Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Újra és újra feltámad a fránsziás műveltségű, álságos keresztény töpszli

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok. Mindenkinek.

Jaj, istenem, az a fránszia műveltsége, az! A doktor úr. Miniszterelnök-helyettes, a kereszténység megcsúfolója, hazánk szégyene. Szerintem, már tudják ki ez a fickó, de előbb kormányozzunk lazább földekre.

Itt a húsvét a nyakunkon. Dobáljanak meg száraz dinnyével, de nem szeretem. Már nem. Zsenge ifjúként még csak-csak, de akkor is inkább kitaláltunk más programot, mint otthon kicsinosítva várni a locsolókat – ismerőst, hát még ismeretlent. Kölyköket, akik begyűjtötték a rakott krumplinak valót. Irány a Vértes! Ott nem cseppfolyós ibolya nőtt, volt sült szalonna meg lamúr is. Nem csak a húsvét jegyében. És egy fiúnak sem jutott eszébe, hogy elővegye bűzbombáját. Illetlenség lett volna, benne a természet közepében. Azért ez már elég régen volt, változtak az ünnepi szokások is, hát még az életünk! Mondja is a szomszédasszony, ez már nem is ünnep, nem nagyon érdekli sem a gyerekeket, sem a felnőtteket. Ők még csak-csak elmennek a templomba, de ez már nem az igazi. Pedig a szomszéd igen csak vallásos, de ezek szerint a hite, ahogyan manapság sokan másoké is, a füstölt sonkában, a tojásban és tormában teljesedik ki. Együtt a családdal.

Én ilyenkor azon rágom magam, hogy mi a büdös (igen, büdös) francnak kínálnak ezernyi kölnit, parfümöt. Elég lenne egy, mert az úgy van, hogy általában délre a szegény és a gazdag ember lánya olyan büdös lesz, mint a három hétig nem mosott láb a csizmában. Minden kedves fiú, férfi hozza a legszuperebb – még drága is – illatosítóját, esküsznek rá, ez az igazi. Ha ezek összekeverednek, akkor tör ki a bűzlázadás. A hajadra egész flakon sampont öntesz, de ez is illatos, így nem ér véget a frász. A fodrásszal emberségből nem mered megmosatni, nehogy kifeküdjön miattad; szegénynek élnie, dolgoznia kell még sokáig.

Igen szép tavaszi ünnep a húsvét. Főleg, ha Nap is megtisztel vele, meg aztán ahol élnek a hagyományok, ott derűs napok várnak a lányokra. Kanna hideg vizet Juliskára! Tisztelettel kérem, ne tessenek ezt az egészet cikizésnek venni, mert tisztelettel vagyok a kereszténység legnagyobb ünnepére. Igaz, nagyrabecsülésem csak az igaz hívőknek jár, akik úgy látják, Jézus kereszthalálával ugyan nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét… Itt álljunk meg egy-két szóra.

Mert megint feltámadt, újra és újra feltámad a fránsziás műveltségű, ám lopott doktori disszertációt kiizzadó, álságos keresztény, a Semjén Zsolt. Most éppen a franciákba kötött bele ordenáré módon. Macron is különös figyelemmel van a magyar kormány hibbantságára. Minek pofázik bele ez a Semjén a franciák belügyébe (Szijjártó, nem kéne behívatni Franciaország magyar nagykövetét, és elnézést kérni tőlük?) A Notre-Dame katasztrófáján megrendült a világ, vallásostól nem vallásos emberekig sok-sok millióan. Kivéve a magyar nagyhatalom töpszlijét, akit még a sajátnak hitt Istene is hülyének tart. Mert hogy az egyházellenes politika is vastagon benne van a tragédiában.

„Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához”.

Elvileg normális ez az ember, de gyakorlatilag már régen nem. A Notre-Dame támogatását Magyarország keresztény országként megfontolja. Mert:

„Eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen lerombolt állapotba jusson.”

Semjén!

  1. Magyarországon nem szabadott volna hagyni, segíteni, hogy egy diktátor hülyítse meg az embereket; nem szabadott volna hagyni, hogy a béka feneke alá szoruljanak életek; nem szabadott volna hagyni, hogy felszámolják a demokratikus intézményeket, a jogállamot; nem szabadott volna hagyni, hogy Orbán kukoricázzon európai uniós létünkkel.
  2. Emmanul Macron érvényes választáson a szavazatok 66,1 százalékával nyert, és lett köztársasági elnök.
  3. A magyar KDNP mérhetetlen párt. Nem is merte megkockáztatni, hogy induljon a nem annyira tiszta választáson. A rigó sem szavazott rájuk, csupán beleültek a Fidesz ölébe, azóta is ott ringatóznak, ölelkeznek.
  4. Az Orbán-klán rohadt nagy nemzeti önérzetből elszabadította a világra a  gyűlöletet.
  5. Magyarországon már régen nem hangzik el ilyen francia, macroni vélemény: „Egyet kérek: a szabályok abszolút tiszteletét a nyilvánosság előtt. A vallási viszonyok a transzcendenciáról szólnak, és nem kérem az emberektől, hogy legyenek mérsékeltek – nem erről beszélek. A saját mély meggyőződésem az, hogy egy gyakorló katolikus hiheti, hogy a vallása szabályai messze túlmutatnak a Köztársaság törvényein. Egyszerűen azt gondolom, hogy a köz birodalmába lépve a Köztársaság törvényei elsőbbséget élveznek a vallási törvénnyel szemben.”

