Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Embertelen cserekereskedelem: mi adunk nektek kilencezer forint ajándékot, ti ezért ránk szavaztok októberben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Péntek óta kicsit megnyugodtam, így már szalonképesebben tudom leírni esetemet a paraszttal. Majd a végén. Most arról, hogy az Orbán-kormány a világon egyedülállóan úgy osztogat, hogy közben fosztogat. Ez bármelyik bűvésznek dicsőségére válna. Tudják, az úgy van, hogy kifosztották kilenc év alatt a nyugdíjasokat ezzel az inflációt nem követő rendszerrel. Évek óta az idős emberek pénzét használja hónapokig az állam, mert az év elején alul terveznek. Aztán, hopp, nagy kegyesen közlik, hogy megadják novemberben a magasabb infláció miatt a különbözetet. Azt, ami már januárban is járt volna a nyugdíjak nagyobb arányú megemelésében. Ez a rezsi akármi pedig olyan megalázása az embereknek, amire talán nincs is példa Európában. Eladnák a szart parfümként, az idős emberek kiszolgáltatottságára játszva a választások előtt. Ha másért nem is, de úgy kellene tarkón vágni a nagyságosokat, hogy három napig tekeredjen körbe-körbe a fejük, ne legyen idejük és erejük kampányolni. Ha másképp nem megy…

A közmunkásoknak is hama-hama adnak 54 ezer forint jutalmat. Azért csak ennyit, mert mégsem államtitkárok ők, akik milliókat tesznek zsebre jól végzett munkájukért. Meg Orbán állami embereit nem kell elkábítani, hogy a településeken a narancssárga szín legyen az uralkodó. Ők évek óta felveszik a seggnyaló pénzt, azért pedig nem nagyon kell dolgozniuk, inkább csak hálásnak és hűnek lenniük a Vezérhez. Ezek a kormánybábok már akkor keresnek 54 ezer forintot, ha lenyomják hivatali szobájuk kilincsét.

Ottan lenn a valóságos show-ban cserekereskedelemre edzenek a fideszesek: én adok neked kilincsnyomó értékű pénzt, te pedig szavazol rám, hogy továbbra is mi nyomhassuk le milliárdokért az ország kilincsét. A cserekereskedelem október 13-a után véget ér. Akkortól a hatalom úgy elfelejti a közmunkásokat is, mint Orbán Viktor köszönni a parlamentben. Pechükre elfogyott a pénz, illetve, másra kellett. Mert mutassanak nekem olyan közmunkást, akivel Orbán meg a Szijjártó meg a Mészáros meg a Tibocz, hát még a Garancsi dicskeszik, sőt mutogatja is őket a kedves külföldi vendégeknek: íme, itt vannak a hős és munkás magyarok, akikkel épül az ország!

Egy nagy bölény bőgést! Tudják, a mi országunkban vannak első osztályú, másodosztályú és negyedosztályú emberek, akiknek az a dolguk, hogy a piti jutalomért meg egy kis cselédmunkáért cserébe boruljanak le a Vezér perzsaszőnyegére – ha beengedik őket a Karmelita kolostorba. Nem engedik be. Itten minálunk, jó tudnia mindenkinek, hol van a helye, és mennyit ér.

Érnek-e a nyugdíjasok meg a magyar melósok 1475 milliárd forintot? Uramisten, ennyi pénz nincs is. De volt. Amíg kilenc év alatt el nem költötte az Orbán-kormány a sportra. Képzeljék el, mennyi kisiskolásnak lehetne teletömni a hátizsákját, annyira, hogy akár bele is szakadjanak.

Stadionokra nagyjából 350 milliárd forint ment el, de költöttek uszodákra, sportcsarnokokra, a határon túli focira, sportparkokra, összesen 454 milliárd forintnyi összeget. Az mfor.hu a szakpolitikai kiadásokat 155 milliárd forintra összegezte az elmúlt évek költségvetései és zárszámadásai alapján, illetve 2016-ig több mint 359 milliárd forint esett ki a tao-rendszer miatt a költségvetésből. A tavalyi és az idei költségvetés alapján pedig további 167 milliárd forintról mondanak le a sport érdekében a társasági adókedvezményen keresztül. Összesen tehát a tao-rendszeren át 526 milliárd forint ment sportra 2011 óta.

Ennyi. Ennyit dobtak össze az adófizetők Orbán mániájára. Megmondom, hogy a mi sportnemzetünk, hogyan működik. Dél-Koreában nemrégiben ért véget a vizes világbajnokság. „Összköltsége körülbelül 54 milliárd forint. A két évvel ezelőtti, budapesti világbajnokság költségei 130 milliárd forintra rúgtak. Na most, ha figyelembe vesszük, hogy az egy főre jutó jövedelem Dél-Koreában kétszer akkora, mint Magyarországon, akkor arra jutunk, hogy a budapesti vébé négyszer annyiba került mint a kvangdzsuni. A koreaiak  az ideiglenes medencéket a világbajnokság után Tokióba, a jövő évi olimpia és a 2021-es vizes világbajnokság helyszínére szállítják át. A sportolókat egy külön, erre a célra felépített lakónegyedben szállásolták el – ezeket az épületeket a világbajnokság végeztével értékesítik.” Nálunk? Épült egy 43 milliárdos Duna Aréna, az ideiglenes medencéket egyelőre nem sikerült eladni senkinek, a sportolóknak pedig szállodaszobákat béreltek a rendezők.

