ország is Orbán Viktornak akar megfelelni. Ha Orbán Viktor tükör előtt megigazítja a nyakkendőjét, akkor nem a kevlárját, hanem a saját képére formált, plebejus, kifosztott, megalázott, csirkeszárnyvéggel megvásárolt, meghunyászkodott, lebénult, Hatvanpusztába és Marbellába döngölt országát látja.

Mert övé a hatalom, a dicsőség és a turulfarhát, az óvodák, iskolák, templomok, kórházak, a Kossuth rádió, a golyóálló üveggel bevont MTVA, a megyei hírlapok, a mindenféle szaklapok, a kamarák, vagy éppen a végrehajtói kar. Ez utóbbi sem tesz egyebet, mint lenyúzza az emberekről a hétbőrt, megveszteget, fenyeget, saját zsebre dolgozik és uralkodik a törvények felett. Hogy egyébként a nyomozó hatóság egy folyamatban lévő nyomozás anyagait kiadja, vagyis azok valahogy a kritikus sajtó birtokába kerülnek, szerintem szintén nem egyéb, mint Orbán Viktor. Akinek az az érdeke, hogy ne a legfelső kör érintettségén morfondírozzon elsősorban a nyilvánosság, hanem az alsó kis senkik vélt és valós bűnösségét csócsálgassa, miközben a krém összezár, és úgy tesz, mint aki ott sem volt. Meggyőződésem szerint ez a mozi szerves része az úgynevezett felderítésnek és nyomozásnak, készítette Orbán Viktor és Varga Judit.

Ez az ország mára sem nem demokratikus, sem nem köztársaság, hanem Orbán Viktor. Államformája banánköztársaság, amelyet egy maffiához hasonlatos kormányzat igazgat, beleértve a határon túli területeket is, amelyeket a nemzeti összetartozás hamis álcája alatt az országhatáron belül sanyargatott adófizetőktől törvényesen elvett közpénzekkel töm ki.

Ha bemész egy üzletbe, a bejáratnál már szimbolikusan a pofádba röhög a csirkefarháton lovagló Orbán Viktor. Bárhova nézel, Orbán Viktor. Plakáton, moziban, újságban, oviban. Ott van az élő hellóröfiknél, de az ipponnal kiütött, levágott disznó fölött is. Színészek, művészek ablakain leskelődik, néha bekopog, máskor beront. Ő a mindenkit lefizető, mindenkit ugródeszkának és saját maga népszerűsítésére használó, hataloméhes (köszönjük, Bödőcs Tibor) Marcipán Ceaușescu, Tikkelő bonsai Cézár, Lego Duce, Lufi Kossuth, Tacskó Horthy, Disney Putyin, Plüss Pinochet, Tescós Napóleon.

Nehéz lesz ezt a szemétdombot felszámolni áprilisban. Mert nem hagynak maguk után csak egy kifosztott, ideológiai-szellemi-lelki értelemben is kizsigerelt, széthúzó, lebutított, ám még akkor is a saját kezükben tartott alapítványokba mentett országot. Ez nem rendszerváltás volt, hanem rendszer lopás. 10 millió ember nézte végig ellenzékestül, hogyan fosztják ki napról napra, óráról órára a Simicskák, Mészárosok, Rogánok, Tiborczok, Szíjj Lászlók és egyéb politikai paraziták, hogyan árusítja ki Orbán újra az országot a Keletnek, amelynek szorításából egyszer már sikerült kiszabadulnunk.

Ezt az országot ma Orbán Viktornak hívják. Ezt a szemétkupacot kell kitakarítani, hogy újra visszanyerjük önbecsülésünket, hogy újra példát tudjunk mutatni, és hogy bebizonyítsuk: nem vagyunk rosszak, csak a Sátán átmenetileg kibabrált velünk.

Csoma Gábor 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.