Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha intelligens nép a mienk, akkor miért kell folyton hülyének nézni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét! Valaki esetleg el tudná magyarázni nekem, nehéz felfogású diplomás kommunistának, hogy mi indokolja egy dobozgyár azonnali hatályú állami felügyelet alá vonását? Mármint azon kívül, hogy veszélyhelyzetben, egy korlátlan felhatalmazással bíró konszolidált önkényuralom bármit megtehet? Oligarcháéknak nem volt még papír csomagolóeszköz gyártásával foglalkozó cégük, vagy mi? Azért az meglehetősen büdösgyenge magyarázat, hogy az Orbán-holdudvar harácsolmányaihoz képest közepesen jelentéktelen dobozgyárnak kiemelt partnere a gyógyszeripar, és ezért kell egy államtitkárt a cégvezetők fejére ültetni, aki konkrétan BÁRMIT megtehet, ami egyébként kizárólag a társaság (Kartonpack Dobozipari Nyrt.) közgyűlési hatáskörébe tartozik. Leválthat, korlátozhat, megszüntethet, felülvizsgálhat, betekinthet. Szóval mi a köze a járványhelyzethez és a járványgörbe laposításához ennek az intézkedésnek? ITT a válasz. Hogy világos legyen: amikor Kovács Zoltánnak azon sír a szája és mártírkodik bele az éterbe, hogy nekik minden lépésüket, tervüket, intézkedésüket támadják és megpróbálják ellehetetleníteni, mert az egész világ lényegében azért teremtetett, hogy őket báncsa, akkor valójában arról van szó, hogy aki sunyi, aljas módon lopakodik és hátulról támad, azt normálisabb helyeken nem tüntetik ki, hanem undorodva fordulnak el tőle.

Amúgy a milliárdos disznószerelő (és kedves neje) vajon miért adta el a 18,33 százalékos tulajdonrészét a Tiborcz Istvánnal közös ingatlancégéből? Csak nem kezd halmozódni a veszteség a pereputty tíz év alatt hűvös halomba hordott cégbirodalmában? Annyira azért csak nincsenek elkeseredve az elvtársak, mint amennyire például azoknak a kisboltoknak a tulajdonosai, akik szabálysértési bírság fejében is vállalják mostanság, hogy kinyitnak. Akiknek fogyatkoznak a tartalékaik, és bevételek hiányában esélyük nincs átvészelni a járvány miatt elrendelt korlátozásokat. Pedig ők is önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ami ellehetetleníti a működésüket, és elvileg joggal várnák a mindenkit mindentől is megvédő forrón szeretett kormánytól, hogy valamilyen támogatással biztosítsa számukra, hogy túléljék ezt a rendkívüli időszakot. Anélkül, hogy el kellene bocsátaniuk a munka nélkül maradt alkalmazottaikat.

Szerintem ne álljanak fél lábon addig, ameddig a száguldó kórházellenőr, a nyugdíjasok védőszentje, a 36 ezer kórházi ágy és a 8000 lélegeztetőgép istenkirálya agyához kap. Nem fog. Ugyanúgy szarja le őket is, mint mindenki mást, akinek nemhogy boltja nincs, de már  az állását is elveszítette. Meg azokat is, akiknek van cégük, de 50 százaléknál nagyobb mértékben voltak kénytelenek csökkenteni az alkalmazottaik munkaidejét, ezért kimaradtak a megmentésből. Ezeknek azt üzenik: nem célja a kormánynak, hogy faszságokra pénzt égessen el. Vagyis a kétharmaddal felkent és önmagát korlátlanul felhatalmazott kormány számára az önhibájukon kívül leállni kényszerült cégek és munkavállalóik támogatása pénzégetés.

Nem baj, mert miközben a munka nélkül maradt fideszes szavazó a három gyerekével otthon vegetál a lakótelepi lakásában, próbál nem belelógni boxeralsóban a digitális tanórákba, és fogalma sincs, hogy mennyi ideig lesz elég az a nem létező 10 millió forintos megtakarítás, amit Matolcsy neki tulajdonított, addig az elvtársak maguktól nem sajnálják a pénzégetést. Miközben egyéb elmaradott, hanyatló helyeken (Szlovéniában, Új-Zélandon, de még Bulgáriában is) parlamenti képviselők, kormánytagok mondanak le a fizetésük bizonyos százalékáról, itt a szolidaritás sajátos magyar módja hasít. Az önkormányzatok fizessenek, a bankok különadójának egy része megy a focira, az egyházak működésére szórják a milliárdokat, közben meg a Domokos László-féle fideszes állami csúcsvezetők 4 milliós fizetéssel a zsebben oktatnak a takarékoskodás és a spórlás anatómiájáról, és az összes többi is vígan rakja zsebre az áprilistól őt megillető 11,4 százalékos fizetésemelést. Így lett Kövér Lászlónak 18 850 forint híján 2 milliós nettó fizetése, és így marad fejenként 225 ezer forinttal több Gulyás, Rogán vagy Szijjártó zsebében. Akinek viszont nincs munkája, az annyit is ér. Nincs segély, nincs ingyenebéd, mindenki vessen magára és csókolgassa méltóságosék lábnyomait.

Ja, és reménykedjen abban, hogy a koronavírus-járvány csak a nem fideszeseket tizedeli, csak ellenzéki polgároknak vannak utcára pakolt, ápolásra, rehabilitációra szoruló családtagjaik, de Orbán Viktor elintézi, hogy az egyébként cserben hagyott idősotthonban (ahol száz emberre jut egy lázmérő, és tesztelés nélkül küldik vissza a lakókat a kórházból, vagy egyenesen elcseszik a tesztjeiket) élő szüleik, nagyszüleik, rokonaik varázsütésre immunitást szereznek a kórsággal szemben.

