Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már kezdek aggódni, hogy valamelyik törzsi gyűlésen megpattan az egyik nemzeti zsenink agya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Népünk bölcs vezére várja a kínai vakcinát, ő majd abból kér. Abban bízik a legjobban, mert a járványt is a kínaiak találták fel – legalábbis onnan indult, de legalább lapítottak hosszasan, hátha senkinek nem tűnik fel a dolog -, akkor a vakcinát is tuti ők tudják a legjobban összerakni. Hátélleg, elég csak azokra a remek kínai maszkokra gondolni, melyeket első körben az egészségügyben dolgozók számára vásároltak a kormányok (tehát konkrétan az orvosok, ápolók és betegek élete függött tőle), aztán kamionszámra kellett elégetni, mert egy kalap szart nem értek a melléjük csatolt csecse bizonyítványok ellenére sem.

Amúgy örülök, ha végül mégis az a döntés született, hogy lehet válogatni a vakcinák között. Mire mi olyan szakaszba jutunk, hogy elkezdik oltani azokat is, akik nem mentőszóvivők és nem olimpikonok és egyéb – természetesen nemzetileg kulcsfontosságú és kiemelt – sportolók, addigra biztosan lesz még 5-6 olyan oltás is, ami most nincs. Válogathatunk, mint tyúk a kendermagban. Sőt, Müller Cecília bejelentette, hogy megvan az engedély egy kínai vakcinára, Orbán Viktornak nem kell tovább rágnia a körmét fenenagy izgalmában, hogy jut-e neki. Jut.

És még nem elég az izgalmakból, mert most látom, hogy Szabó Zsófi válik. Vagy már el is vált. Merthogy ő és a férje különféle világot képviselnek, és erre most jöttek rá. Én pedig arra jöttem rá, hogy fogalmam sincs arról, kicsoda Szabó Zsófi. Az egyetlen ok, amiért megjegyeztem a nevét: az ő esküvőjére rohant annyira Rogán Antal és (azóta már ex) Rogán Cecília, hogy helikoptert kellett bérelni, de aztán az is kiderült, hogy nem a propagandaminiszter fizette a fuvart, hanem a menő üzletasszony felesége. Ez akkor volt, amikor Cili asszony cége leginkább veszteséget termelt. Mióta elvált a zurától, úgy kibontakozott az üzleti tehetsége, hogy az valami egészen fantasztikus. Lassan már nem is bérelni fog helikoptert, ha sürgős rohannivalója akad, hanem vesz egyet. Milyen kár, hogy a volt férj, a mi közös Tónink már nem részesül ezekből a javakból. Hiába, rosszkor vált el az asszonytól. Ha nem teszi, most két kézzel dúskálhatna a pénzben. Vagy izé.

Miközben a világ a koronavírussal harcol, Kósa Lajos feltalálta a skarlát elleni védőoltást. Remélem, ügyesen levédeti, akkor neki is lesz szabadalomból bevétele, mint Rogánnak. Komolyan mondom, a zsenik gyűjtőhelye ez az ország, pontosabban Orbán Viktor közvetlen környezete. Már kezdek aggódni, hogy valamelyik törzsi gyűlésen megpattan az egyik nemzeti zsenink agya, és szétfolyik az asztalon. Mielőtt ez megtörténne, nézzük, mi történik más, hozzánk képest kevésbé szerencsés országokban.

Angliában annyira bejött a Brexit, hogy napokig ülnek a vámosok öt mesekönyvön, mert harmadik országból érkezett, csomagban. Miután minden ország harmadik ország lett váratlanul, mert tényleg alig volt idő felkészülni a Brexit következményeire, most úgy tűnik, kevés szakember áll rendelkezésre. Igaz is, ki a fene számíthatott arra, hogy az egész Európai Unió oda küldözget mesekönyveket? Senki. Várjon az a gyerek, semmi baja nem lesz, ha majd évek múlva kapja meg az ajándékot. Sőt, direkt jó, mert addigra megtanul olvasni, és nem a szüleinek kell fáradniuk a felolvasással.

Miközben a britek ismerkednek a Brexittel, Spanyolország elkezdett Afrikához csatlakozni. Legalábbis az a része, amelyik közel van. Ez egyrészt remek, mert majd száraz lábbal át lehet kelni egyik kontinensről a másikra, másrészt egy kicsit kínos, mert hetek óta megállás nélkül reng a föld arrafelé. Állítólag azt is meg lehet szokni. Biztosan így van, sőt, én előbb megszoknám, mint ezt a végtelenül irritáló politikai közeget, melyben kénytelen vagyok élni. Nem lehetne valahogy elosztani az országot? Az egyik felébe mehetnének a szektatagok Kósa professzorral és Rogán előző, jelenlegi és jövőbeni feleségeivel, Orbán Viktorral és az ő nagyszerű rokonságával együtt, aki nem kér belőlük, az mehetne a másik felébe. Csak annyit kellene tenni, hogy a határkerítést egy kicsit áthelyeznénk a két országrész közé, aztán mindenki élhetné az életét. Végre úgy, ahogy szeretné. Ha ez bekövetkezik, én előre szólok: mindenképpen ott szeretnék élni, ahol nincsen NER.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.