Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Magyarországon, Orbán uralma alatt ezt is meg lehet tenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Polt Péter ismét bizonyította, hogy teljesen független az igazságszolgáltatástól, pontosabban azt bizonyította, hogy a Fideszhez hű káderek jóformán azt csinálnak ebben az országban, amit csak akarnak. Mert noha Simonka György ellen még az ügyészség szerint is megalapozott a gyanú arra, hogy megpróbálta befolyásolni a nyomozást, mégis szabadlábon védekezhet az ellene felhozott vádakkal szemben. Mégis milyen demokratikusan működő, büszke kereszténydemokrácia az, ahol ilyen és hasonló eseteket az ügysészség gond nélkül megenged magának? Hadházy szerint érthetetlen, hogy az ügyészség hogyan tud ekkorát hibázni. Dehogy érthetetlen. A döntés vélhetően már előre megszületett, hiszen ugyan Simonka kezét már félig-meddig elengedte Orbán, ilyen könnyen azért mégsem lehet elbuktatni egy fideszes képviselőt. De hogy mégis mi a gyanú ellene:

Simonka György fideszes képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Ez Hadházy szerint egyértelműen megalapozta volna a képviselő előzetes letartóztatását, ilyen döntés mégsem született. Mint ahogy nincs nyomozás Rogán, Borkai, vagy Tiborcz ügyében sem és ameddig a főügyészt Polt Péternek hívják, nem is lesz. Ezen esetek egyenként is olyan súlyosak, amelyek egy normális országban már régen kiváltották volna a népharagot, de nem itthon, nem az unortodoxia hazájában. Orbánnak valamiért még szüksége van ezekre az emberekre, főleg azok után, hogy zsarolhatókká váltak. A NER teli van olyan emberekkel, akik, ha akarnának sem tudnának már onnan gond nélkül lelépni. Elkövettek ugyanis már annyi bűncselekményt, amelyekért ha olyan döntés születne,  kénytelenek lennének felelni.

Simicska valószínűleg azért nem jutott el a bíróságig, mert neki is volt elegendő terhelő bizonyítéke Orbánnal és családjával szemben. De ez az oka annak is, hogy Simicska soha nem jutott túl a fenyegetésen és a gecizésen, hiszen féltette a saját bőrét és a saját szabadságát. Simonkának azonban nyilván nincs bizonyítéka Orbán ellen, ezért kénytelen elfogadni a jelenlegi helyzetet, noha úgy tűnik, a bőrét azért a kormány védi, ameddig csak tudja. Hogy mégis miért? Erre Hadháy adja meg a választ:

Simonka Györgyöt EU-s pályázati pénzek lenyúlásával, szakszerűen fogalmazva bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, ami igen súlyos bűncselekmény. Más esetekben az ügyészség sokkal kevesebbért is kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, de nyilván a kétharmados többséghez kellett Simonka szavazata is.

Ez ennyire egyszerű kérem szépen. Simonka jó káder volt, annak ellenére is amit tett. És igen, a legfontosabb: a kétharmad megtartásához szükség volt rá. Hiszen az dobja rá az első követ a NER háza tájáról, aki még nem lopott el több száz millió forintot. Kevés ilyen ember lehet ott, hiszen pont ezért klubbtagok mindannyian. Ha ez a maffiahálózat nem épült volna ki az elmúlt 10 évben, akkor nem lehetett volna több milliárd forint uniós támogatást „átcsoportosítani” egyes üzletemberek zsebébe sem. Akkor nem lett volna kokainos jachtozás és nem lett volna helikopterezés sem. Noha Rogán és Simonka csillaga leáldozni látszik, helyükre minden gond nélkül találnak majd megfelelő személyeket.

Az országban sajnos túl sok ilyen ember van, aki pénzért cserébe szinte bármire hajlandó. Még magas posztot sem kérnek, elég ha a saját falujukban uralkodhatnak, mint polgármesterek. Építenek maguknak vadászházat vagy egy kis fogadót, amiből aztán szépen megszedik magukat. Hogy ennek következtében tönkreteszik az egész országot? Mit érdekli az őket, nem azért csatlakoztak a NER-hez, hogy más emberek bajával foglakozzanak. Lopnak, zsarolnak, megvesztegetnek és fenyegetnek, amiért cserébe védelem és anyagi biztonság jár. Arra kell egyedül figyelni, hogy ne lépjenek túl egy bizonyos határt, főként ne sértsék még Orbán Viktor szentségét, hiszen akkor még pórul is járhatnak.

Ha azonban okosan csinálják, a rendszer akár évtizedekig is megvédi őket, aztán már nem kell holmi felelősségrevonás miatt aggódni. Simonka vélhetően elszúrta, azonban még közel sem biztos, hogy nem felmentés lesz a történet vége, hiszen egy ügyészségi nyomozás az égvilágon semmit nem jelent, már ha nem épp egy ellenzéki párt képviselőjéről van szó. De mivel Simonka nem ilyen, ezért talán aggódniavalója sincs. Ameddig Polt Péter nyomoz, addig Simonka szépen elvarrja a szálakat. Ez ennyire egyszerű. De gond egy szál sem, Polt Péter majd talán 9 év múlva – hiszen természetesen újraválasztották – leváltható. Addig is marad a remény, hogy az ellenzék képes elegendő mértékben megerősödni ahhoz, hogy véget vessen ennek a lehetetlen állapotnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.