Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor az eltulajdonított milliárdok már fel sem tűnnek, mert annyira megszokottá vált

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenki tudja, Tiborcz István – mint ahogy drága felesége, Orbán Ráhel is – saját erőből jutott el oda, ahova. Nekik ne mondja azt senki, hogy közpénzen élősködnek, sem azt, hogy nem vért és verejtéket izzadva küzdöttek meg a mai milliárdjaikért. Ők zsenik és kész. Az csak véletlen, hogy pont Orbán hatalmának köszönhetően sikerült minden különösebb bármihez értés nélkül meggazdagodniuk. Mészáros Lőrinc is a szerencsés zsenik közé sorolható, ő is megdolgozott minden milliárdjáért, szállodájáért és kempingjéért. Tiborczot a luxusingatlanok bizniszébe dobta a NER, hogy ott kamatoztassa rendkívüli tehetségét, amely tehetség kibontakoztatásához mi is hozzájárultunk. Az OLAF büntetést (ennél persze kicsit öszetetteb a dolog) lényegében mi, magyar adófizetők álltuk, amivel Tiborcz megalapozta első milliárdjait. Ettől függetlenül vallja, hogy ő nem közszereplő, ezért hagyjuk őt békén.

A közpénzt szívesen nyeli be, de ha ezért cserébe elszámoltatást kér bárki is, az felháborítja. Így képződik közpénzből pillanatok alatt magánvagyon, ami egyébként a NER egyik alapvetése. Úgysem tudunk semmit sem tenni ez ellen, akkor meg miért ne lopnák szét az államvagyont? Hogy az utánuk következőknek majd mi marad, az nem érdekel senkit, sosem a jövőben gondolkodtak, hanem kizárólag a jelenben. Ha valamit most el lehet lopni, akkor lopjuk el most, ne várjunk senkire, különben a végén még más csap le a pénzekre. Jelen állás szerint nem túl kifizetődő a vendéglátóiparba fektetni, hiszen a koronavírus-járvány letarolta az ipart. Időre lesz szükség ahhoz, hogy újra normális állapotok uralkodjanak. Mészárosék ezzel vélhetően milliárdoktól esnek majd el, noha ez nem fogja őket földhöz vágni, pláne nem úgy, hogy továbbra is a haverok rendelkeznek az állami milliárdok felett, amelyeket gond nélkül különítenek el számukra.

Ebből pedig arra következtethetünk, hogy jókora felárral sikerült Tiborcz István cégének (Hotel VSGRD Kft.  Szerk.) túladnia az ingatlanon. A sajtóban korábban megjelentek szerint a vételár 2017-ben 1,6 milliárd forint körül lehetett. Ha ezt elfogadjuk, több mint kétszeres haszonnal (3,65 milliárd forint – szerk.) sikerült megszabadulnia a félbehagyott szállodától a miniszterelnöki vőnek. 

A kérdés már csak az, hogy Tiborcz ennyire szerencsés, vagy egyszerűen ekkora üzleti zseni? Valahogy úgy gondolom, hogy egyik sem igaz Orbán Viktor vejére, noha ez vélhetően Polt Péter munkássága idején nem fog kiderülni. Ez „csak” egy hotel eladása, mégis milliárdos osztalékról beszélhetünk, amit Tiborcz kimentett okosba. Ameddig korábban pár tízmilliókon, meg a Nokiás dobozokon akadtunk fenn, addig ma egy mellékhírben számol be arról a hazai sajtó, hogy a Orbán Viktor veje 3,65 milliárd forinttal lett gazdagabb. Olyan pénzösszeg ez, amelyre már tényleg fel sem kapjuk a fejünket. A kormányzati sajtó letudja annyival, hogy ezzel a magyar gazdaságot segítették, hiszen magyar vállalkozó lett gazdgabb az üzlet által, miközben a valóság az, hogy ezekből a pénzekből mi vajmi keveset fogunk viszontlátni a gazdaságban adó formájában.

Az Orbánékhoz befolyó összeg – mert nevezhetjük ezt állami költségvetésnek, de végső soron maga Orbán rendelkezik ezen pénzekkel – újra visszakerül a haverokhoz, amivel magukat ugyan hatalmassá növelik, a valódi gazdaságot azonban egyáltalán nem. Attól ugyanis, hogy felpumpáltak pár tucat NER-es céget több tízmilliárdos értékűre, és létrehoztak ezáltal néhány ezer munkahelyet, még nem jelenti azt, hogy az ország valódi fejlődéséről lenne szó. Ezek az emberek nem saját tehetségükből gazdagodtak meg, és az is elképzelehetetlen, hogy egy rendszerváltást követően megtarthatják vagyonukat, ezért mindaz, amit „felépítettek” teljességgel értelmetlen volt. Nem értéket teremtettek, hanem saját vagyonukat növeltők az adófizetők pénzéből.

Egy Mészáros és Mészáros soha nem marad majd úgy meg a köztudatban, mint mondjuk a Pick vagy a Waberers, hiszen ezek csak mesterségesen felmupált közpénznyelők. Elég csak megnézni a Mátrai Erőmű esetét, amely Mészáros áldásos tevékenysége alatt veszteséget termelt, ezért abból kimentett mindent a felcsúti gömböc, majd eladta az államnak. Ez csak egy cég a sok közül, vajon a többi esetben mi a valóság? Az ezen cégekbe ölt milliárdokból vajon mennyi van még ma is az országban? Mi a valódi értéke ezen cégeknek, és mi arra a garancia, hogy egy rendszerváltást követően nem fognak azonnal csődeljárást kérni? Vélhetően Orbán bukásával a fél magyar gazdaság is be fog dőlni, hiszen alig hagyott meg valódi vállalkozókat és szakembereket a legfontosabb cégek környezetében. Csúnya világ jön majd, de anélkül, hogy az alapokig lebontanánk ezt a rendszert, semmi esély nincs a valódi változásra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.