Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Utópia (1. rész)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elnyomta a cigit és köpött egy nagyot. Utálta ennek a szar minőségű dohánynak az ízét, hiányzott a Marlboro finom zamata. Már csak egyféle cigarettát lehetett kapni az egész országban, a NEMZETI névre kereszteltet. Az importot teljesen megszüntették mióta 2024-ben az ország kilépett az EU-ból, és csak saját termesztésű vagy orosz cigarettához lehet hozzájutni.

Bekötötte a gyerek cipőjét, majd gyalog elindultak a Blaha felé. Régen, amikor még Budán laktak, mielőtt nem győzött Orbán totális diktatúrája, és nem kellett elhagyniuk a lakást, miután átadták a „nemzetvédelmi hivatalnak”, ők is autóval jártak. 2038. május 30-át írunk. A város készülődik Orbán születésnapi ceremóniájára: idén is a Várban lesz, de csak a „Nemzetvédők” vehetnek részt rajta, nem mintha mást érdekelne az esemény. Ilyenkor az NVH (Nemzetvédelmi Hivatal), sokkal szigorúbban ellenőrzi a pesti oldalra deportált „Libernyákokat”. 2030 óta nem keveredhetnek a nemzetvédőkkel, sőt. A kék megkülönböztető karpántot is akkor vezették be hivatalosan, hogy könnyebben kiszűrjék azokat.

Eszébe jutott, mit mesélt az apja azokról az időkről, amikor még nem szabadult el a pokol. Lehetett külföldre menni, repülni a világba, szabad volt az internet, voltak úgynevezett ellenzéki oldalak, portálok, sőt még szabad választások is. Mondjuk már akkor is csaltak, de annyira nem mertek nagyon, mert még az Unió valamelyest tudta kontrollálni az eseményeket. Aztán 2021-ben a Fidesz kiléptette magát az Európai Néppártból, majd rá egy évre visszahívta a képviselőit Brüsszelből, mert elindult a 7-es cikkely szerinti eljárás, és megszavazták az uniós pénzek kifizetésének jogállamisághoz kötött feltételeit is.

Itt már teljesen el volt borulva az agya Orbánnak, ezért a korlátlan hatalmával visszaélve, amit még 2020-ban a COVID-19 járvány idején szavaztatott meg magának, egyszemélyben bejelentette a Huxitot, és 2024-ben hivatalosan is elhagytuk az eurozónát. Addigra már a tisztogatások is meghozták az eredményüket, az összes ellenzéki párt vezetőjét különböző koncepciós perekkel elítélték, és bebörtönözték őket. Pártjaik szétestek, a Facebook-rendőrség folyamatosan monitorozta a kommentelőket, sokan közülük a közmunkaprogramban végezték. 2026-ban már csak a Nemzeti NET erősen cenzúrázott, a Kínai Népköztársaság-típusú internetet lehetett használni, de azt is inkább csak a propaganda terjesztésére használta a Fidesz, azon ellenvéleményt nem lehetett találni. Sőt, annyira elszabadult a Libernyákok boszorkányüldözése, hogy fejpénzt vagy akár budai, régen libernyákok által lakott lakást is adtak annak, aki minél többet nyomott fel Orbánéknál. Elég volt annyi, ha valakinek az ismerőse régi posztoknál vagy hozzászólásoknál bírálta a rendszert, már jelentették is. Eleinte csak ejnye-bejnye járt, később jött a börtön, aztán amikor azok megteltek, vittek mindenkit a belgrádi vasút építésére, közmunkára.

Egyszóval azok tették jól, akik még 2020 után időben leléptek, és otthagyták az egészet a büdös francba. Apám is mondta, hogy menjünk jó messzire  innen, de nem akartuk elhinni, hogy ennyire durva lesz. Én is elbasztam. Mérnök voltam, gyönyörű II. kerületi lakásban laktunk, minden jó volt, senki nem gondolta volna, hogy ez lesz. Ahogy elzárták a pénzcsapot, Orbán egyből az orosz és kínai pénzekre vetette rá magát, egyiken az ország nyugati határain épített falat az uniós „sakálok” ellen, keleten meg a migránsok ellen. Körbekerítette az országot, egyedül Ukrajna felé lehetett „külföldre menni”, vagy néha nyáron a bulgár tengerpartra. A gyér autóforgalom miatt elég rosszak voltak az utak, ezért elindulni sem volt érdemes, nem beszélve a magyar autógyártás csodájáról a Rogiról, amit Rogán Antal feltalálóról és egykori propaganda miniszterről neveztek el. Olcsó volt és ráadásul szar is, no meg csak ezt lehetett kapni.

Egyszóval tele volt a töke a nemzeti Magyarországgal, meg azzal a barna színnel, ami olyan volt mint a Nemzeti Dohányboltok alapszíne. A nemzeti CBA-val, a nemzeti hivatalokkal, a nemzeti vasúttal, a nemzeti tévével, a nemzeti Balatonnal, ahova csak a nemzetiek mehettek nyaralni, a libernyákok csak pincérnek, cselédnek vagy kertésznek mehettek emezek kiszolgálására. Átmentek az aluljárón, ahol csempészárukat lehetett beszerezni, majd megállt egy idősebb bácsinál, akinek a gyereke valamilyen úton-módon pendrive-on az EU-s történéseket összefoglaló, letöltött infókat szokott árulni. Megvette a friss infókat, majd a gyereket felkapva gyorsan feljött a felszínre, és felült az Oktogon felé tartó vinlangerre. Óvatosan becsúsztatta a pendrive-ot a virtuális lejátszóba, és megnézte a híreket. 

(folyt. köv.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.