Magánvéleménye a töpszlinek:

„Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk. Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nem csak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.”

Lényegében azt mondja ez a jobbfék, ami beleillik abba gyűlölet politikába, amit évek óta folytatnak a hatalom csúcsán Orbánék: úgy kellett nektek, megérdemeltétek, hi-hi-hi. Ilyen nálunk egy katolikus főbarbár. Ez pedig az én magánvéleményem.

Ja és, amíg ez a műveletlen tuskó orvvadász gondolkodik, addig Franciaország legnagyobb helyi energetikai és kozmetikai cégek vezetői, az ország leggazdagabb családjai már összesen 675 millió dollárt ajánlottak fel a Notre-Dame újjáépítéséhez, és sorban érkeznek a további felajánlások külföldről is. Macron tegnap este azt ígérte, öt éven belül újjáépítik a katedrálist, és egyre több milliárdos, francia muzulmán közösség és a világ számos országa jelenti be, hogy pénzadománnyal támogatják az újjáépítést. A francia miniszterelnök, Edouard Philippe is nyilvánosságra hozta a kormány terveit.

Hogy minél több francia járuljon hozzá az újjáépítéshez, speciális adócsökkentést helyeztek kilátásba. Aki 1000 euró alatti összeget adományoz a templom felújítására, 75 százalékos adóalap-csökkentésben részesül. Azok, akik 1000 eurónál többet adnak, 66 százalékos csökkentést kapnak. Már egy 100 eurós adomány is 75 eurónyi adócsökkentést eredményez – az 1000 euró feletti összegekre pedig a vállalatok és a természetes személyek ugyanúgy 66 százaléknyi csökkentést kapnak, bármi is legyen a felajánlás összege.

Semjén, ez a francia Notre-Dame értékmentő politika. Látják, hová jutottunk az én finnyás húsvéti parfüm-orromtól: ez a büdös, nem olyan, mint Semjén elviselhetetlen, mindenhová eljutó lehelete. Jobban ég ez a keresztény utánzat, mint a Notre-Dame. Csak őt már az istene sem menti meg. Széthullik, mint a rosszul bekötött pakk. Akiben még mindig égő vágy van arra, hogy egyetlen elfuserált vélemény darabját is a megőrizze, az megérdemli a sorsát.

Az önök véleménye.

nos az induló csapatokat nem ártana jó előre felvilágosítani, hogy igencsak vigyázzanak majd itt a bringákra, meg úgy általában az értékeikre… (Lustamacs)

Jó, hát a bringaverseny nem egy ún. „látványsport”, talán csak ha velodrome-ban surrannak ezerrel körbe. Az Akármilyen Tour-félék mások, előfordult, hogy néztem is, csak a gyökér szolgáltató kivette az Eurosportot a kínálatból. Az Euronews-ról nem is beszélve. De a két vallási csatorna (Bonum és Pax tévé) legalább még megvan, hurrá! Én vagyok Notre Dame! (zsoltix)

Kivàncsi lennèk, az asztaliteniszbe mikor fognak szàzmilliòk csorgedezni…pedig az is „làtvàny sport”! Tudjàtok milyen nehèz azt a pici kaucsuk labdàt oda utni ahova kell? A 80-as èvek òta ( Klampàr, Jònyer, Gergely ) senki se tudott a vilàg èlvonalàban maradni! (Krisztina)

Az ecceri magyar is ugyanígy van már vele. „tudja maga, melyik párt kományoz, és ki a kormányfő?” – „Szarom én le, akárki, mindegyik egyformán engem szopat, egyre több adó, egyre kevesebb közszolgáltatás, ők hónapok alatt csilliárdosokká válnak, én meg negyven éve várhatom a csodát, hogy majd egyszerre csak hirtelen önmagától elkezd javulni a mi helyzetünk… de nekem már az is elég lenne, ha nem romlana.” (Hajszás)

