Június 22,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Jelentsünk fel mindenkit, az a biztos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hányszor és hányszor akadtunk már mi is ki azon, hogy Magyarországon a mai napig nagy hagyománya van a besúgásnak? A társadalom gyökereibe ivódott a házmester-mentalitás, a másik feljelentése, a szomszédok, néha családtagok bemószerolása. Egyszerűen képtelenek voltunk ezt kinőni az elmúlt évszázadban. Még jóval a kommunista ügynökök beszervezése előtt, a világháború idején esett meg az a történelmi szégyen, hogy a társadalom, valamint a hatóságok buzgóságának köszönhetően több százezer zsidót sikerült annak ellenére is Auschwitzba szállítani, hogy a német hadseregnek erre alig 200 embere volt. Ha nincs az óriási társadalmi „összefogás”, ma nem kellene úgy beszélni azokról az időkről, mint történelmünk egyik legsötétebb időszakáról.

Ugyan ma már szerencsére még csak hasonlóra sincs lehetősége az embereknek, nem állítanám biztosra azt, hogy hasonló nem fordulhatna elő manapság is, ha a körülmények úgy alakulnának. A gyűlölet eddig is gond nélkül hálózta be az országot, elég volt Orbán parancsa, a fanatikus hívők pedig azonnal ugrottak. Mentek békemenetelni, vagy köpködni, esetleg rugdosni a velük egyet nem értőket. Az internet legsötétebb bugyraiban is feltűntek, ahol sokan még csak az anonimitás mögé sem bújva mondják el, hogy mit kellene tenni a Gyurcsány-, vagy Karácsony-félékkel. Fiatalok és középkorúak, idősebbek és nagyszülő korúak is egyöntetűen anyázzák a tetű kommunista mocskokat, a gyurcsányista férgeket.

Ezekkel a kommentelőkkel nap mint nap lehet találkozni, szinte bármely hazai hírportál komment szekciójában, már ha épp nem tiltották ott is be a kommentelést. Azonban ma már messze nem csak oda szorultak, hiszen sokan saját csoportokba gyűlnek, ahol közösen anyáznak és gyűlölködnek. Na nem állítom egyébként, hogy ez egy kizárólag jobboldali dolog, mert messze nem így van, azonban én tegnap épp abba futottam bele sikeresen, amikor belebotlottam a Tiszteljük Dr. Müller Cecília tisztifőorvost! nevű csoportba. Gondoltam, majd nevetek egy jót azon, ahogy az egekbe magasztalnak egy olyan embert, aki eddig semmivel sem bizonyította azt, hogy neki valóban a tisztifőorvosi pozícióban lenne a helye. Biztos nagyrabecsülik az unokái, sőt az egész családja, csak itt most az kellene, hogy bizonyítsa is azt, hogy készen áll egy olyan fontos feladatra, mint amelyet most betölt. Fontos intézkedéseket kellene meghozni és időben reagálni a kialakult helyzetre. A Honfoglalás 2000 egyesület szerint ezt olyan nagyszerűen csinálta eddig, hogy a legmagasabb állami kitüntetés jár neki. Ezt most nehéz lenne bárhogyan is kommentálni, ezért ettől most eltekintek.

De visszatérve a már korábban említett Facebook csoportra, annak lényegében az a célja, hogy ott vélt álhíreket osszanak meg egymás között, majd felhívják mindenki figyelmét arra, hogy ezeket jelentsék.

Jelenteni kell, mint álhír!
Most jelentettem, minél többen jelentjük, vagy leveszik, vagy fel lesznek jelentve! Ma már nem is tudom hanyadik!!

Ilyen és ehhez hasonló okosságokkal van teli a csoport, ami a kormány számára tökéletes. Még csak azt sem hiszem, hogy ezeket az embereket rá kellett volna venni arra, hogy nekirontsanak mindennek és mindenkinek, aki szerintük álhíreket terjeszt. Ezeket az embereket a valóság csak akkor érdekli – de néha még akkor sem – ha épp velük történik meg. Ennyire önzőek vagyunk sajnos nagyon sokan, ami nem feltétlenül népbetegség, de mindenképpen egy borzasztó viselkedés. Lehet, hogy a csoportban nem tízezrek írogatnak, azonban az ilyen emberek valós csoportja jóval nagyobb ennél. Ezek az emberek egyszerűen nem, hogy nem hiszik el a valóságot sokszor, de aki azt ki meri mondani, azt kussolásra szólítják fel. Hogy merik például azt állítani egyesek, hogy népirtás folyik, amikor sokszor súlyos állapotban lévő betegeket küldenek haza a kórházakból? Ezek az emberek nem hiszik el, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat. Ez a tipikus ha Orbán tudná, biztosan nem hagyná mentalitás. Miközben emberek százainak, ha nem ezreinek ellátása került veszélybe, egyes csoportok inkább behunyják a szemüket és lehülyézik azokat, akik le merik írni a valóságot.

Egy járvány kellős közepén vagyunk, mi szükséges ahhoz, hogy az emberek végre felfogják, igenis hibák sorát követte el a kormány az elmúlt hetekben? Itt nem politikáról van szó, mert ha Orbán olyan eredményes védekezést folytatott volna le, mint mondjuk Angela Merkel, Jacinda Ardern, vagy Chung Sye-kyun, akkor most egy büdös szavam sem lenne. Ha Orbán bebizonyította volna, hogy képes arra, hogy valóban az emberek érdekében meghozott döntéseivel a minimálisra redukálja az emberáldozatokat, akkor véleményem szerint sok ember véleménye megváltozott volna személyét illetően. Az elmúlt 10 évet biztosan nem felejtették volna el, de valami talán megváltozott volna. Azonban az, hogy ilyenről szó sincs, azt az idősotthonok, valamint a kórházból kirakott betegek helyzete mutatja. Be lehet csukni a szemünket, attól azonban még nem válik igazzá a hazugság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.