Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az ország nem a hatalommániás vezéré, nem a hatalomnak behódolt egyházé. Ez az ország mindannyiunké

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ha kell óvoda, akkor lesz is. Ha négyéves kortól kötelező a kicsiknek óvodába járni, akkor kell óvoda doszt, meg óvónő is. Meg idegek ahhoz, hogy a kormány önkényes döntéseit elviseljük. Orbán Viktor imádja a gyerekeket. Különösen kampány időszakban. Akkor még videót is csináltat róluk. Tavaly szegény rá is pacsált, mert a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta. Képzeljék, el-ma-rasz-tal-ta Magyarország miniszterelnökét! Gyerekek körében úgy kampányolt, hogy kibiggyesztette a videókat a Facebook-oldalára – a szülők engedélye nélkül. Szegény Orbán. Ja, meg a Czunyiné dr. Bertalan Juditot is megbüntették. Ő az, akinek oktatási államtitkárként vörös pöttyök lepték el a testét, ha gyereket látott, és ki kellett volna találnia, hogy az ország több százezer diákjával mit kellene csinálni. Oktatásilag. Mind a kettőjükre 345 ezer forintos büntetést szabtak ki. Akkor kicsit megroggyant a háztartási büdzséjük, így aztán újabb és újabb közpénz után kellett nézniük, hogy tartsák az addigi luxus színvonat. Tartják.

Orbán Viktor miután önkritikát gyakorolt, úgy döntött, jó fiú lesz, és építtet óvodát. Kap is jövőre 944 millió forintot a Svábhegyi Református Gyülekezet, amelynek Orbán-bán is a tagja. Ebből lesz az óvoda ott, nem tud leszokni rohadt rossz szokásáról, megint a közös büdzsét csapolta meg az egyház javára. Jól van na, a szeged-csanádi püspök meg stadiont épít. Mégis csak szimpatikusabb egy óvoda, nem? Szerencse, hogy szabad vallásgyakorlás van Magyarországon, és mindenki annyit dob bele a perselybe, amennyit akar. De csessze meg Orbán meg a Kiss-Rigó László is, ne a mi pénzükből garázdálkodjanak!

Orbán már tavaly is meglepte a svábhegyi gyülekezetet 27 millió forinttal, a parókia befejezésére. Mit csináljunk, elfogyott a munkálatokra szánt 120 millió forint. Gyorsan segített az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ha már ingyen kapták meg az államtól a 650 milliós, több mint hétezer négyzetméternyi terület tulajdonjogát, akkor csúnya dolog lett volna magukra hagyni őket.

Orbán Viktor a templom évekkel ezelőtti felszentelésén egyébként azt nyilatkozta a Reformátusok Lapjának: a kormány nevében „mélyen motiválva” érzi magát, hogy a teljes befejezéshez még hiányzó összeg minél hamarabb eljusson a gyülekezethez. 

Mindent a gyerekekért, a családokért, ez az elve Kiss-Rigó püspöknek is, hadd legyen a szegedieknek gyönyörű stadionjuk, mert a szegediek is arra vágytak, hogy a nyolcezres stadion ára négymilliárd forinttal dráguljon: az eredeti 9,4 milliárdról 13,4 milliárdra emelkedjen. Azt nem tudom, hogy 1981-ben, amikor Kiss-Rigót Esztergomban pappá szentelték, volt-e olyan isteni feltétel, hogy le kell feküdnie a világi hatalomnak, és legalább egy arénát kell építenie az emberek pénzéből. Ha nem volt, akkor annál aljasabb, amit művel a püspök úr.

Magyarország jövője. Lesz-e még, aki nevelje, tanítsa a gyerekeket

Orbánt nem szentelték pappá, Orbán más utat járt be, csak mára nagyon eltévedt a dzsumbujban. Amíg a református egyház óvodájában biztosan lesz óvónő, addig máshol biztosan nem.

