Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Morbid

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez morbid lesz. De annyira abszurdnak találtam a hírt, hogy meglódult a fantáziám. Az érzékeny lelkűek inkább ne olvassák.

Vágjuk ki a fákat, építsük be a parkokat, aztán csodálkozzunk rá, hogy igény van a zöldfelületre, majd találjuk meg a sportoláshoz legideálisabb helyet. A hír:

A Nemzeti Örökség Intézete futóútvonalakat jelöl ki a Fiumei úti sírkert területén. A kiadott közleményük szerint nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet. Ehhez kényelmes körülményeket szeretnének teremteni, valamint a futást és a mozgást népszerűsíteni. A futóútvonalak megjelölése és az információs tábla kihelyezése kényelmesebbé teszi a sportolást (a futás sosem volt erősségem, de ha egy információs tábla látványától ez kényelmesebb sport lesz, akkor lehet, hogy újra megpróbálkozom vele – szerk.).

A hír bejelentése után nagy mozgás támadt a temetőben: nemzetünk nagyjai forogni kezdtek a sírjukban.

A tervek szerint a hobbikocogók nappal vehetik igénybe a futóköröket, a gyorsasági világrekordot megdönteni készülőknek a lehető legjobb időeredmény elérése érdekében azonban az éjszakai edzés ajánlott. Az utóbbiak számára hangulatosan vicsorgó világító töklámpásokat helyeznek ki 300 méterenként. Az ezektől halálra rémülő futókról a temető munkatársai a helyszínen gondoskodnak.

A tájfutók a bejáratnál kapott térképpel és tájolóval vághatnak neki a tájékozódási futásnak a parcellák között, a magasugrók pedig a mauzóleumoknál kijelölt helyen gyakorolhatnak majd.

Az íjászatot kedvelők a műemléki falakon e célból elhelyezett koszorúk segítségével fejleszthetik ügyességüket.

A legfiatalabbakra is gondolt a Nemzeti Örökség Intézete: a sportkedvelő kisgyermekeknek szüleik hullahopp karikát bérelhetnek a bejáratnál.

Jelenleg tárgyalások folynak a gátfutókkal és a lovas díjugratókkal is, a két szövetség között holtverseny (bocs) alakult ki a temetői sportolási jogokért.

Szonja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.