Május 28,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még jó, hogy ilyen tehetséges családdal áldotta meg a magyar embereket a sors, mint a Kósa-féle

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,216,253 forint, még hiányzik 783,747 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kósa család ismét csak gazdagabb lesz, hála a nagyszerű kapcsolataiknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a pénz többé ne jelentsen gondot. Kiderült ugyanis, hogy Kósa drága jó édesanyja sertéstelepe után – ahol ugye BMW-ket lízingelt a mama – Kósa Karolina Éva, egy ország Lajosának testvére is beszállt az üzletbe, tavaly novemberben 40 százalékos tulajdonrésszel megalapította a Bászna Gabona Kft.-t, amelynek mindössze 5 millió forint jegyzett tőkéje volt. Azon túl, hogy a cégnek sikerült egy ilyen nagyszerű nevet adni, úgy tűnik azt is sikerült bizonyítaniuk a hitelintézetek irányába, hogy minden pénzt megérnek. Ez a hitelintézet konkrétan a Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. amely nem kevesebb, mint fél milliárd forint hitellel segítette meg Kósa Lajos testvérét. De persze bizonyára bárki kapott volna hasonló hitelt 5 millió forintos jegyzett tőkére, csak szépen kellett volna kérni.

A céget, amely a hitelt adta természetesen jól ismerik kormánykörökben, ezért sem meglepő a busás kölcsön. Bár a NER környékén talán már semmi sem meglepő, hiszen mi olyat tudnának még húzni, amit eddig még nem láttunk? Gond nélkül lopják el a magyarok, valamint az uniós adófizetők pénzét különböző módszerekkel úgy, hogy lassan már fel sem háborodunk rajta. Kósa testvérének fél milliárd forintos hitele mindössze egy szalagcím amellett, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolta a T-Systems céget, amely egyébként a választások informatikai rendszeréért is felelős. Hogy abból is milyen országos méretű felháborodás lesz? Semmilyen, ugyanis már elfogadtuk, hogy ebben az országban minden Mészáros nevére kerül, még akkor is, ha azok valódi tulajdonosa minden bizonnyal nem ő.

A Kósa család esetében azonban másról lehet szó, itt egyszerűen ajándékot kapott a fideszes agytröszt, amiért olyan jól végzi a munkáját. Lehet persze, hogy becsúszott egy kisebb botrány – amiből a mai napig nem sikerült kimagyaráznia magát – de gond egy szál sem, a kormány gond nélkül teszi egyik pozícióból a másikba, valami mindig akad Lajos számára. Száz millió itt, fél milliárd ott, mit számít? Úgysem érdekel ez már senkit, hiszen Rogán, Farkas, vagy Mészáros jóval nagyobb összegeket tüntetett el anélkül, hogy bárki is felelősségre vonta volna őket. Ezek, a milliárd alatti ügyek szinte olyanok, mintha csak pár ezer forint lenyúlásáról beszélnénk, nem pedig emberek százainak havi nyugdíjával egyenlő pénzösszegről.

Persze az is lehet, hogy ez a pénz majd egyszer megtérül, és a fél világ csodájára fog járni a Mátészalka határában épülő terménykezelő és -szárító rendszernek. Elvégre a sertéstelepen BMW motorokat lízingelő Kósa mama is elég sikeres lett, még az internetes népművészeket is megihlette. Ezek után tehát nagyszerű lehetsőg rejlik abban, hogy egy ilyen sikeres családba pumpálnak még egy kis pénzt, hogy az majd idővel biztosan megtérüljön. Hisz így tett Tiborcz István, Orbán Viktor veje is, aki az Elios botrányból megszedte magát, majd, hogy még több pénz birtokába jusson, hiteleket vett fel, amiből elkezdte felvásárolni az ország legértékesebb épületeit és telkeit. Ehhez – úgy tűnik – partnerek a hitelintézetek és bankok, hiszen ameddig nem bizonyított – márpedig egy olyan káderrel, mint Polt Péter soha nem is lesz az -, hogy bűnözőknek nyújtanak pénzügyi segítséget, addig semmi gond.

A pénznek nincs szaga, szokás mondani. A gond azonban az, hogy ehhez magyarok vére és verejtéke tapad, ugyanis nem a milliárdos oligarchák és családtagjaik azok, akik befizetnek a közösbe – ezzel növelve az ellopható pénzek mennyiségét -, hanem a keményen dolgozó munkások, tanárok és nővérek. Az ő adóikból szedték meg magukat az ilyen felkapaszkodott senkik, mint a Matolcsy, Kósa, Rogán, vagy az Orbán család egyes tagjai, akik jól kihasználták a politikai kapcsolataikat. Őket soha nem érdekelte az, hogy milyen áron, a lényeg csak is az, hogy legyen miből megvenni a következő Gucci táskát, vagy Range Rover terepjárót. De azért sok sikert kívánunk Kósa Lajos drága testvérének, biztosan megérdemelte azt a fél milliárd forintos hitelt.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.