Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Baltával faragják az öntelt gyökereket, és nem félnek majd a török tankoktól se

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Tükör

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Lapítson kend. Észre ne vegye a szultán, mert beszippantja kendet a delegációba. Nem hiányzik kendnek a celebség. Főleg ilyen változékony időjárás mellett nem kendnek való már a közös ima a Trottyossal a teraszon. De ami igazán félő, hogy kendnek is megsimikázza a derekát, és akkor szivárványos híre kelhet kendnek. Sőt elkaphatja a ragályos gyökérséget.

Amúgy rövid leszek, mert hasadás van. Tudatilag. Ezt kend képtelen lenne feldolgozni. Nem ehhez szokott kend. Nyugi. Mink még normálisak vagyunk. De tényleg. Nem hurcolászunk és nem is avatunk szobrokat. Pesten, a várbeli különítményesei antul inkább. És visszanézik videón, mert annyira tetszenek maguknak. És elrévednek. De annyira ám, hogy az egyik eszement nézi magát, ahogy ott tépi a száját a zsinóros kiskosztümben és azt mondja a szája, hogy „A Lenin-fiúk utódai ma is itt állnak velünk szemben…”, és nem veszi észre, hogy maga magát látja. Csak ugye álcaruhában, Prónay lajbiba öltözve. Szamuely sapka és motoros szemüveg nélkül, hátha nem ismerjük fel, mert az értelmünkön van a Takaró. 

De nem is itt a bibi. Hanem a foncsorozott üvegszeme. Na, az! Mert lélek tükre nincs neki. Mi azt látjuk, ami mögé ő és a fajtája csukott szemmel mered. A két kétes dicsőségű különítmény fennállása alatt nem ölt meg annyi magyart, mint ezek egy év alatt csak az amortizált egészségüggyel, hogy a többi galádságukat ne is említsük.

És tényleg a jövőbe látnak, ha a tükörben nézik magukat. A Korán iskola mintájára lebutított oktatással folyamatos üzemmódban, futószalagon, nagyüzemi méretekben gyártják az elszegényített és lebutított páriákat. És ezek a nyomorultak nem cicóznak majd. Natúrba, baltával faragják az öntelt gyökereket és nem fognak félni a török tankoktól se. Tata már rég megmondta:

Ha az orosz muzsiknak lett volna egy szaros tehene, akkor sose foglalta volna el a cári palotát, mert az etetés, itatás, fejés, trágyázás miatt nem lett volna rá ideje! De nyomorában ráért, hát megnézte az úri cifraságot belülről is.

Mire fel a Peti bá’ rátromfolt:

Eljön az idő, hogy a mi szegényeink Lenin tárlatvezetését mellőzve nézik meg az elnyomóink kastélyait belülről és nem kizárt kíváncsiságból szétszerelnek néhány cinikus kastélylakót is, hogy mitől fejlődött ki bennük ekkora gőg.

Nekem mindezekhez nincsen semmi hozzáfűznivalóm. Hacsak! A BTM-es Jocó (akivel a hátsó padba kerültünk, mert jók vagyunk, nem zavarjuk a többiek tanítását, hallgatunk, mint a Kuka, mintha ott se lennénk), szóval a Jocó biztosan tudja, hogy Európa farmotoros! Ez ziher! Mert mondta a tévé: Magyarország Európa motorja!

Bütyökfalva, 2019. november 5.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.