Július 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A Fidesz-lerakat kabinetfőnöke szart legelő csordához hasonlította a választópolgárokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,763 forint, még hiányzik 1,424,237 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Arra is jó volt az őszi önkormányzati választás, hogy sok fideszes a vereség után még mindig úgy pörög fájdalmában, mint a hányós leányka a körhintán. Arra is jó volt a választás, hogy az Orbán-majmokból kitört a soha nem volt kulturáltság. Bunkóságukat nem bírják leküzdeni, benne van már a vérükben. Gondoljanak bele, ilyen kultúrlények irányítottak egy-egy települést vagy város-, falurészt. Mert az nem úgy van, hogy ha hatalmam van, akkor rózsaszín csipkés angyalka vagyok, aztán amikor az emberek lelöknek onnan, akkor meg ócska jellemű senkiházi. Nem, azért normális ember nem szokott ilyen hamar jellemet változtatni. Csakhogy ezek a hatalomhoz hozzászokott kövér-féle intelligenciával, meg kommunikációval bíró asszonyságok meg urak rájöttek, hogy ezután a vízcsapból nekik is víz folyik, úgy, mint másnak. Nix közlé!

Szekszárdon különösen ócska választási kampány volt. Mi is írtunk róla, hogy Bomba Gábor ellenzéki polgármesterjelöltet egy plakát miatt hogyan akarták kicsinálni. Dedós és röhejes indokkal. Bomba ugyan nem lett polgármester, de a vasárnapi választáson aratott az ellenzék. Nagyobb csapást mértek a fideszesekre, mint október 13-án.

  • Haag Éva eddigi fideszes alpolgármester 83 szavazattal kapott ki Csötönyi Lászlótól, az ÉSZ jelöltjétől (októberben csak 16 voks volt a különbség),
  • Szegedi Attila (Fidesz) pedig 76–tal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki Faragó Zsoltnál, miközben egy hónappal ezelőtt még csak 14 voks döntött Faragó javára.

A rohadt életbe, ez csak a Soros meg a Gyurcsány műve lehet! A tolnai megyeszékhelyen ellenzéki többség lesz a közgyűlésben, a 6 fideszes képviselő a szintén fideszes polgármester szavazatával megtoldva sem tudja leszavazni a 8 ellenzéki képviselőt.

A gratuláció különös módját választotta, mert a pofont nem bírta elviselni Böröcz Máté, a szekszárdi fideszes polgármester kabinetvezetője. Böröcz a Fidesz-lerakat álom munkatársa, ez igen, polgármester úr, csak így tovább az intelligencia rögös útján!

„A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel!” Szóltam, most szóltam!”

– ezt írta ki a Facebookra a vasárnapi megismételt választás után ez a Böröcz Máté, ráadásul nem volt elég friss a saját véleménye törlésével, megmaradt az örökkévalóságnak. Kis szerencsétlen. Legeljenek szaros füvet azok, akik nem rájuk szavaztak. Így sértegeti a választópolgárokat a kis nyikhaj: ja, mert a Fideszben tiszta füvet lehet szippantani egy jachton, mégis csak előkelőbb hely egy bukott polgármester számára.

Kitört belőle a sosem volt kulturáltság. Böröcz Máté, a szekszárdi fideszes polgármester kabinetfőnöke. Fotó: Instagram/boroczmate (Forrás: HÍREKMA)

Komoly mondanivalója lett hirtelen Böröcz Mátén kívül Kapitány Zsoltnak, a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes képviselőjének. Azt írta a kabinetvezető fent idézett, a politikai ellenfelét és az ellenzékre szavazókat tiszteletben tartó poszthoz:

„Ha a szart kocsival viszik, rögtön trágyának hívatja magát!!! Pedig csak szar marad.”

Ennél jobb ars poeticát (öngól!) nem is találhatott volna ki maguknak a fideszes képviselő. Már versenyben van kövér lászló ocsmány és sértő gyurcsányozásával. A díj neve: ki a legprimitívebb Orbán-fan? Siessenek a szekszárdi fideszesek, sok a jelölt, nagy az érdeklődés a díj iránt.

Gondoljanak bele, mennyire be lehetnek oltva Fidesz-penésszel ezek a jeles városi mitugrászok, ha így kitettek magukért most is. Nem akarnak lemaradni az útszéli moralitásban a nagy főnököktől. Pedig ha egy cseppet elgondolkodnának arról, hogy ezt a stílust nem nagyon díjazzák a közéletben… De nem tudnak gondolkodni, elvette az eszüket a hatalom meg a píz. Ha picike, ha nagy, akkor is. Jó volt ez a megméretés, mert legalább tudja ország-világ, hogy a szarozóknak lassan-lassan mindenütt leáldozik a Nap, ’oszt maradhatnak sötétségükben.

Aki ennyire becsüli az embereket, annak ideje lenne megfogni a munka nehezebbik oldalát. Dolgos kicsi kézzel építgetni Orbán országát, kipróbálni, milyen is a modern kori rabszolgasors – ha nincs konkrétan jól fizető, nyaldosni való segg. Legalább vasárnap óta Szekszárdon is kettővel kevesebben rontják a levegőt a közéletben. Alakul ez.

