Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Keresztény meg hazafias pácban tanítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A magyar gyerek elsősorban legyen jó keresztény és hazafias. Az le van szarva, hogy nem tud olvasni, számolni; hogy gondot okoz az érettségi vagy egy idegennyelv megtanulása. Mert tudják, az úgy van, hogy aki löki az imát, az sokkal jobb PISA-tesztet bír írni, és aki igen nagyon hazafias, annak a bizonyítványában csupa ötös sorakozik. Sőt, olyan korszerű, használható és egy életre szóló tudást szerez, hogy nem marad más, mint Szent Antalnak bedobni néhány forintocskát a perselybe. Hálából.

Szégyen. Soltész Miklós az állami keresztény sztár

Még azt elfelejtettem mondani, hogy a hűség sem árt. Ezt például egy állami alkalmazott bírta mondani. Soltész Miklós, akit azért fizetünk közpénzből, hogy minden másnap templomban töltse az idejét. Állami muksó, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Legutóbb Dabason járt a Dabas-Sári plébániatemplom alapításának 300. évfordulója alkalmából tartott ünnepi hálaadó misén. Esküszöm, ez a Soltész munkaidőben több időt tölt a templomokban, mint a papok. A papnál is papabb. És akkor olyan nagyon nagy bölcsességeket bír mondani, hogy a templom plafonjára magukat befészkelő verebek is kifekszenek tőle.

„A hűséget próbálják meg ma kiölni az emberekből, azt akarják elérni, hogy mindent felejtsünk el, mindent dobjunk ki, újat használjunk és újat vegyünk mindenből, legyen az barátság, házasság, párkapcsolat, vagy nemzet és kereszténység.”

Nincs igaza, ő a leghűségesebb Orbán-nyalók egyike. Ő nagyon felejtős, elfelejtette, hogy 2019-et írunk, és ez nem a sötét középkori időszak. Ez nem a kicsik butításának kora. Ha szabadna megjegyeznem, ez itten a Magyar Köztársaság. Még ha a nevéből voltak olyan szívesek kitörölni is. Ne féljen, ezt a piszkosságot mi nem felejtjük el. Ezt sem, a sok egyéb aljasságukkal együtt. Minden többi magánügy, amihez a kereszténydemokrata Soltész állami papnak az égvilágon semmi köze.

Dúl ám az állami propaganda, ennek egyik legjobb fészke a kakukk közpénzlopó Fidesz-Kossuth rádió. Nem győzik kapkodni egymás elől a mikrofont a sablonmukik, mindenki el akarja mondani, amit Orbán kíván hallani. És el is mondhatja, anélkül, hogy valaki közbeszólna vagy vitatkozna velük. Egy igazság van, a Fideszé, meg a kereszténydemokratáké. Hülye vagyok, ez egy és ugyanaz.

Ma reggel éppen Simicskó István osztotta meg a legkiválóbb gondolatait a magyar oktatásügy égető teendőiről. Mert ő a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos. Úgy ám. Kell az ilyen csicsás poszt, akkor is, ha halvány lilája sincs az oktatásról. Csak azt hiszi.

Azt mondta: a családi szeretet meg a hazaszeretet szívbe írt törvény. Hála isten, akkor nem kötelező, ha nincsen beleróva írottan paragrafusba. Így ha bárki megszegi, legalább ezért nem kerül dutyiba. Mostanában. Szóval, a hazaszeretet törvényét kell átadni a gyerekeinknek. Mert az oktatásban is ez az értékrend. Sok nemzetnek nincsen egészséges értékrendje, mert bedőlnek a globalizációnak, hátméghogy a menekültek befolyásolják őket.

Hogy is fogalmazzak, hogy ne kelljen száműzni magam Kanadáig? Megint előjött a mimagyarok felsőbbrendűsége, ugye. Mert ezekben a hanyatló országokban az emberek nem ismerik a gyökereiket, azt sem tudják, honnan jöttek, hová mennek. Csak úgy vannak, mint a szekrényen a por. Bezzeg mi… Büszkék vagyunk a hungarikumokra, az olimpiai bajnokainkra, az íróinkra, költőinkre… Ja. Azok az átkozott németek, norvégok, olaszok azt sem tudják, mi a művészet – kalodába velük! Bezzeg mimagyarok a gyökereinkből szárnyakat adunk a gyerekeinknek. Jajjaj, csak nehogy nagyot zuhanjanak a szépen termő magyar anyaföldre! Basszus, én hülye, nem volt elég hallani, most még le is írom ezt a sok baromságot. Nem baj, ebből tanul minden magyar. Igaz?

