Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


50% esélyt ad annak, hogy az egészségügy nem omlik össze, de a felhatalmazás 100%-ban kell neki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Az egész színháznak az a célja, hogy érzékeltessük: nálunk nincs akkora gond, mint bárhol máshol” – teszi egyértelművé a kérés magyarázatát kollégáinak körbeküldött emailjében Beregnyei Miklós szerkesztő, aki beosztottjainak továbbította a fentről érkező kérést. (Forrás: „… a maffiában lehet hasonló, gondolom” – ilyen a köztévé belülről via Szabad Európa)

Na tehát. Ez eddig sem volt jópofa, és most már pláne nem vicces. A röhögésnek már kínunkban sincs itt az ideje, mert ez konkrétan maga a tragédia, de legjobb esetben is tragikomédia. Abból is a legsilányabb és legaljább, vagy hogyan is fogalmazzak. Amatőr, szar és embertelenül gyenge.

A fenti állításon persze valószínűleg senki nem lepődik meg, mint ahogy az egész íráson sem. Legalábbis én abszolút nem lepődtem meg, sőt a leírtak ismerete nélkül is tisztában voltam azzal, hogy így működnek a dolgok az MTVA hazugsággyárában. Kit érdekel? Maximum nem nézem és kész. Ja, hogy csilliárdokba kerül, és ezen keresztül csatlakoznak rá az állandó nyomasztásra szoruló fideszesekre? Ez ellen meg sajnos nem tudok mit tenni. De az, hogy járványhelyzetben is az a legfontosabb, hogy hülyítsék az amúgy sem agysebészi kvalitásokkal bíró rajongói klubot, konkrétan felháborító! És akkor mondom, mi az, ami még felháborító, mert úgy látom, Orbán véglegesen belecsavarodott a dübörgő személyi kultusz által elhomályosított valóság érzékelésébe.

Nemrég szóvá tettem, hogy a közmédia azért van, hogy ott tájékoztassanak a közérdekű tudnivalókról, ehelyett a miniszterelnök a Facebookon nyomja a kattintásvadász egyperceseit. Már követni sem tudom a „hamarosan élő”, meg „nemsokára jövök” üzeneteit. Nekem mondjuk nincs bejelölve ez a hatásvadász erkölcsi-szellemi tömegpusztító fegyver, így általában csak akkor nézem meg a nyelvöltögetős, büfizős alakításait, amikor más portálok átvették. De szerintem nincs még egy ország, amelynek a miniszterelnöke a Facebookon jelentgeti be az éppen aktuális iránymutatásait.

Követelem az objektív és korrekt tájékoztatást, mert sokadmagammal fizetek érte! Felháborító a rendszerszintű hazudozás és szar elkenegetés most éppen a járvánnyal kapcsolatosan, de úgy egyébként is. Emberek életéről van szó, jóember! Fingod nincs semmiről, megy a hazudozás a világszínvonalú egészségügyről, a plafonig érő védőfelszerelésekről és a halomban álló lélegeztetőgépekről. Ami szép és jó, ha nincs személyzet. Ha nincs orvos, nővér, ápoló, aki használni és működtetni tudja ezeket.

Erről ugatott mindenki, de akkor is az volt a mantra, hogy támadják a szegény kormányt, brühühü. Stadionunk is van vagy húsz, de minek, ha nincs benne se néző, se normális focista? Már tavasszal mindenkit levert a víz a gondolattól, hogy mi lesz itt egy, a bergamóihoz hasonló beteg invázió esetén. Mert ugye aki megfordult már magyar kórházban békeidőben, az leginkább örült annak, ha túlélt mondjuk egy rutinműtétet, és hogy nem halt bele utána egy szimpla kórházi fertőzésbe. Már akkor sem taposták le egymást a szakdolgozók, de most meg itt van a valóság. Bekopogtatott. A nagyember pedig, aki pár hete még azzal döngette a mellét, hogy mindenkit meggyógyít, meg aki a senki nem fog meghalni dumával kábította a nagyérdeműt, nem utolsó sorban az ügyeletes orvosba fojtotta a szót a Korányiban, az most hebeg-habog. Meg már csak 50% esélyt ad annak, hogy az egészségügy nem omlik össze, de a felhatalmazás az 100%-ban kell neki, naná. Hogy beleírja Varga Judit keze által a Tákolmányba, hogy apu fiú, anyu lány. Beszarás, komolyan. Közben a közlöny csak éjfél előtt egy órával jelenik meg azokkal az információkkal, amelyek egy óra múlva már érvénybe lépnek, és az egész ország életére hatással vannak. 

Igen, baszod, ez a mi országunk, ez a mi hazánk. Konkrétan másoljuk Ausztriát, aha. Gondolom, ezért volt mostanig minden focimeccs nyilvános. Hogy nem mutatta esetleg a kamera, attól még egymásba kapaszkodva őrjöngött a B-közép. Akiknek úgy mutat példát Orbán, Szijjártó és az összes „ki ha én nem”, hogy maszk nélkül beszélnek a tévében, a Facebookon, a parlamentben, de közben azt harsogják, hogy kötelező a maszk? Igazán következetes banda, tényleg!

(- Anya! A bácsin miért nincs maszk, amikor azt mondja, hogy mindenkin legyen?

– Azért kisfiam , mert a fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg punijuk.)

Szijjártó be is szopta szépen a fertőzést, a környezete is kapott rendesen, de végül is pandémia idején kell repkedni a Föld körül, mikor máskor? 

A példamutatás titánjai, a Covid-19 Grál-lovagjai. Hova hányjak? Ja, és megtudtam azt is, hogy nem a ló elé fogjuk a kocsit, illetve most kezdődik a második félidő. Csak azt kéne tudni, hogy áll a meccs. Mert nagyon úgy néz ki, hogy a vírus egész pályás letámadásba kezdett, és a mérkőzés végén itt nem pontokat fogunk veszíteni, hanem emberéleteket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.