Az óvodákban foglalkoztatott pedagógusok létszáma 31,3 ezer, 160-nal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, és a Közszféra Állásportálján 803 aktuális álláshirdetés található óvodapedagógusok számára, melyek között 64 olyan intézmény van, ahol több óvónőt is keresnek, akár 5-öt is – írja a pénzcentrum.hu. A legtöbb betöltetlen álláshely Budapesten van (129), de Pest (116), Szabolcs-Szatmár-Bereg (62) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (57) is komoly hiánnyal küzd. A legjobb helyzetben Tolna (12), Csongrád (11) és Békés megyék (5) vannak.

Lesz-e még, aki gyerekeket nevel ebben az országban? Akkor, amikor tanárok, óvónők tömegével hagyják el katedrát? Vagy tovább folytatódik az a rémálom, hogy a miniszterelnök olyan közösségeket támogat, amelyekhez érdeke fűződik, ami forintban és szavazatokban hoz neki hasznot.

Ebben az országban sem ember, sem Isten törvényei nem számítanak, ebben az országban egyetlen törvény van: amit az Orbán Viktor nevű, értéket és mértéket vesztett férfi akar. Pedig ez az ország nem a hatalommániás vezéré, és nem a hatalomnak behódolt egyházé. A becsületes embereké, köztük az igaz hívőké. Mert náluk az úgy van, hogy tudják: a kis- és nagyember nem attól lesz gazdag, nemes lelkű, erkölcsös, amit az országból ellop, hanem attól, amit hozzátesz.

Az önök véleménye

Futballbűnözők Zseléshajú focimaffia Minden egyes vesztes és bármilyen meccs százmilliókba kerül nekünk adófizetőknek, mert mi tartjuk el ez a mocskos, falábú focicsürhét (Benjamin)

Magyar foci volt ( Marseilles-ig ) , míg meg nem rázta a 20000 Volt, csináljanak bármit a felcsúti bölcsek, ámen … (László)

Máté Fiam! Én nem értettem félre a szavaidat! Légy szíves soronként, tételenként a a 115 milliárd Ft felosztását. Az első három sort ismerem: Főnök 25 milliárd Ft, Kivitelező 11,5 milliárd Ft, Nekem (Kocsis Máté) 6 milliárd Ft. De a többit ha kérhetem! Üdvözlettel egy lelkiismeretes fidesz fan. Ja, nem! (Rudolf)

Reálisan kell gondolkodni.Ezeket nem lehet leváltani. Ha rezeg a léc,átbújnak alatta,a versenybírók,pont akkor kötik a cipőfűzőjüket. Itt nem lesz,Bastille lerombolás. Mondom ez van. (janos)

Nemhogy nem keresztény , egyenesen nevezzük nevén : velejéig romlott, korrupt , embertelen , élősködő pióca ! És ezért egyszer felelnie kell ! (Krisztina)

Velünk volt? Feleki Kamillnak volt egy fekete notesza. Aki abba belekerült, az többé sosem volt vele, az megszűnt létezni a számára. Azt hiszem veszek egy fekete noteszt. Vagy kettőt. Esetleg még többet. Hosszú az árulók listája. (Erzsébet)

Így írtunk mi

Ha már itt egymás között milliárdul beszélgetünk

Sikerpropaganda uniós pénzből

Briliáns logikájú szakemberek tolják a kátyút a szekér alatt

Metamorfózis

A világ legboldogabb gyermekei

Nem csak az ellenzéki pártok, de a magyar emberek lehetőségei is beszűkültek

Elülnek a tojásaikon, csak hagyják őket békén

Aki lop, csal, hazudik, annak minden csak eszköz

Meseváros

Jó, ha tudja kend, hogy lincselés előtt nincs se nemzeti konzultáció, se népszavazás

Megint elhagyott bennünket egy ember, aki hozzánk tartozott

A nap kommentje:

Nem kiestünk, hanem mi döntöttünk úgy, hogy felfüggesztjük a szereplésünket az Európa Ligában! 🙂 (László)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.