Július 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hogy miatta égjenek a vonalak, hogy végre Brüsszel is megértse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,622,220 forint, még hiányzik 1,377,780 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jobb kilátásokat és szép, de semmiképpen nem hiú reményeket kívánok mindenkinek is! És nem, a pálinka nem alapvető élelmiszer. Akkor sem, ha időnként jólesik meginni egy-két kupicával. És akkor sem, ha valaki macsósági státusszimbólumnak tartja, és ezzel henceg az egymillió alkoholista országában. Az is igaz, jobb helyeken funkcióban lévő, felelős miniszterelnököknek biztosan nem férne rá az arcberendezésükre ilyen lábszagú, de legalább közveszélyes baromságokkal nyomulni, pláne nem az országnak házában, meglehetősen komoly felvetések kapcsán. Ezzel szemben nem olyan jó helyeken vannak közfeladatot ellátó alakok, akiknek nem sikerült megugrani a porcelánboltban forgolódó elefánt szintjét.

Ez Orbán Viktorra pontosan ugyanolyan találó leírás, mint Parragh Bukottcsempés Lászlóra, aki valamilyen szürreális oknál fogva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lehet, és momentán ebbéli minőségében ad pusztítónál puszítóbb jótanácsokat a miniszterek elnökének. No nem mintha a miniszterek elnökének bárki bármivel kapcsolatban megfontolandó tanácsot adhatna, de most ez a gazdaságmegmentési fedősztori egyik pillére. Hogy Parragh-kaliberű, ki tudja mihez értők javasolnak, aztán a javaslatokból majd lesz valami. És ha nagy eséllyel nem jön be, és nem arat osztatlan sikert, majd akkor se a főnök tehet róla. Neki a hatalom kell, a felelősségvállalás annyira nem. Azt ossza be egymás között Soros, a bukott baloldal és Brüsszel. Vagy pedig a másik irányból: Orbán Viktor porcelánbolti elefánt Parragh László porcelánbolti elefánt szájával fenyegeti az önkormányzatokat, aztán ha végtelen szívjóságában mégsem teszik tönkre az önkormányzatokat, vagy csak félig teszi tönkre, hogy ezen a megszorításon is Mészáros Lőrinc zsírosodjon válság idején (az atlétikai stadion megépítésének 150 milliárdos szerződése már a zsebében van), akkor ő lesz a szent ember, aki megállás nélkül cselekszi a jót, aki nem csak az uniós pénzektől, de a belső ellenségektől is megvédi mimagyarokat.

Az elefánt-porcelánbolt asszociáció Parragh kapcsán nem az én okos fejemet dícséri, hanem a székesfehérvári fideszes polgármesterét, aki mondjuk úgy, hogy kiakadt az elszabadult kamaraelnök unortodoxul zseniális ötletén. Parragh már bő egy héttel ezelőtt eldobta a sulykot, amikor az iparűzési adó egy évre történő felfüggesztéséről delirált, de mint kiderült: tudta fokozni. Mint ismert, a pártmédiában tegnap már azzal haknizott és keltett megrökönyödést pártállástól függetlenül minden értelmesebb emberben, hogy immár nem egy, hanem egyesenen 2 évre tartaná jó ötletnek elengedni az iparűzési adót. Ám mivel ez szerinte így még mindig kevés, azt is javasolja a kormánynak, hogy fagyasszon be további, az önkormányzatok hatáskörébe tartozó adónemeket (lásd: ingatlanadó, idegenforgalmi adó, építményadó, kommunális adó). Cser-Palkovics András fideszes polgármester a közösségi oldalán értékelte úgy, hogy Parragh és az ő kamarája porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort. A polgármester azt írta, hogy az iparűzési adó felfüggesztésének javaslata teljesen ellehetetlenítené a településeket és óriási károkat okozna mindazoknak, akik számára az önkormányzatok munkája a létminőség fontos része, tehát gyakorlatilag az összes magyar polgárnak, de a fehérváriaknak biztosan. Egyszersmind arra kérte a csempeszakértőt, hogy ne tetézze.