Kedves tanárok! Tessék figyelni, önök is kaptak Simicskótól útravalót. Merthogy ezeknek a fejbe szorult eszűeknek vannak vízióik és a pedagógusoknak missziós feladatuk: a gyerekeket megtanítani arra, hogyan kötődjenek a szülőföldhöz. Akik abban a rohadt libsi, komcsi tudás alapú oktatási rendszerben nevelődtek, azokból hiányzott az érzelmi intelligencia, elhanyagolták az emóciót, hiányzott az empátia. Hú!

Puskával a tudásért

Szóval, kedves tanárok, akik még ott állnak a katedrán, el kell menni továbbképzésre, hogy hiteles pedagógusok legyenek, mert csak így bír szövetséget kötni velük pártunk és kormányunk. Lószart! Nem a hittel kell szövetséget kötni, hanem a tudással. Mert az nem úgy van, hogy hazafiasan kell matekot, földrajzot… tanítani. És az egyetemeken sincs keresztény meg hazafias meg hűség szak sem. Még.

Várjanak, tudták önök, hogy létezik olyan, hogy Hazafiság iskolája? Nem? Eddig én sem. Pákozdon van ilyen. Meg is néztem a honlapot.

  • A hazafiság program elsődleges megvalósulási helye a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely (KEMPP), mely kiválóan alkalmas nagy létszámú csoportok fogadására és interaktív foglalkoztatására, komplex programok és különböző versenyek, vetélkedők színvonalas megrendezésére. A pedagógiai programunkat úgy alakítottuk ki, hogy az illeszkedjen a Nemzeti alaptantervben meghatározott nevelési és oktatási célokhoz, a korosztályokhoz igazodóan segítse a különböző tantárgyak ismeretanyagának élményszerű kiegészítését.

Természetesen a hazafiságot nem lehet ingyen beleverni a kölyökbe, azért fizetni kell – diákonként 850 forintot. De van hurrá is: az iskolai csoport minden 20. tanulója után egy pedagógus ingyen vehet részt a programban. Azt mondta a Simicskó, hogy még valami bizonyítványt is kapnak. Valahogy így, magatartás: ha nem vagy hazafi: 1-es, ha igen, 5-ös.

Jaj, istenem, még annyit, a korszerű iskolához kellenek még: katonai, honvédelmi táborok; honvédelmi sportközpontok meg frankó kadétképzés. Akkor már minden rendben lesz, mert

„Minden fiatal szeresse a magyar hazát, ha már szeretik a hazájukat, akkor ez az érzés tevékeny törődéssé, alkotó cselekvéssé alakítható.”

Ha egészen jól értem, borulj bele a hazafias szószba, ha lehet keresztényként, aztán, ha már bele- meg elborultál e csodálatos érzésbe, akkor vedd elő a matek, történelem, irodalom könyvedet és munkafüzetedet, ‘oszt tanulj, kölyök. Ebből vizsgázol és kapsz érdemjegyet, sőt leszel okos, művelt ember – elsősorban magadért. Hassál, alkossál, gyarapítsál! Már csak azért is, hogy szembe bírj nézni a világ nehézségeivel és szembe bírj szállni ezekkel a félrecsorbult eszű tökfilkókkal. Az erős nemzeti identitásod meg valahol, ahol jól érzed magad, ahol sikereid vannak, ahol jól élsz, majd csak kialakul.

…és a hazug, tolvaj, álszent keresztényeknek, ne higgy!

Már este hat órakor több ezren voltak a Madách téren

Tüntetés a kulturális finanszírozásról szóló kormányzati törvénycsomag ellen. A transzparenseken: „Ne hagyjuk, hogy elvegyék a színházainkat! Ne engedjük, hogy a színházi szakma szabadságát kiszolgáltassák a politikai kinevezetteknek! Mert a kultúra nemzeti alap!”

