Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megszólalt. Lévai Anikó a megmondhatója, hogy a föld nagy kincs. Vajon egészen konkrétan mennyire gondolt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Megszólalt Orbán Viktor felesége. Végre. Már nagyon vártuk. Arra gondoltam, hogy mostanában annyi, de annyi politikusnő mondja az okosságait, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Orbán Viktor felesége pedig nagyon okos nő, csak igen hallgatag mostanában. Nem villog nagyon férje mellett, csak csendben teszi a dolgát kedves feleségként meg anyaként. Azért néha szeretnénk tudni, hogy Lévai Anikó mit is gondol a világról, az orbáni világról. Ne maradjon családi titok. Éppen olyan közügy és éppen olyan kíváncsian várjuk, mint az Orbánt. Hátha tud valamilyen számunkra is használható, érdekes dolgot mondani.

Tudott. A Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség A piac konyhája című székesfehérvári konferenciáján szólalt meg a nemzet ritkán látott, hallott Anikójaként. A fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta,

kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében.

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon. Egy-egy étterem színvonalának alfája és omegája az alapanyagok minősége – mondta, és megjegyezte: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők.

A föld. Van akinek csak ideiglenesen jut belőle, amikor az aluljáróban, a parkban lépeget hajléktalanként. Nyilván nem rájuk gondolt a magát csak egyszerű háziasszonynak nevező Lévai. A föld. Van, akinek jut néhány négyzetméter is belőle, azon a háza, viskója, ahogy tetszik. Rájuk sem gondolhatott Orbán felesége. A föld. Vannak, akik kényszerből vagy hobbiból zöldségeket termelnek a kis kertjükben, nem igazán a nagy gasztronómiai élvezetekért, hanem azért, hogy legyen egy kis paradicsom, répa, káposzta, paprika a család asztalán. Kiegészítendő a rohadt magas fizetéseket. Például a túlélés zálogaként.

A föld. Abban is igen jó a Fidesz, úgy osztották ki agyba-főbe a csókosoknak a hektárokat, mint Zsuzsi a születésnapi tortáját. Jócskán kaptak belőle azok is, akik életükben még kaszát sem láttak. Föld lett, aztán a magyar jobbágyok művelik nekik. Akiktől pedig elvették, beledöglöttek, mert az életüket vették el tőlük.

Rohadt rosszul szólt a kedves Lévai Anikó. Az lehet, hogy szakácskönyvébe remek recepteket írt bele, de az nyilván kimaradt belőle, hogy kedves férje meg a férje klánja milyen recept szerint jutottak a magyar föld nem kis darabjához. Az a szakácskönyvekben nem szokott szerepelni, hogy végy egy adag korrupciót, adjál hozzá sok-sok rokont, barátot, ismerőst, még néhány milliárd közpénzt, és máris kész a kincs.

A föld kincs, főleg, ha sok van belőle. Lévai Anikónak már mindegy, ha megszólal, ha nem

Csak az emberek többségének gyomrát ez meg szokta ülni, sőt az érzékenyebbeknek még hányingere is van. Egy kis tokaji buli, egy kis Orbán-féle hatvanpusztai majorság és környéke. Lévai Anikónak jutott földből bőven. Az egyszerű háziasszonynak azóta sincs dolga a vagyonnal, elintézi helyette az ura, az apósa, a lánya meg a vejkó.

Lévai 2015-től négy évig a magyar Forbes A legbefolyásosabb magyar nők című listáján első volt, az idén lecsúszott onnan. Maradt háttérember, hiszen van, aki már jobban csinálja, mint ő. Még számára fontos szervezetek, barátok és családtagok forráshoz juttatásában továbbra is kulcsszerepet játszik, de felnőtt a lánya. Jól is házasodott Orbán Ráhel, és amióta a saját lábára állt, megelőzte anyukát, és a 4. helyre került az 5. Lévai előtt. Persze, hogy kevesebbet szerepel a nyilvánosság előtt Lévai Anikó. Az sem semmi, irányítani a szép nagy rokonságot, számolni a közpénzből összeszedett vagyont.

Ma már természetesen megéri Orbán feleségének lenni – ha szól, ha nem. Csendestárs lett a lopásban, a mások kirekesztésében, a gyűlöletkeltésben, a demokrácia teljes leépítésben. Pontosan így van, másként már régen nem lenne Orbán Viktor felesége. Csak neki van ehhez gyomra meg van az a pénz is.

