Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még az is lehet, hogy nem Orbán akadályozta meg a járvány terjedését?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Újabb pofonokba szaladt bele a nemzeti kormány, amely nem győz szembeszállni a fránya vírussal a magyar nép érdekében, viszont közben olyan dolgok is hátráltatják őket, minthogy Varga Juditot nem engedik szóhoz jutni az EP-ben, a Kúria pedig a gyöngyöspatai romáknak adott igazat, az ellenük folyó lejáratás ügyében. Hallatlan! A drága miniszterelnökúr küzd érettünk, erre fránya szabályok és törvények akadályozzák őt. De azért szerencsére vannak jó hírek is, mégpedig az, hogy nagyon úgy tűnik, Magyarországra szinte alig érkezett koronavírusos beteg, ez lehet az oka annak is, hogy olyan kevés esetről lehet hallani. Persze amellett, hogy a kormány még kérésre sem ad ki információkat sem az országos fertőzöttségről, sem pedig a regionálisról, de már körülbelül mindegy is.

Eddig összesen 8276 PCR-teszt, vagyis a vírus jelenlétét (örökítőanyagát) kimutató vizsgálat eredményét vizsgálták meg abban a négy magyar egyetem részvételével zajló, április végén bejelentett nagyszabású projektben, amely 17 787 fős reprezentatív mintából igyekszik meghatározni a magyarországi vírusfertőzöttség mértékét. A kedd délelőtt tartott, a sajtó képviselőit meghívásos alapon befogadó konferencián a következők derültek ki az elsődleges eredményekből:

  • 8276 vírustesztből mindeddig összesen 2 volt pozitív

  • Ha ez lenne a reprezentatív minta, az 10 ezer lakosra vetítve 2,4 aktív fertőzést jelentene.

  • A 14 évnél idősebbek körében az aktuálisan fertőzöttek száma ez alapján 243 és 7230 közé esne.

  • Az eddig elvégzett ellenanyagteszt-eredmények alapján a lakosság átfertőzöttsége 0,6 százalékos. 

Tehát vagy rosszul sikerült kiválasztani az embereket, vagy arról van szó, hogy az országban szinte alig voltak olyanok, akik átestek a betegségen. Amennyiben az utóbbi igaz, úgy továbbra is kérdés, hogy a kormány mégis milyen adatokra alapozva hozta azt a döntést, hogy felszabadít közel 40 000 kórházi ágyat? Ha alig volt koronavírus-fertőzött az egész országban, akkor miért kellett több embernek is meghalnia az ágyfelszabadítások miatt? Esetleg arról van szó, hogy tesztelés hiányában halvány fogalmuk sem volt arról, hogy mégis mennyien fertőződtek meg, ezért tartva attól, hogy az olaszországihoz hasonló történik Magyarországon is, inkább biztos ami biztos alapon kiürítették a kórházakat? Annyi kérdés vetődik fel az eredmények kapcsán, hogy nem is lehet itt mindegyiket feltenni. De meglepő módon a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla a következőket is ki merte mondani:

Öröm az ürömben, hogy amennyiben azt gondoljuk, hogy a nyájimmunitás tudna gátat szabni a vírus terjedésének, ettől az eredmények fényében nagyon messze vagyunk. Ugyanakkor a nagyon nagy, lángoló járványt elszenvedő Olaszország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Egyesült Államok is nagyon messze áll ettől. Az idő fog választ adni arra a kérdésre, hogy egyszerűen nagyon gyorsan és fegyelmezetten vezettük-e be az alapvető higiéniás és távolságtartó rendelkezéseket vagy van valami egyéb faktor is, ami a vírus magyarországi terjedését akadályozza.

Tehát még az is előfordulhat, hogy nem Orbán Viktor állította meg a vírust a két szép kezével? Hogy mondhat ilyet a Klinikai Járványelemző Munkacsoport vezetője? Ha higiéniás rendelkezésekről van szó, akkor nem hiszem, hogy érdemes ezekre gyanakodni, hacsak nem arra gondolt itt a rektor, hogy a koronavíurs elmenekült, amikor meglátta a Korányiban tapasztalható állapotokat. Azt is nehéz lenne elhinni, hogy a karantén volt az, ami bevált, hiszen az emberek ugyan kisebb számban, de ugyanúgy mászkáltak az utcákon, vásároltak a boltokban és sok helyen folytatták a munkát is. Ennek ellenére sem növekedett hivatalosan a fertőzöttek száma. Az eredmények alapján azt lehet feltételezni, hogy Magyarországot éppen, hogy csak elérte a vírus akkor, amikor máshol már ezrével ölte az embereket. Ez lehetett az ország szerencséje, hiszen ha idehaza elszabadult volna a vírus, az Isten sem tudta volna megállítani olyan egészségügyi felkészültség mellett, mint ami Magyarországon tapasztalható.

