Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Ez itt az én hazám!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves roma testvéreim, magyar barátaim és ismerőseim!

Mint az már gondolom mindenki előtt ismert, e hét vasárnapján egy számunkra különösen fontos, bennünket, romákat, szó szerint húsbavágóan érintő, sorsdöntő kérdés előtt állunk: jogot kaptunk arra, egyfajta módot és lehetőséget, hogy szavazhassunk arról, mely magyar parlamenti pártok képviseljenek minket Brüsszelben, az Európai Unió parlamentjében.

Tudom, nagy dilemma ez, és azzal is tisztában vagyok, hogy lesznek majd közöttük olyan álcát öltött és valós érdekeiket eltitkoló hamis pártszószólók, akik – visszaélve a bennünket sújtó és általuk tudatosan előidézett nyomorunkkal – nem csak jól csengő szavakkal, de kevéske pénzért, netán élelmiszerért cserébe próbálják meg kicsikarni tőlünk a szavazatainkat.

Kérlek benneteket, hogy ti, romák, semmiképp ne dőljetek be az önös érdekeiktől vezérelt hamis próféták szépen csengő ám hazug szavainak! Ne feledjétek: a hamisgyöngy időnként sokkal jobban csillog, mint az igazi!

Hazánkban egy – a roma kisebbségi jogokat eltipró – új magyar nemzetállam van kialakulóban. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a jelen hatalom birtokosai számtalan olyan törvényt alkottak, amellyel ők nyomatékot adtak nekünk arra, hogy mi, roma emberek, csupán a származásunk miatt, ennek az általuk elképzelt szép új magyar társadalomnak nem lehetünk a tagjai. Szerintük mi csak romák vagyunk, és nem magyarok…

Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy a Törökszentmiklóson történt ártatlan romákat megfélemlítő náci vonulás is valójában a Fidesz egyik ellenünk irányuló akciója volt.

A Fidesz úgy akar leszámolni a Jobbikkal – mint legfőbb riválisával – hogy bennünket, romákat, koncként odavet, az un. Mi Hazánk Mozgalom néven futó újonnan szerveződött neonáci eszmeiséget valló pártnak. Ők – kormányzati segédlettel – követve az immár pálfordulást végrehajtott elődeik, a Jobbik egykoron jól bevált népszerűséget hozó stratégiáját, Nemzeti Légiót hoztak létre, és országosan kiterjedő erődemonstrációt hirdettek.

Mindezt tehetik egy valójában nem létező cigánybűnözésre hivatkozva, a jelenleg regnáló Fidesz-kormány által felbátorítva. Jogot formáltak maguknak arra, hogy öntörvényűen, ártatlan roma embereket, köztük gyermekeket is megfélemlítve masírozhassanak. Szerintük, a magyar jogrendet garantálni hivatott szervek, mint a rendőrség és a bíróság, szemet hunynak a romák által elkövetett bűnesetek felett. Azt a hamis sugallatot keltik a magyar társadalom gyűlöletre fogékony tagjai felé, hogy a romák által elkövetett – amúgy sajnálatos és származástól függetlenül minden jóérzésű ember által elítélt – bűnesetek visszaszorítására csak az általuk alkalmazott módszer, a kollektív büntetés és megfélemlítés az egyedüli járható és hatásos út. Aki pedig bírálja az ő sajátságos módszereiket, az a romák bűnpártolója, és nekik, mint roma jogvédők, az ő hatalomra jutásuk után, Szibéria lesz az új hazájuk.

Halkan jegyzem meg, hogy hatalomra jutásuk esetén alighanem Doros Judit újságíróval együtt én is minden bizonnyal Szibériában fogok raboskodni, de sebaj, vállalom!

A cigánybűnözés fogalma egy agyrém, amely azt sugallja, hogy minden roma bűnöző, mert a vérében, a genetikájában hordozza a bűnt és a rosszat. Ez így nem igaz. Minden népnek és nemzetnek megvan a maga salakja, és mivel mi, emberek, eredendően bűnben fogantunk, a bűnözésre való hajlam mindnyájunkban ott rejlik, s ezt a tényt, minden Bibliát olvasó keresztény ember tudja. Tudja, hogy senki nem képes garantálni, hogy éppen a roma származású ember ne kövessen el soha, semmilyen bűncselekményt. Erre, még a halálbüntetés sem garancia.

Miért szenvedjek és rettegjek én roma emberként azért, ha netán valamelyik, szintén roma származású embertársam elkövet egy bűncselekményt? Miért én üljek ártatlanul börtönben azért, mert az apám bűnözött, lopott, vagy gyilkolt? Milyen beteg ember az, amelyik agyában ilyen őrültség egyáltalán képes megfoganni? Az übermensch-fajelmélet az emberfeletti emberről egy német filozófus, Friedrich Nietzsche filozófiájának fogalma, amit a gyakorlatban egykor a Harmadik Birodalom őrült vezére, Adolf Hitler akart megvalósítani.

Olvasom a napilapok hasábjain, hogy Toroczkai, „műbalhékkal” akar az országos politikai szintre visszakapaszkodni. Megjegyezem, anno Adolf Hitler is ugyanezt tette.

A történelem megismétlődni látszik, de én, roma emberként azért mégis reménykedem. Reménykedem, és hiszek a jóérzésű magyar emberekben, hogy nem szeretnének újra roma holokausztot, porrajmost látni.

Végül pedig, ami a vasárnapi sorsdöntő szavazást illeti, nos, számomra, magyar roma emberként egyértelmű, hogy én Európában szeretnék maradni, és nem a Vlagyimir Putyin irányítása alatt lévő Oroszország területén fekvő ázsiai Szibériában raboskodni.

Ez itt az én hazám!

Bogdán Géza

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.