De ha véletlenül ez nem jön be, és kénytelenek a saját bőrükön tapasztalni a propaganda által elhomályosított valóságot, akkor lapozgassák bizalommal Országos Cecília óvónéni ápolási kézikönyvét és melléje fogyasszák jó étvággyal a Kásler-féle vízfejű sóhivatal felháborodott közleményét, miszerint hazugság, hogy ők kirakják az (öreg) embereket meghalni.

Ha ez nem lenne elég, akkor hallgassák az egyélőistent, aki átmenetileg, kényszer hatására megunta a kerítését, a kisvasútját, a várkapitánykodást, ezért felcsapott háborús akciófilmhősnek, és ezt állítja megnyugtatásul, hogy apró kellemetlenségek becsúsznak, de nem tehetünk róla:

[…] nekünk arra van szükségünk, hogy a legrosszabb esetre készülve legyen 8000 működő lélegeztető készülékünk, és legyen több mint 30 000 ágyunk, amelyen kizárólag koronavírusos fertőzötteket tudunk ápolni. Ez a cél. Tehát egy nagyon nagy katonai jellegű akció kellős közepén vagyunk, ami természetesen okoz kényelmetlenséget. De ha nem volna járvány, nem lenne kényelmetlen az életünk. De van. Nem mi idéztük elő, nem mi csináltuk, úgy kaptuk a nyakunkba másoktól. 

Megismétlem, amit két napja is fejtegettem, meg azelőtt is, meg nem csak én, hanem  mások is. Soha a büdös életben nem  fog kelleni 30 ezer ágy és 8 ezer lélegeztetőgép. Nem fogom részletezni, hogy miért, két működő agysejttel könnyedén belátható. Csupán egyetlen összefüggést rakok ide a Róbert Károly Magánkórház korábbi operatív igazgatójának remek írásából: 20 ezer ágyra (nem 30 ezerre, nem 36 ezerre!!!)

akkor lenne szükség, ha az olasz járványhelyzet megismétlődne Magyarországon, és egy időben százezer aktív beteg lenne. Mivel Olaszország hatszor népesebb Magyarországnál, ez az olasz fertőzési ráta hatszorosát jelentené. Ezzel Magyarország lenne a világ koronavírussal leginkább sújtott országa. 

Van ennek bármilyen realitása? Nincs. Orbán Viktor hülyének nézi a komplett populációt, miközben azt állítja, hogy intelligens nép vagyunk mimagyarok? Hülyének nézi. Van bármi indoka annak, hogy amputált, magatehetetlen, gyomorszondáztatásra szoruló, végstádiumos, hospice ellátást igénylő betegeket hazaküldjenek? Nincs semmilyen indoka. Van értelme úgy általában kisöpörni a kórházakat? Nincs értelme. Lenne értelme Budapest fenyegetése, a fővárosra vonatkozó különleges szabályok lebegtetése, és a Szijjártó nevű árubeszerző ripacskodásához szükséges színpad biztosítása helyett ipari mennyiségben tesztelni? Nemhogy értelme lenne, hanem egyenesen kötelező lenne! Nem holnaptól, tegnaptól. Vannak követendő példák arra, hogy a diktatúrásdi, fenyegetősdi, korlátozósdi helyett tömeges teszteléssel hatékonyabban lehet fellépni a járvány ellen? Vannak.

Csak akkor nem lehetne a vezénylő tábornokot játszani, nagy rohamot vizionálni, választási kampányolni, a veszélyt felnagyítani, és rettegésben tartani ugyanazokat, akiket éveken át a migránsokkal sikerült rommá paráztatni. Alávaló mocsok dolog ez, és a felelősöket még csak keresni sem kell. Itt csaholnak bele az arcunkba naponta, hogy ők az áldozatok, miközben emberi életeket veszélybe sodorva, egzisztenciákon átgázolva kapaszkodnak a székeikbe. És a megemelt fizetésükbe. Jó éjszakát!

A mai tápanyag, listába szedve:

Hogy jön ahhoz a magyar kormány?

Jelentsünk fel mindenkit, az a biztos

Önkényuralmi prioritások járvány idején

Perspektíva

Matolcsy György: nagy lehetőség kapujában áll Magyarország

A valóság sajnos sokkal súlyosabb

Sürgősségi ellátás

Színházban

A belterjes kommentszekció

Nem lehetnek olyan hülyék

Olvasóink szerint ez  a helyzet:

• Van egy sejtésem. Az a sok „ajándékozott” felszerelés része egy mocskos üzletnek, ami a háttérben folyik és mindenki veszít rajta, kivéve a kormányak titulált bűnbandát. Milliós nagyságrendű maszk, kesztyű, teszt érkezik (és hagyja el az országot) de a propagandán kívül, még nincs látható eredmény. (Attila)

• Megyek, fölterjesztem Matolcsyt a Pannonpuli díjra. (Sirius)

• Autópályán szembemenni a forgalommal, kanyarban előzni. Mostanság nagyon nekibátorodtak a fiúk. A gond csak az, hogy ezek a manőverek általában nem végződnek jól, kiváltképp a kanyarban előzéseknek vannak áldozatai és többnyire a vétlenek. De most bizonyára másképp lesz. Vagy nem. (János)

• Roppant egyszerű a megoldás a tömeges bebörtönzésre. Most tesztelik a kórházakkal. Olajospintér kiadja a parancsot, hogy hétfőre fel kell szabadítani pl 5000 ágyat, a további fogvatartást oldják meg a hozzátartozók. (István)

A nap kiemelt axiómája:

• Utoljára Trianon előtt állt Magyarország ilyen nagy lehetőség kapujában. (Az Állampárt jobban tudja)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.