Június 16,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Képzelt (?) beszélgetés, avagy EU vs. OV

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,797 forint, még hiányzik 1,267,203 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Kézcsókom, Ursula asszony, na ide figyeljen. Ugye tudja, hogy kisnagysádot nem fogják ám csak úgy az Európai Bizottság élére választani, ha aztat én jóvá nem hagyom?

– De kérem, Herr…

– Csak ne szóljon közbe, akármilyen derék, hétgyermekes családanya is, attól még csak asszony, én meg nem tűröm, pardon, szóval jobb szeretem, ha az asszonynak kuss a… pardon, szóval, ha végighallgatná, hogy –

– Na de Herr…

– Mondja meg őszintén! Tiszteli–e ön a magyarokat? Respektálja–e ön kellőképp a mimagyarok népnemzetét?!

– Kérem, Herr… Orbán, ugye?

– Mégis ki a kacifántos sátánfattya lenne? Nézze, Ursula –

– Nézze, Herr Orbán, gondolom, az Európai Bizottság vezetőjét keresi. Én Ursula von der Leyen asszony titkára vagyok… Kapcsoljam a hívását?

– De rögtön!

– Guten Morgen, Herr Orban.  Itt Ursula von der Leyen. Előre is köszönöm a gratulációt. Továbbá előre szólok, hogy az Európai Uniós tagságnak a következő feltételei vonatkoznak Magyarországra is: a demokrácia elveinek érvényesülése, gazdasági ügyek átláthatósága, uniós pénzek jogszerű és közjót szolgáló felhasználása és azzal való maradéktalan elszámolás, európai értékrend, szabad és tiszta választások, társadalmi felzárkóztatás, valamint a tárgyalóasztal mellett kezet zsebre nem teszünk, diplomáciai vacsorákon nem böfögünk és nem szellentünk, késsel-villával eszünk, humanitárius alapelveknek eleget teszünk, a sajtó szabadságát… Halló? Halló! Herr Orbán?

(a másik vonalon) – Te, Tónikám, közöld már le a mimagyaroknak, hogy győztünk, az Ursula megesküdött, hogy feltétlenül tiszteli nagy nemzetünket. Hajrámagyarország, hajrámagyarok!

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.