Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a sors szakította szét az országot, nem a sors rakja össze a feudalista láncot, hanem Orbán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Készüljenek a nemzeti ünnepre – ha úgy gondolják.

Újra plakátolnak, csak most az Orbánt. A március 15-i nemzeti ünnephez közeledve reklámozzák a főnököt „A haza minden előtt.” Kölcsey idézettel. Először is, minek reklámozni egy nemzeti ünnepet, ha az mindenkié, nem csak a narancsosoké; másodszor önök ki szokták plakátolni a nagy családi eseményüket: házasság, születésnap, babaszületés. Na ugye. Szerintem Orbán be van szarva, hogy nem lesz ott kétmillió ember – a fő számtanos Rákay úr szerint -, ha csak megint nem lesz kötelező az iskolásoknak oda menni és tapsikolni – természetesen túlórában. A gyerekeinket idomítják, nem nevelik, a pedagógusokat alázzák úton-útfélen.

Meg aztán egy ünnepet hazugságra felfűzni, erre is csak Orbánék képesek. Még hogy a haza! A hazaárulókat is várják? Gyünnek majd oroszok meg lengyelek is jó pénzért? Orbánt dicsőíteni. Tényleg, Brüsszelbe megy meghívó? Ottan különösen szeretik a plakátokat. Mondhatnám, a hazátok, de lószart – csak kisajátítottátok magatoknak, miközben a drága népetek vagy belehal a betegségébe vagy fizet. Ünnepileg. Lebutítottátok az iskolákat, becsempésztétek oda a papokat, kirekesztettétek a szegényeket az életből, és elzárjátok sok ezer fiatal elől az egyetemeket.

Azt hiszi Orbán, hogy majd a rabszolgákkal megtelik a múzeumkert – ha csak az ünnepi alkalomból nem viszi magával a főkasszát, és megígéri: nix túlóra, méltó fizetés van. Adom. Hatszázezer külföldre menekült magyar is ott lesz, meghallgatni nyájas dumáját? Tömeg növelőnek. Ó, most jut eszembe, miért nem a felcsúti SzancsoPanzában rendezik meg az összmagyar ünnepet? Ezúttal nem kellene labdát, csak álmokat kergetni.

Tapsoljon neki az a nyolcmillió magyar, aki nem rá szavazott vagy nem szavazott egyáltalán. 1848 március idusa a haza egyesítésről szólt; a népképviseleti parlamentarizmus létrehozásáról, a gazdagok megadóztatásáról, vagyis a közteherviselésről és a modern polgári Magyarország létrehozásáról. Ezt csúfolták meg, ennek adtak akkora maflást, hogy már Európa is leprás lesz tőlük. Hát még mi! Kiket vár még? A kopasz balhésokat, a magánröpcsi tulajdonost, a letelepedési kötvényeseket, Rogánnal megtűzdelve. Vagy az ingatlan mutyizók vigyorognak neki? Biztos. Hú, a baltás gyilkost csak nem eszi ide e rosseb. Mennek a lakástakarékot elveszítők is? A CEU-tól hányan lesznek? Kapnak majd szép, biztató szavakat a hajléktalanok? Vagy egy Gundel-ebédet? Ára, 800 forint. A kilakoltatottak, a vörösiszap katasztrófa áldozatai vagy a vegzált civil szervezetek együtt ünnepelnek ezzel a szélhámossal?

A magyar embereknek joga van úgy ünnepelni a nemzeti ünnepen, ahogyan jónak látják. Vagy nem ünnepelni, mert így akarják. Hát akkor tegyünk pontot ennek az egész nemzetieskedő, álszent és hazug hatalomnak a képmutatására. Az egyik fő és ordenáré publicistájuk már megmondta:

Az egész Európa megosztott, az egyik oldalon állnak a “kétdimenziós emberek”, akik számára csak az egyén, individuum, szabadság létezik, akik megfosztattak a vallási, nemzeti, családi és nemi identitásuktól, és akik azt gondolják, egyedül ők képviselik a modernitást és Európát. Azt mondja, a másik oldalon állnak ők, akik azokat az eszméket, értékeket képviselik, amiktől Európa Európa lett, akik még tudják, mit jelent Isten, nemzet, haza, család, gyermek, akik még tudják, “mit jelent a férfi és az asszony”.

Vegyék le a kurva plakátot – a nemzeti ünnep jegyében. Mert úgyis tudjuk, hogy az ő szlogenje, aminek szellemében él: Csak én, csak én. Nem a sors szakította szét az országot, nem a sors rakja össze a feudalista láncot, hanem Orbán. Egyébként a megcsonkított idézet ez:

Emléklapra:

Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak

Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT.

Pozsony, 1833. június 14.

.…és egy érdekesség. Az amerikai mozikban már látható az Apolló-11 űrhajó 1969. július 16. és 24. közötti holdra szállása. Ez új dokumentumfilm, aminek az az érdekessége, hogy olyan eredeti felvételeket is találtak az amerikai Nemzeti Archívum raktárában, amelyek eddig nem kerültek nyilvánosságra. A filmkockákat szakértőcsapat digitalizálta, ezt használta fel a produkció. „A film fele olyan képekből áll, amelyeket korábban nem láthattunk” – mondta el Todd Douglas Miller rendező. Nagyon látványos lett a film, van olyan jelenete, amikor a mozivásznat teljesen betölti az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) óriási lánctalpas szállítója.