Alakul a lista is. Aki számít ott lehet. Megmondja Szijjártó Péter úr meg a minisztériuma, kit ajánl meghívni a nagykövetségeknek a rendszerváltás méltó módon megemlékezéséhez – írja a Népszava. Tessék szemezgetni, hogy Magyarországon ki méltó együtt ünnepelni a harmincadik évfordulót. Elég tarkabarka a lista.

Bauer Béla, Kozma Imre, Gerő András, Nánay Mihály, Schmidt Mária, Tallai Gábor, Takaró Mihály, Tóth Eszter Zsófia, Frank Füredi, Fricz Tamás, G. Fodor Gábor, Kiszelly Zoltán, Lánczi Tamás, Párkányi Eszter, Szabó Dávid József, Cseke Péter, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Reviczky Gábor, Rudolf Péter, Gárdos Péter, Bozsik Yvette, Markó Iván, Apáti Bence, az Amaninda ütősegyüttes, a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekar, Dresch Mihály, Szalóki Ági, Ákos, Nagy Feró, Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Varga Miklós, az Ismerős Arcok.

Csak ennyi? Hiba van a gépezetben, mert egyetlen sportoló sincs a listán, ezért még kap a pofájára Szijjártó. Vagy nem? Mi a büdös franc köze van a külügynek/kormánynak ahhoz, hogy ki hogyan ünnepeljen? Írta is a Magyar Narancs, hogy egy a lapnak nyilatkozó diplomata azt mondta, még soha nem találkozott ilyen listával, nem csak az előző kormányok idején, de 2010 óta sem. Az összeállítás felháborodást keltett.

„Egy valamire való nagykövetségek képesnek kell lennie arra, hogy megszervezzen egy megemlékezést és oda az országot megfelelően reprezentáló előadókat hívjon meg” – hangsúlyozta a diplomata forrás, hozzátéve, nem hülyék, állítása szerint senki nem hívna meg például kifejezetten kormánykritikus történészt, politológust, ám a listát több szempontból is nagyon egyoldalúnak tartják, hisz’ az abban aktív, máig élő történészek vagy politológusok közül például senki nem szerepel az ajánlás felsoroltjai között.

Erről eszembe jut: az erdei bót előtt nagy a tömeg. Megérkezik nyuszika, és menne előre. Visszazavarják a sor végére. Nem hagyja magát nyuszika, és megint furakodik előre a sorban. Megint visszazavarják, hogy várja ki a sorát. Megszólal nyuszika: – Rendben, de akkor ma nem nyitok ki.

Ennyi. Meg még annyi, lehet mindenféle listát készíteni, de a NER erőszakos, hát még kirekesztő rátelepedése mindenre és mindenkire, rohadt idegesítő már. Mindenkinek. Ha még most az is kiderül, hogy Szijjártó nemzetközi futkosó művész az egyik legfőbb, legnagyobb rendszerváltó, akkor átmegyek a falon. Mert semmi sem lehetetlen Orbánisztánban.

Az önök véleménye

Örülök, hogy végre másnál is látom, hogy kis betűvel írja a fideszesek nevét. Ez így van jól! A törökhöz hasonló retorzióktól azért nem kell tartanunk, mert nincs elég hely a börtönökben! Mert azt is szarul csinálják az elvtársak! (J. János)

Nem véletlenül van ezeknek üldözési mániájuk. Sőt, ez NEM mánia, hanem TUDJÁK, hogy egyszer (remélem, mihamarabb) MEGFIZETNEK MINDEN MOCSKOSSÁGUKÉRT! Sőtebb. Ismét csak NEM VÉLETLENÜL van nekik „MAGÁNHADSEREGÜK”. Azt HISZIK, hogy az majd MEGVÉDI ŐKET MINDEN BŰNÜK KÖVETKEZMÉNYÉTŐL. HÁT NAGYON TÉVEDNEK! (b33r)

Teljesen világos: lehet, hogy már volt keresztény áldozata a török inváziónak, vagy nemsokára lesz, de biztosan nem fogunk tudni róla. Természetesen a kézi vezérelt magyar média, élén az MTI-vel, mindent el fog hallgatni. Hiszen nem lehetne megmagyarázni. (S. István)

A gyerekneveléshez is annyit ért Norbi, mint a fogyókúrás kajához. (Ha jól emlékszem, kiderült, hogy a kajái dugig vannak adalékanyaggal.) (Judit)

Így írtunk mi

Akik a saját lelkiismeretüket követik, azoknak ezek soha nem bocsátanak meg

Vajon ezek után a Fidesz majd kéri a megismételt választások megismétlését is?

Deutsch Tamást Orbán Viktor érthetetlen vonzalma emelte fel és tartja most is olyan poszton, amire soha nem volt méltó

Magyar segítség Törökországnak: Orbán tévutakon

A bűzölgő mélység

1,3 millió szavazó akarata az smafu?

Politikusok a grundon, puszta kézzel

Mindent itt hagyok, hogy utánam mások játszhassanak

Furcsa esték

Norbert az etető nevelő

Soha. Semmiért

A nap kommentje:

A kisfiam kb négy éves korában jött rá, hogy az eredmény akkor is érvényes, ha társasjátékban nem ő nyert.(Addig csak a győzelmét tudta elfogadni.) Ettől kezdve már ki is kérte magának, hogy ne csaljuk az ő javára. Vannak akik ezen a korszakon nem tudnak túllépni. (Jé)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.