Ez így ránézésre egy meglepően korrekt, majdhogynem bátor megszólalás, azzal az apró kiegészítéssel, hogy valójában természetesen nem Parragh akarja kivégezni az önkormányzati szektort, hanem őfényessége, Európa legnagyobb zsarolási potenciálja. Ezen belül is különösen Budapesten és az ellenzék által vezetett településeken akar bosszút állni, csak ennek a megtorlásnak ebben a formában járulékos áldozatai is vannak. Lásd Székesfehérvár esetét, ahol az elöljáró szerint idén mintegy 5-6 milliárd forinttal csökken az önkormányzat bevétele, és jövőre is ugyanezzel az alacsonyabb számolhatnak.

Összehasonlításképpen: a bűnös fővárosnak 88 milliárd forinttal kevesebb pénzből kell gazdálkodnia jövőre a kormányzat aberrált, gonosz, aljas megszorításaival köbre emelt válsághelyzet miatt. Vagyis írjuk le sokadszorra a Fidesz nem bocsánatos bűneinek sorába: amikor minden normális ország többé vagy kevésbé normális kormánya közvetlenül igyekszik támogatni az önkormányzatokat, akárcsak az adót fizető, de átmenetileg nehéz helyzetbe került polgáraikat, Európa szabadságharcos zsarolói megszorítanak, megtaposnak, szorongatnak. Karácsony Gergely gyűlölete felülírja sokszázezer és sokmillió polgár érdekét, valamiért most is jó ötletnek gondolják a főváros és egyéb nagyobb települések lakóit megbüntetni azért, mert rosszul szavaztak. Amikor meg az ellenzék felveti, hogy ha Ausztria a járvány- és válságkezelési laboratórium, akkor miért nem vezetnek be az ausztriaihoz hasonló intézkedéseket (gazdasági intézkedésekről is szó van), akkor az a válasz, hogy ha Gyurcsányékon múlt volna, se bértámogatás, se munka, se családtámogatás nem lenne. Leszarom, hogy mi lett volna ha. Meddig kell még hallgatni, hogy Gyurcsány megölt volna, keresztre feszített volna, kerékbe tört volna mindenkit? Egyszerűen gyalázat, hogy tizenplusz éve kétharmaddal kormányoznak, bármit megtehetnek és meg is tesznek, és most is azokra mutogatnak, akiknek semmilyen beleszólásuk nincs egyetlen kormányzati döntésbe se.

Úgyhogy miután a közpénz zavartalan ellopását is képesek voltak fideszbeszél nyelven definiálni és belefércelni az alaptörvényükbe és hamarosan jól meg is szavazzák, abban ki és mi fogja megakadályozni őket, hogy egyéb disznóságokat is beleírjanak? Ha még sokat hőbörgünk, majd belevésik, hogy a fideszes településekre nem érvényesek a megszorítások, az ellenzéki településekre úgy általában is más szabályok vonatkoznak, és? Ne mondja senki, hogy najó, ezt már biztosan nem csinálják meg, meg nem is csinálhatják meg, mert hülyeség. Pontosan annyiszor csinálták meg, ahányszor nem akartuk elhinni. És azt is megcsinálták, amit elképzelni sem tudtunk volna. Szóval aki most állítólag arra készül, és azzal fenyegetőzik, hogy egy 500 milliós közösséget megszívat, miközben a tét 1800 milliárd euró, és a járvány nyomán romokban heverő Európa gazdasági talpra állítása, az bármire képes. Annak az önkormányatok szétverése ujjgyakorlat. Már az is megérné nekik, ha Budapest ezáltal 200 milliárd forinttól elesne.

