Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szakértelem, tapasztalat, szervilizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Másfelől, a magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől. (Fricz Tamás)

Ezen röhögök órák óta. Egyébként is drámaian okos dolgokat szokott írni Fricz mester, de ez a kijelentése egészen egyszerűen zseniális. Alapvetően az idézet egy olyan propagandacikkből való, mely Kálmán Olga lejáratását célozza (mert újságírónak hazudja magát, közben pedig van képe politizálni. Szemben Fricz Tamással, aki polutológusnak vallja magát de újságcikkeknek nevezett propagandaanyagokban szolgálja a regnáló hatalmat), de nincs ebben semmi meglepő. Jelenleg az összes pártlap arra van ráállítva, hogy tapossák Tarlós István kihívóit. Bármilyen eszközzel és megállás nélkül. De én most tojok erre, az önkényesen kiragadott kijelentéssel óhajtok foglalkozni.

Magam elé képzelem az okos magyar választót, ahogy éppen elvárja a szakértelmet és a tapasztalatot a miniszterektől (gondolom, a miniszterek elnökétől is) és a képviselőktől. Is. Hánézzükcsak:

Orbán Viktor. 56 éves. 1987-ben szerzett jogi diplomát, de soha nem szerezte meg a szükséges gyakorlati időt, soha nem dolgozott jogászként. A diploma megszerzése után három évig Soros György pénzéből élt, 1990 óta a mi pénzünkből él. Sem szakmai, sem egyéb gyakorlata nincs. 29 éve politikusnak vallja magát.

Semjén Zsolt. 56 éves. Teológus. 1990 óta politikusként tevékenykedik, bár neki van munkatapasztalata. Érettségi után három éven át hivatalsegédként dolgozott a budapesti Kisipari Termeltető Vállalatnál. Időközben szociológus diplomát is szerzett. Ő a miniszterelnök helyettese.

Varga Mihály. 54 éves. 1989-ben végzett az Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Belkereskedelmi Karának áruforgalmi szakán. 1989-1990 között először 43. sz. Állami Építőipari Vállalat, gazdasági revizora, majd a Kelet-magyarországi Vízügyi Tervező Vállalat, közgazdasági munkatársa. Tehát van egy év munkatapasztalata. 1990 óta politikából él. Ő a másik miniszterelnök-helyettes és Magyarország pénzügyminisztere.

Szijjártó Péter. 40 éves. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakán szerzett diplomát 2002-ben, azóta politikából él. Ő a külügyminiszter.

Rogán Antal. 47 éves. Közgazdász diplomát szerzett 1995-ben, abban az évben a Széchenyi István Szakkollégium nevelőtanára, demonstrátor volt, óraadó tanár az egyetem pénzügyi tanszékén. Még 1995-ben a Magyar Nemzeti Bank munkatársa lett, 1997-től politikából él. Ő a miniszterelnök kabinetfőnöke (propagandaminiszter).

De sorolhatnánk a jobbnál jobb képviselőket is, Farkas Flóriántól Németh Szilárdig. Egyik kiemelkedőbb szakember, mint a másik. Hihetetlen gyakorlattal a hátuk mögött.

Ha van valami, amit ez a kormány, pontosabban amit a magyar miniszterek elnöke nem visel el, az éppen a szakértelem. Már egyetlen szakértő sincs nemhogy a kormány, de a Fidesz közelében sem. A szakértelem és a tapasztalat helyett egyetlen fontos kritérium a feltétlen szervilizmus. Ezzel lehet előbbre jutni a politikának hazudott bolhacirkuszban. Van már nekünk több gyakorló elmebetegünk, akik kiélhetik a zavaros álmaikat. A mi bőrünkre, persze.

Azonban van valami, amire Fricz Tamás remekül rávilágít akkor, amikor beszáll Tarlós István kampányába. Mégpedig az, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag felszámolta az önkormányzatiságot. Mégpedig úgy, hogy az már fel sem tűnik senkinek, annyira természetes. Az önkormányzati választások már régen nem a helyben élő emberek napi ügyeiről és a közösségek életéről szólnak, hanem arról, hogy az Orbán-klán hány településen tudja megszerezni vagy megtartani a hatalmat. Most a teljes propagandagépezet gőzerővel azon dolgozik, hogy minden település fideszes kézben legyen. A főváros természetesen kiemelten fontos, oda olyan ember kell, aki mindenben teljesíti Orbán Viktor elvárásait.

Hogy az emberek mit gondolnak, mit szeretnének, mit várnak el az önkormányzatuk vezetőjétől, a világon senkit nem érdekel. Dübörög a háború Szatymaztól Győrszemeréig, Püspökladánytól Budapestig. A tét nem a helyben élő közösségek boldogulása, hanem Orbán Viktor teljhatalma. Kézivezérelt, egyetlen ember akaratának, bosszúvágyának, mohóságának szolgai módon engedelmeskedő ország kell. A legapróbb zsákfalutól a fővárosig, a legkisebb tanyasi iskolától a Magyar Tudományos Akadémiáig mindent a miniszterek elnöke akar irányítani. Mert úgy hiszi, ő mindenhez ért. Az egészségügytől a gazdaságig, a sporttól az oktatásig mindenben ő akarja megszabni, hogy mi legyen és mi ne legyen. Ehhez olyan közvetlen alattvalók szükségesek, akik gondolkodás nélkül teljesítik a parancsait, bármekkora kárt is okoznak ezzel az adott területnek és összességében az egész országnak.

Tarlós István – az időnként előadott látszólagos dacoskodásai ellenére – tökéletesen megfelel erre a célra. Valójában megfelelne Kálmán Olga vagy Karácsony Gergely is, ha letennék a gerincüket a ruhatárban és letennék a hűségesküt őfényességének. Sőt, igazából ilyen szempontból Fricz Tamás is tökéletes főpolgármester lenne, neki már nem is kellene semmiféle átalakítást végeznie önmagán. Nem is értem, miért nem indul a posztért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.