Az….” turokèpessèg, alàzat, rendkivuli kitartàs”..ezzel csak az a baj, hogy megint olyanok diszponàlnak a milliàrdok felett, akik e szavak jelentèsèvel sincsenek tisztàban! De legalàbb nem az agyon sztàrolt tehetsègtelen focira megy…ez is valami.. igy is- ùgy is mi fogjuk kifizetni….:( (Krisztina)

Azért nem szép öröm a káröröm. Milóta világ a világ és benne ember az ember, mindig is volt migráció. Persze, ami most van, sokkal inkább népvándorlás, de az okait is politikusok csinálják. Hát, már csak ilyenek vagyunk, a szomszéd kertje mindig zöldebb, de van úgy, hogy tényleg zöldebb. Hát oda megyünk, azértis. Persze, ok is van rá, éppen elég. De azt se szép dolog hinni, hogy egyedül az én hitem üdvözítő, a többi meg dögöljön is meg és úgy is kell neki. Nálunk meg az a legnagyobb baj, hogy csak egyeseknek zöld az a fű, de azt is elveszem tőlük. (anima)

Jó reggelt, lehetőleg jobbat a tegnapinál 🙂 „Harmadrészt a következő ciklusban az Unió sok pénzt szán erre a területre, tehát a kormánynak hozzá kell férnie a forrásokhoz.” – nos, az Unió kutatóknak ad pénzt projektekre, és nem általáan kutatásra. Ha erőteljesen ösztönzik a kutatók elvándorlását, akkor kutatási pénz se lesz. Notre Dame: évi 2 millió euró kevesebb, mint a felcsúti focicsapat éves büdzséje, és éppen felújítási munkák zajlanak a székesegyházban. Ráadásul a francia illetékesek pontosan tudják, mi az uszítás következménye, ergo nem beszélnek felelőtlenül összevissza. Végül: tényleg, Hegedűs Zsuzsa miért nem volt a titkára mellett a vádlottak padján? És az ő főnöke? (glorianna)

Kedvenc égtáj: kelet. Ott kel fel a nap is.nyugaton meg eltűnik. Mit nem lehet ezen érteni? Megénekelte az Animals is, ” Felkelő nap háza”. Csak a kommenyistafasisztaliberálzsidók, eltitkolják,hogy a „Felkelő nap háza”,dalszövegét, keresztény magyar ember írta. Nem New Orleans volt az eredeti szövegben,hanem feelcsút. (janos)

Ha Europában nincs is súlya orbánnak, de itthon az IQ nukusok kozott és a mérlegen van, utobbin nem is kicsi. (Transzporter)

Laposfoldhivokkel, fideszszektasokkak, trumpistakkal, vallaskarosultakkal nem lehet vitatkozni, beszelgetni, ervelni, velemenyt cserelni, mert hihetetlenul egysiku, buta es szemellenzos a gondolkodasmodjuk. Ha pl. szemelyesen talalkoznanak mondjuk foldon kivuli intelligens lenyekkel, akkor sem hinnenek a sajat szemuknek, hanem a jol bevalt (soros-migrancs-iszlam-atveres-chemtrail) mantrajukat ismetelnek. (Hedwig)

Igen,már megint egy tragédiából csinálnak a keresztény konzervek önmaguknak katedrálist,hogy stílszerűen hasonlattal éljek. Ez a fokú cinizmus fokozza az amúgy is gyűlölet re hajlamos emberalattjárók okádását az éterbe. Elég a Facen körül nézni… (Zsanett)

Materialista ember nem hisz istenben nem hisz a lélekben , kérdésem akkor Ő istentelen lelketlen ember? A köveket, bútorokat lehet pótolni a lelkünket nem, van vagy nincs akinek van az most nem szitkozódik, hanem gyászol. (tibor)

Minden, amiben benne van a tiborc, mészáros keze egyből nemzetgazdasági szempontbol kiemelt jelentőségű beruházás. Az ilyen beruházásoknál senkinek semmi koze sem lehet semmihez és mindent megkaphatnak, amit csak akarnak. (Transzporter)

Így írtunk mi.

Uszító keresztényi szeretet

Orbán Viktor súlya

Nem, ez még mindig nem a fideszes mocsok legalja

Nem egyszerűen gonoszság. Bűn

Hiteltelen, hazug, önmagát megtagadó, erkölcstelen, elvtelen élősködők gyülekezete

Maradt még valami, ami nem az övék?

Amikor az emberség törvényekbe ütközik

Hány évtized kell majd vajon ahhoz…

Homály borult az erdőre

Fortélyos félelem

Ez most egy kifejezetten szar ország

A nap kommentje:

Ez már a szellemi szint legeslegalja. Nem is lehet szelleminek nevezni, max. valami szellemnek, ami megszállta ezeket. Soha ilyen sötét, elvtelen, embertelen és gonosz véglények nem puposkodtak még egy egész világ hátán. (Piftike)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.