És igen, ilyen körülmények között fért rá az arcára a kettős mércét főállásban visszautasító és azzal éjt nappallá téve öblögető Varga Juditnak tegnap az Általános Ügyek Tanácsában azt mondani, hogy ki akarják éheztetni az országot, fájdalmat akarnak okozni Magyarországnak. (BBC-s kirohanását erős idegzetűeknek külön is ajánlom megtekintésre.) Ilyen ócska trollokat szerintem nem sűrűn látott az egyébként már nagyon sokat látott Brüsszel, és Novák Katalinnak sem kell szégyenkeznie, amiért Donald Tusk néppárti elnök félreérthetetlen szavait neki sikerült félreértenie. Tusk azt mondta, aki a jogállamiság ellen van, Európa ellen van, világhírű női princípiumunk pedig ezt úgy fordította le magának, hogy „a Fidesz számára a jogállam, mint érték, soha nem volt kérdés. Így Tusk szavait inkább úgy értelmezem, hogy ő épp a Fidesz EPP-tagsága mellett emelt most szót”. Jól van akkor, hát ki vagyok én, hogy szóvá tegyem: nem azt mondták, Katalin?

Az, hogy Orbán végül szerintem nem fog vétózni, hanem kizsarol valami jól kommunikálható, a rajongóinak könnyen eladható maszlagot arról, hogy miért győzött, az érdemben nem változtat a tényen, hogy milyen romboló hatású, az országot lejárató, az ország érdekeit a Fidesz hatalmi érdekeivel felülíró dúlást rendeztek már így is. Ha nem az ország EU-ból való kilépését készítik elő Dúró Dóra könyvdaráló óhaja szerint, akkor ennek a hazugságokkal körbebástyázott zsarolásnak (azt akarják, hogy migránsokat fogadjunk be, büntetni akarnak, amiért megvédjük a családokat és társaik) a legfontosabb célja, hogy a megkerülhetetlen, erős és szuverén Orbán nevű emberről szóljon az európai közbeszéd, hogy miatta égjenek a vonalak, hogy végre Brüsszel is megértse, nélküle nem lesz költségvetés, nem lesz helyreállítási alap, ha meg mégis lesz, akkor az is csak rajta múlik.

És hát valahol ez a helyzet, ő meg ezt módfelett élvezi. Végül is a felcsúti nyomorúságból felküzdötte magát Európa tetejére. Róla szólnak a hírek, vele van tele a sajtó. A júliusi csúcson elmaszatolták a jogállamisági mechanizmust, gyakorlatilag évek óta maszatolnak vele, és még mindig az remélték, hogy dörzsölt lókupecekkel és politikai útonállókkal lehet egyezkedni és jó kompromisszumokat kötni. Nem lehet. A sarokba szorult és kényszerhelyzetbe került korrupt dakota pedig ennélfogva azzal fenyegetőzik, amivel tud. Tíz évig söpörte szőnyeg alá az Orbán-jelenséget az Európai Unió, és most azzal kénytelen szembesülni, amiben mimagyarok tíz éve élünk: a demokratikusan megválasztott parlamenti képviselők és kormányok négyötöddel döntöttek a jogállamisági feltételekről, ám a magyar-lengyel kisebbség telibeszarja a demokratikus többséget. Sőt, Varga Judit, minden jogászok gyöngye egyenesen politikai testületnek (értsd: politikai megrendeléseket végrehajtó grémium) nevezi az európai polgárok által demokratikusan megválasztott Európai Parlamentet. És nem szégyellik magukat, sőt. A  főnök közleményt is kiadott, jó étvágyat kívánok hozzá a civilizált nyugati politikusoknak. Ilyenek vannak benne, én itt feladom:

Ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, aki beengedi a migránsokat a hazájába. Aki megvédi a határait és megvédi országát a migrációtól, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak. A jelenlegi javaslat elfogadása után pedig nem lenne akadálya annak, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, és a migrációt ellenző országokat költségvetési eszközökkel megzsarolják.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.