Június 24,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Ez az ország nem egy kupleráj. Ezek meg nem rocksztárok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,010,177 forint, még hiányzik 989,823 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem irigylem napjaink történetíróit, mert ami ebben az országban több éve politikai síkon megy, simán felér egy alpári szappanoperával. Nehéz lesz ezt szavakba önteni az utókor számára. Simán alap a buzizás, anyázás, elkúrás, félrekúrás, gecizés a közbeszédben, sőt. Szinte kritérium, hogy a jelenlegi politikai elit fel legyen vértezve eme gusztustalan dolgok napi szintű mantrázásának képességével. Ha ez nem lenne elég, akkor tettekkel bizonyítják rátermettségüket. Jobbról, balról, középről, mert így még pikánsabb a sztori. 

Mindenki nyugodjon le, immár Gréczy kolléga is gondoskodott arról, hogy 10 évre témát adjon az álkeresztény szektának. Lesz min forgatniuk a szemüket, Orbánnak a parlamentben érdemi válaszok helyett elég lesz a Zsolti pöcséről lamentálni. Köszönjük, Zsolti, hogy sikerült lerombolni az eddig elért eredményeket, a tenyeredbe ürített spermiummal együtt a Borkai-botrány ezennel (mondjuk eddig is) megszűnt létezni, és a napi „bezzeggyurcsányozás” mellett mindenre is a „bezzeggréczyzés” lesz a válasz. Ennyi.

Fene tudja, ki vagy kik állnak e szivárogtatás mögött, nem is érdekes, de gondolom, Gréczy tudhatta, hogy ezek a felvételek felhasználhatóak lesznek ellene. Bár nem egészen értem, egyáltalán ilyen képekre miért van szükség. Nem vagyok prűd, ellenkezőleg. De ha valaki ilyen pozíciót tölt be, legyen körültekintő. Főleg ilyen puskaporos közéleti hangulatban, amikor hackerek némi pénzért cserébe akár a 3 -as metrót is megállítják a laptopjukról, következésképpen például egy képviselő e-mail-címét feltörni is gyerekjáték. Oda-vissza megy az aljaskodás, a zsarolás, úgy látszik, most ez a trend. Nem vagyok DK-s, bár Dobrevet kimondottan kedvelem, de most nem lennék a helyükben. Ilyen magas labdát nem szabad ezeknek feldobni, mert megint az érdemi munka helyett az aljas beszólogatásokkal és az alpári megjegyzésekkel kell majd megküzdeni minden platformon Orbánékkal. Mire jó ez ? Egyet előre, kettőt hátra? Gyurcsánynak igen óvatosnak kell lennie, ilyen hibát nem szabad elkövetni, mert itt most már tényleg a lét a tét.

Tudom, tudom, nem szabad összehasonlítani a Borkai-botránnyal, és az értelmesebbje hiába tudja, hogy a két eset ég és föld, ha megint adtak egy fegyvert a karaktergyilkos, gyurcsányozó fideszesek kezébe. Fogják is használni, egészen a választásokig, nem kell ezeket félteni. Szeretném azt hinni, hogy vannak olyan képviselők, olyan politikusok, akik tényleg pozitív irányba szeretnék végre fordítani ennek az országnak a sorsát. Jó lenne, ha nem a politikai krimikből jól ismert karaktereket formálnák meg a szemünk előtt, hanem úgy viselkednének, mint felelős, feddhetetlen, becsületes emberek. Ez lenne az alap. És ha valaki nem tud uralkodni magán, akkor ne legyen közszereplő.

Mert ebben az országban élnek gyerekek, kamaszok, tinik is, akik sajnos az ilyen esetektől függetlenül is bőven kapják a mocskot az interneten keresztül az arcukba, nem kell azt még nyomatékosítani. „Anyu, hát a politikus bácsi a jachton drogozott, meg kefélt, a másik meg rejszolgat pizzarendelés közben, akkor ez teljesen normális, nem?” Nem, egyáltalán nem az!

Nehéz ebben a helyzetben bármit mondani. És nem azért, mert elítélem Gréczy Zsoltot, csak ezt ebben a szerepkörben egyszerűen nem szabad. Hiába mondta a tolvajok fejedelme (=„Simics”), hogy „Orbán egy geci”, nem kell ezt egyáltalán nyomatékosítani. Egy szónak is száz a vége: bármennyire sokan annak hiszik, ez az ország nem egy kupleráj. Ezek ott nem rocksztárok, hanem választott képviselők, akiket nem azért küldünk az Országházba vagy egy önkormányzatba, hogy kokainozzanak, lopjanak, csaljanak, kurvázzanak, vagy önkielégítés közben fotózzák magukat, hanem hogy a munkájukat végezzék.

Szerintem ebben egyetértünk, és bár még bő két év van a választásokig, addig is mindenki pucolja le winchesterét, a szexuális életét tartsa a négy fal között, ne drogozzon, ne lopjon, ne csaljon, ne hazudjon, és akkor nem lesz mitől félni a közeljövőben. Mert ahogy a Borkai miatt rászámoltak a Fideszre, úgy a frissen összefogott ellenzék is sérülékeny lehet a választók előtt egy botrány miatt. Elég a félremagyarázott „elkurtúkra” vagy az „el lehet innen menni” című örökzöldre gondolni. Mert 2006-óta ez van a Fidesz zászlajára írva, és ne higgyük, hogy ez az eset nem a viszontválasz volt a győri polgármester ügyére. Orbánékat nem szabad alábecsülni, főleg ha aljasságról és hazudozásról van szó. Ezekben nagypályások. R.I.P., Finkelstein.

Vogronics András

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.