Többek mellett Sodró Eliza a 30 éven aluli színészek nyilatkozatát olvasta fel.

„Mi ebben a szabadságban döntöttük el, hogy színészek leszünk. (…) A mi generációnk valamiért nem kapható a gyűlölködésre, szeretünk dolgozni, tiszteljük egymás munkáját és jelezzük, ha valami gondunk van. (…) Most mi vagyunk azok a fiatalok, akik önök voltak a rendszerváltás idején, és szeretnénk vitatkozni.”

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.

„Minden lelkiismeretes embernek fel kell lépnie a kultúra elleni merénylettel szemben. Bulgakovtól idézett: a gyávaság a legeslegnagyobb bűn.” 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

„Nagyon nem örülök annak, hogy most nekem is itt kell lennem és újra beszélnem kell arról, hogy kik veszélyeztetik a szabadságunkat. Azért sem örülök, hogy színpadra kell lépnem, mert szerintem a színpad, ahogy a kultúra is, az nem a politikusoké, hanem a művészeté és a közönségé. (…) Mindig ki fogunk állni a szabadságban korlátozott emberekért, a művészekért, a hajléktalanokért, az orvosokért, a pedagógusokért, mindenkiért. Amikor a színház szabadságát védjük, akkor a város szabadságát védjük. Bármit is szavaznak majd meg a Parlamentben, az csak nekik lesz törvény. Nekünk diktátum lesz. Azt is tudjuk, hogy ez a diktátum egyben egy kísérlet arra, hogy október 23-án a budapestiek arra szavazták, hogy visszavegyék a szabad, saját városukat. Értjük a diktátum üzenetét, és most itt közösen vissza is fogunk üzenni.” (Index, 24.hu)

Azt pedig én tenném hozzá: ne hagyjuk, hogy egy őrült uralkodjon a magyar embereken!

Az önök véleménye

A kormánypárt mindenhol szórta a pénzt, a legnagyobb kényelmet vették meg maguknak és családjuknak, barátaiknak, nőiknek. Ha már csak ez lesz visszafogva, már az is eredmény lesz. (Transzporter)

Kover elvtarsnak gyarilag a horogkereszt volt a jele az ovodaban, csak egy rovid idore kenytelen volt voros csillagra cserelni. (D. János)

Öröm, hogy vannak még jószándéku emberek, de attól a szomorú szemű kislánytól megfájdult a szivem. Ma a XXI.- ik században több 100 ezer éhező gyermek van ebben az országban. Vajon hány gyerekhez jut el egykis mikulás vagy karácsonyi csomagban a szeretet, az öröm? Nem szégyelli magát ez a népnyúzó hatalom? Annyira szomorú ez az egész, nincs szó amivel kifejezhetném mit érzek. (N. Csabáné)

Ilyenkor sajnálom igazán, hogy nem vagyok milliárdos. Persze, ha az lennék, akkor se lennék az, mert rengeteg jó helye lenne a pénznek, és akkora ez a nyomor, hogy azon az én lehetséges milliárdjaim se tudnának döntő változást elérni. (Melinda)

Orbán mindenkit mindig hülyének néz ! Olyan törvényeket hoztak a csalással szerzett kétharmaddal hogy bűntettlenül tudjanak rabolni ! A bizonyítható választási csalások ellenére ,miért nincs még megszervezve a választás ,mert a csalással szerzet érvénytelen ,vele együtt az összes törvény amit hoztak !!!!! (B. Katalin)

Így írtunk mi

Mi vagyunk a migránsok

Idegen kenyér

Posványos főzelék

Megjött a Mikulás a nyíradonyi Bokrétás utcába

Jó is az, amikor hülyének néznek az urak egy országot

Egyszer minden véget ér

A város kénköves lehelete

Nem először sírok

A házmester túltolta a biciklit

Nem a nemzeti identitást erősíti, hanem a diktatúrát

A nap kommentje:

Lehet, hogy határontúli vagy, de akkor is meg fogod szívni orbánelvtárs uralmát! olyan szinten elvadítja a szomszédokat, hogy pokol lesz azokban az országokban magyarként élni! hálálkodhatsz majd a vezérednek! (Vagyim)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.