Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Emberből vagyunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Legalábbis a nagy többségünk emberből van, ebben biztos vagyok. A magunk gyengeségeivel, hibáival és gyarlóságával együtt mégis rendkívüliek és egyediek vagyunk. 

Én sem vagyok kivétel, és el kell árulnom, hogy a mai – számomra gyertyás – nap tartogatott egy olyan meglepést, amely árnyalta a gyász elkerülhetetlen feketeségét. Csak annyi történt, hogy az általam egyre ritkábban látogatott Facebookon egy nagyon kedves volt kollégám küldött üzenetben néhány szót.

„Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol nem csak megszületni és meghalni lehet,  hanem élni is érdemes”.

Június 19-e… hét éve annak, hogy már nincs velünk. Jobb is, neki mindenképpen, mert az Alzheimer helyett a szívroham végezne vele, ha látná, mi lett abból az országból, amelynek jobbá tételéért évtizedekig dolgozott.

Lehet őt pufajkásozni, komcsizni – egyik sem volt soha, sebaj –, de ameddig Schmidt Mária a történelemnek ezt a részét még nem írta át, jó lenne, ha mindenki tudná, hogy a NATO- és EU-tagságunk alapköveit ő rakta le. Arra is emlékezni kell, hogy nála senki nem tisztelte jobban a demokráciát és intézményeit az elmúlt 30 évben (lásd az 1994-es kétharmados választási győzelem utáni kormányalakítási kompromisszumokat).

Külügyminiszterként összekötötte kicsi hazánkat szinte az egész világgal. Nem üzleti okokból – azok iránt soha még csak nem is érdeklődött –, hanem azért, mert azt gondolta, hogy minél többen ismerik meg Magyarországot, annál több támogatónk és segítőnk lehet.

Miniszterelnöknek olyan volt, amilyen. Körülvéve segg- és talpnyalókkal, akiknek semmi sem volt szent vagy tiltott annak érdekében, hogy elérjék önös kis céljaikat. Nagy teher nehezedett rá. Emberből volt.

Hét év után is nagyon hiányzik. Az éleslátása, a humora, cigijének a füstje. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.