Persze az, hogy az első hullámot sikerült megúsznia az országnak, még nem jelenti, hogy a baj elmúlt volna, sőt. Már csak ezért is érdemes figyelni a világ többi országát, hogy ott miként állnak a történethez. De ma nyilván nem csak a koronavírus kapcsán történtek érdekességek, hiszen az is kiderült, hogy Rogán Antal végre talán vett egy új házat magának. Egészen biztosan izgult már a fél ország, hogy mi lehet a feltalálóval, de ezúton közölném, hogy minden a legnagyobb rendben van, hiszen Rogán Antal olyan házból jár munkába, amit állami megbízásokon Mészáros Lőrincékkel osztozó cég építtetett.

Csak azért, hogy ne teljen el a nap Kásler Miklós nélkül, befejezésként idetennék egy zseniális gondolatot a professzordoktor mai beszédéből:

Míg az orvosok jelentik az egészségügy „agyát”, az ápolók a „szívet és a lelket”.

A kérdés ezután tehát már csak az, hogy Kásler Miklós mit keres még mindig az egészségügy környékén?

Mai cikkeink:

A rendeleti kormányzás helyett, sima kétharmados diktatúrával is elketyeg az ország

Ne aggódjunk, a statisztikák elkészítésén már dolgozik a minisztérium

Ez nem színvonal, ez siralmasan szánalmas

Szirt a habok között

Sok lesz ez, Péter. Nyugodj meg

Szolga, neked ki a gazdád?

Finita

Mint a viaszfigurák: kívül szépek, belül értéktelenek

Ostoba, bűnös, védhetetlen

Mai kiemelt kommentjeink:

A király megszavazta magának a teljhatalmat, már nem tud kibújni a teljhatalmú felelősségvonásáról!!!! Ezt a balhét most egyedül kell elvinnie! (Iván)

Ha kakaduelvtárs Guy Verhofstadt tényekre alapuló, a retorika minden szabályát követö felszólalásait „kontrollálatlan orditozás”-nak minösiti, ezzel csak újabb bizonyitékot ad arról, hogy a fideSS politikusai nem számitanak/számithatnak szobatisztának a civilizált Európában. Peti toporzékolásaival, a különbözö országok nagyköveteinek zaklatásával, arroganciájával , hisztérikus kijelentéseivel csak egészen elvakult fidesznyikekre tud imponálni, hivatásos diplomáciai berkekben csak egy szánalmas bohócnak számit. (Éva)

Mi viszont benne vagyunk a választói névjegyzékben, nagyon sokan, akik nem adtuk a voksunkat a fideszre. Nagyjából 1/3 választó akarata a fidesz. Orbánt viszont soha nem választottuk meg, megmérettetni csak a legelső választáson merte magát, akkor is bukta volt. Tehát mi, akik nem választottuk meg őket, ugyanúgy gondolkodunk mint Verhoffstadt, mi is hitler törvénynek gondoljuk az időkorlát nélküli teljhatalmat. Toporzékoljon csak szijjártó, legfeljebb tönkre megy a futsallos lába. Nem fogok könnyeket potyogtatni érte. Észre kellene már venniük, hogy minden ország ellenük van, tehát velük van a baj. (Judit)

A nap kommentje Adriántól:

„Nincs munkája? Netán éhes? Semmi baj! Nézegessen kormányzati plakátokat, hogy megtudja, mi minden jót tett Önért a csodálatos államunk!” [Apróbetűs rész: „A köztéren vagy kormányzati intézményben, a nyugalmat megzavaró, hangos gyomorkorgás súlyos szabálysértésnek minősül. Ha a gyomorkorgás elhallatszik Brüsszelig a hazaárulás vádja sem kizárható.”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.