Az archívum 279 tekercset bocsátott a dokumentumfilm rendelkezésére 16-, 35-, 60- és 70 milliméteres filmszalagokkal. Az Apolló-11 1969. július 16-án indult a Földről Neil Armstrong, Michael Collins és Edwin „Buzz” Aldrin űrhajósokkal. Lélegzetelállító képeken tűnik fel Armstrongék űrhajója. A film azt is megörökítette, milyen hatalmas tömeg gyűlt össze távcsövekkel felszerelkezve a Cocoa Beachen, hogy szemtanúja legyen az indulásnak, és azt is, hogy a NASA irányítótermében még csupa fehér inges és sötét nyakkendős férfi ült. Rooney szerint valószínűleg már az összes eredeti filmszalagot megtalálták és feldolgozták.

Hajrá, magyarok! Nekünk is van űrkutatásért felelős miniszteri biztosunk, Ferencz Orsolya Ildikó. Minek? Csak. Ha annyit ér el, hogy az első magyar, akit fellőnek a Holdra egy diki politikus lesz, már megérte. Csak siessen. Vicceltem.

Az önök véleménye.

Apai nagymamám nyomában lépkedve, még a végén hívő lélek leszek, az összes vallás összes istene sem lesz elegendő a NER lovagjainak végleges kisöpréséhez, minden világok legmélyebb bánatára, csak egy kis séta kell az utcán, bárki megtapasztalhatja … (László)

De tényleg miért lenne pénz pont az egészségügyre, amikor már szűken kilenc éve nincs ra, bővebben meg cca. 70, vagy 500 éve.
Amúgy meg a divat sokkal fontosabb. Az egészségügyet beteg, idős emberek veszik igénybe, a divatot meg fiatalok, egészségesek, akiknek ha kell van pénzük a magánorvosokra. Amúgy megsűrűsödtek itt is a trollok, észrevettétek? (anima)

Egyetemet végzett ember. Oxfordban Sorosss sösztöndíjjal itta magába a tudást, meg a pinteket. Négy nyelvet beszél felsőfokon. Magyar, angol, valamint angol és magyar. Én azzal is meg lennék elégedve, ha egy nyelvet beszélne csak. Az emberekét. Igaz a pecás is egy nyelvet beszél, mégsem érti senki. (Old Sátorhand)

Már most késő lenne .. „Van nekem egy remek ötletem ezzel a fallal meg a bontással. Úgy tudom, a börtönök körül is elég masszív példányok vannak. Amikor majd belülről bámulod – 🙂 remélem, marhára hamar eljön az az idő -, 🙂 (Erzsébet)

Az igazságügyi miniszter azt nyilatkozta”nincs B terv” (Krisztina)

2016-os adatok szerint Európa lakosainak száma kicsit több, mint 741 millió. (Nem mindenki EU-tag-természetesen.) Nem tudom, hány millió fog ezek közül a nacionalista, populista, honvédő, és időnként fasiszta elvekre szavazni. Vagy emberekre, mert ma inkább ez működik. Nagyon sok hülye szavazó kell ahhoz, hogy ezek kerüljenek hatalomra. De ahogy mi, magyarok, sem tudtuk volna elképzelni cca 10 évvel ezelőtt, hogy a Jobbik a magyar parlamentbe képviselőket küldhet, úgy akármi is lehet az EU Parlamentjében is. Mindannyiunk, főként a más értékeket vallók szégyene, azt gondolom. És csak abban bízom már, hogy nem ők vezetik majd életünket a jövőbe. (Anna)

Először is: Laosz nem kicsiny ország, majd két és félszer akkora, mint kis hazánk. Valószínűleg nincs kiadatási egyezmény a két ország között, tehát a jó kapcsolat kialakítása nagyon előnyös lehet.(István)

Szijjártó Péter gazdasági zsenialitása a diplomáciai érzékével vetekszik. Ő egyszerűen nem tud hibázni, nem is értem, mi ez a megkérdőjelezés. Ez olyan hasznos lesz nekünk, hogy nagyon. L. Simon Urat idézve: „Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.” (zsoltix)

Most tényleg föl kell vásárolnia Mészáros Lölönek az összes tankönyvkiadót is ahhoz, hogy megnyugodjanak a kedélyek? Tessék szépen beletörődni, hogy minden rendes viktatúrában a gyerekeket a nemzetvezető nertárs imádatára idomítják. Nekik is sokkal könnyebb lesz úgy érvényesülniük, mintha sorosbérencként tengetik keserű napjaikat. (Hajszás)

Hülye képzavarral élve tökös egy levél, nekem tetszik. Az már egy másik kérdés, hogy mit lép erre a Kásler-féle vízfej. Sajnos nagy az esély arra, hogy Gyurcsány/Brüsszel/Soros. Nagyon drukkolok, hogy jó nagyra duzzadjon ez a kezdeményezés. (Attila)

Így írtunk mi.

De miért is lenne pénz pont az egészségügyre?

Kicsi Viktor, nyugodjál le szépen

Van mitől tartani

A hülyének is megéri

Nyílt levél Kásler Miklósnak

A gyöngék imája

Kötelező soranyasági szolgálat

A nap kommentje:

….nagyon szerettünk volna még egy kislányt a fiú mellé,de nekem (terotex mérgezés) miatt már nem lehet.Tisztafajú árják (übermensch.kun,jász)fogják ettől kezdve ezeket a gondokat megoldani? Vagy o.v. maga? 🙁 (József)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.