Nyolc év múlva ismét Budapest rendezi a vizes világbajnokságot. Reméljük, már Orbán nélkül és demokráciában. A sportot nagyon szerető emberként elmondok egy példát, akkor is, ha sokan talán nem értenek egyet velem. A júliusi budapesti vívó-világbajnokságon a párbajtőr egyéni döntőt (Siklósi Gergely nyerte meg) közvetítő kakukk közpénzlopó rádióban azt mondta a szpíker, hogy háromezren izgulnak, dugig van a csarnok. És akkor több millióan ugyanott vannak, mintha Dél-Afrikában rendezték volna a döntőt. Akit nagyon érdekelt, megnézte tévén. Ennyi. Ennyit a nagy magyarkodó sportnemzetünkről, mert kérdezem én, milliókat hogyan érint meg a sok-sok hazai rendezésű világverseny. Sehogy. A lózung pedig nem kell hozzá – viszik jó hírünket, büszkék lehetünk, meg ilyesmi, – addig amíg életszínvonalban Európa hátsó fertályában vertünk tanyát. Komolyan mondom, tőlem minden héten rendezhetnének sportban világversenyeket, de csak akkor, ha legalább a nyugdíjasok, közmunkások, ápolók, tanárok, melósok eljuthatnának addig a döntésig: ezekre a találkozókra menjenek el vagy a tengerpartra fürödni vagy Ausztriába síelni. Ugyan, hol vagyunk mi ettől? A pénzünket felhasználva, az embereket kihasználva a sportot is kisajátította az Orbán-klán. És mi még büszkeségtől dagadó mellel, örüljünk neki. Ennek is, ugye?

És akkor a történetem. Igyekszem, viszonylag finom lenni. Azt nem tudom, hogy mennyi idő alatt égtem volna el a város forgalmas sétáló utcájában. Azt tudom, hogy nagy barom az, aki az emeletről kidobta az égő cigarettát, ami egy centire landolt mellettem. Ha a fejemre esik, biztosan nem kellett volna többet fodrászhoz mennem. Ezúttal szerencsém volt, meg az idióta csikkesnek is. Nem tudom, az ilyen emberek tanulják a tirpákságot, vagy ösztönösen azok. Van még dolgunk Európáig.

Az önök véleménye

Ilona írásában említett támogatások és beruházások úgy kell nekünk, mint egy falat új kenyér aratás után.Vérnyomás emelkedés nélkül nem lehet elviselni ezt a nagyon nemzetthy és végtelenül keresztény országot. (Zebike)

Ebben az országban nem az a baj, ha veri, kínozza, szadizza a másikat, hanem ha ez kiderül. Itt nincs már se normális igazságszolgáltatás, se élhető társadalom. Az emberélet nem számít. A fidesz tette ilyenné az országot. Testben, lélekben és mentális értelemben minden fidesz rajongó egy azeri baltás gyilkos. Az oroszoknák uralkodnak ilyen állapotok, mint itt. (278ffjiid64hk)

Az egyik fidesznyik idióta, a parlamentben, ráadásul még lyoggász is, mondta, hogy szüljön az asszony 2-3, de jobb, ha 3-4 gyereket, akkor majd nem veri az ő Ura. És ez törvényhozó. (agador)

Az én iskolás koromban mindegyikünknek volt kulccsal zárható szekrénye, ott tartottunk a könyveket, füzeteket(igaz akkor még nem volt munkafüzet)rajz-és tornafelszerelést.Haza csak azokat a könyveket füzeteket vittük amiből házi feladat volt. Ez történt a „nagyon átkosban” közönséges általános iskolában-és gimnáziumban. (Zebike)

Így írtunk mi

Börtönben a helye minden gazembernek, aki felelős ezért

Hány ilyen eset kell még, hogy valami megváltozzon végre?

István bácsi, ezt szépen odatette, jár a pacsi!

Fagylalt

Jó diktatúra nem létezik

Az sem lenne baj, ha maximalizálnák az iskolatáskák súlyát

Valóban ilyenek lennénk?

Az a dolog a nyakadon

Óh, bujni barlangokba

Az önkormányzati szavazatszámlálás az egyházi törvények szerint történik

Differenciált tisztelet

A nap kommentje:

Az Alkotmányt is sikerült gyorsan átírni, mi kellene ahhoz, hogy szabályozzák a családon belüli erőszak fogalmát és a lefolytatandó eljárást? Akarat. Semmi más. De ebben az országban a nemi erőszak áldozatát is csak akkor tekintik áldozatnak, ha belehalt, vagy legalábbis félig agyonverték, Bár még akkor is fennáll a gyanú, hogy maga okozta magának (!?) mert minek ment oda. (Gina)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.