Csak egy biztos, valamennyi magyar embernek előbb-utóbb lesz saját földje – Hol sírjaink domborulnak… Akkor már se több, se kevesebb nem lesz senkinek.

Ne szomorkodj, kiskutyám! Holnaptól helyettes államtitkárnak is tanulhatsz

Megjelent az országgyűlés honlapján a törvényalkotási bizottság javaslata, hogy hogyan lehessen diploma nélkül helyettes államtitkár egy egyetemista – szúrta ki a hvg.hu. A javaslat szerint

  • „a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztériumban helyettes államtitkárként kinevezhető az a büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy is, aki az (1) bekezdésben meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, feltéve, hogy a helyettes államtitkár feladatkörébe tartozik az ifjúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása.”

A módosításban hivatkozott (1) bekezdés írja elő a jogi illetve egyéb végzettséget. A 22 éves Rácz Zsófia jelenleg joghallgató, így megfelel a kitételnek (plánemárméghogy, hiszen neki csinálták, nem kell a Fidesz-rizsa), amit a módosításban támasztottak elé. Határidőt nem szabnak ki arra, hogy az egyetemet mennyi időn belül kell elvégezni.

Ennyit a tudás értékéről. Hamar be lehet jutni a helyettes államtitkári székbe, nem kunszt. Van egy ismerősöm, több kutyája iskolába jár. Elit iskolába, még az is lehet, hogy egyetem az. Szólok neki, kapjanak az okos állatok egy kis jogi kiképzést is. Aztán, hopp! Irány a minisztérium. Jó lesz. Köszönik, munkaruha nem szükséges. Így még spórolhat is a minisztérium. Csúcs.

Az önök véleménye

Az őrültség erőszakot követ el a jogon és erkölcsiségen, de ehhez mi is kellünk, hogy tartósan hagyjuk. Itt nincs középút, ha nem állunk ki az igazságunkért, aminek az erkölcs az alapja, akkor passzívan támogatjuk az igazságtalanságot. Hagyjuk, hogy a betegek uralkodjanak a diliházban. (K. Lajos)

Majd úgy jár mint a Walesi Bárdokban Eduárd, A király nem alhatik, mert rémálmai vannak. Nem baj, megérdemli. Ő nem csak 500 ember haláláért felelős, hanem sokkal többért. A kórházi fertőzésekért, ami állítólag nincs, a megfagyott, éhen halt emberekért, és minden nyomorúságért. Hát ne aludjon! És csak azért is a jó darabokat, jó előadókat, zenészeket, énekeseket, nézzük, hallgatjuk és nem az ő kiválasztottjait. (Transzporter)

Azt nem mondta ez a túlméretes szusi, hogy a magyarok annyira különlegesek, hogy képesek összeszerelni a Suzukit, aztán meg amikor kész, akkor meg aszongyák, hogy „ez a mi autónk”… (Villanyász)

Ennek a trottyos törpének tényleg tudathasadása van. Küldetés-tudathasadás… Amúgy mindig felmerül bennem a kérdés: Akik halgatják ezt a fantazmagóriát, ami kifolyik a szájából, nem röhögik el magukat? Vagy nem sírnak fel? Mert bennem ez a két dolog váltakozott, mialatt néztem a videót… (Hortenzia)

Leginkább a trauma, sebészet, művese kezelések miatt adósodnak el a kórházak?! Mert sok pofátlan alak beteg akar lenni! Mégis, hogy képzelik? A beteg, csak fennakadást okozó homokszem az egészségügy egyébként jól működő gépezetében. (agador)

A szuper kórházak helyett, a meglévőket korszerűsítsék, újítsák fel, továbbá kapjanak műszereket és mindent egyebet amelyek az etikus gyógyításhoz szükségesek. (Zebike)

Így írtunk mi

Legyenek csak rémálmai, megdolgozott értük

Ezért csakis ti vagytok felelősek

A Fidesz vajon direkt vágja a fát maga alatt?

Va(r)júdás

A CÖF ismét a magyarok nevében beszél

Nem begyógyultak, még jobban elgennyesedtek

Segédlet az Oktatási Hivatal iskolaérettségi kérvényéhez

Betörő

Ráadásul úr egy darab se, csak néhány tucat talpnyaló, urizáló kisköcsög

A keresztény társadalom érdekeinek intézményes megvédése

A nap kommentje:

Ez tutira a világ leggazdagabb országa. Amennyit itt az elmúlt 30 évben elloptak… És még mindig működik. Úgy ahogy. (Tibor)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.