Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Miért asszisztálunk ehhez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor sajtót tájékoztatott/válaszolt az újságírók kérdéseire – többnyire ilyen és hasonló címmel jelentek meg cikkek a hazai sajtó nagy részében. A valóság  ezzel szemben az, hogy a magasságos Orbán Viktor úgy tett, mintha Magyarországon még mindig demokrácia lenne és a miniszterelnök egyébként hetente szóba állna a sajtó képviselőivel, ha azok kérdést intéznek felé. Orbán tegnap nem sajtót tájékoztatott, hanem megmutatta, hogy ebben az országban azt tesz, amit csak akar, amilyen címen akarja. Nincs felháborodás, nincs bojkott. Ha ő bejelenti, hogy hosszú évek után végre hajlandó válaszolni újságírói kérdésekre, a fél hazai és nemzetközi sajtó ugrik és asszisztál az egészhez. Ugyan a többség valós kérdéseket tett fel, Orbán mégsem válaszolt érdemeben egyetlen komoly kérdésre sem. Megteheti.

Megteheti, mert nem vonja őt felelősségre senki. Megteheti, mert úgy érzi, ő a nép által felhatalmazott vezető, aki egy személyben dönt arról, hogy milyen irányba haladjon az ország. Noha több újságírót is kitiltottak a kormányinfóról, ez nem érdekelt senkit. Elintézték a szokásos, nem volt már hely a teremben hazugsággal. Ismerve a kormányinfók menetét, vélhetően valami olyan kérdést tettek volna fel – emlékeim szerint azokat előre elküldik a hivatalnak ellenőrzésre –, amire Orbán talán nem tudott volna egy boldogkarácsonyozással válaszolni.

  • Magyar Hang
  • Azonnali
  • Klubrádió
  • Mérce
  • Direkt36
  • Hócipő
  • Alfahír

Orbán elhíresült strasbourgi beszéde óta tudjuk, hogy ők bizony soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük. Itt sem ez történt természetesen, mindössze helyhiányról volt szó. Az, hogy mi történt a kormánysajtó által nemzetközi sajtótájékoztatónak beállított cirkuszon, én most nem írnám le, ugyanis sem értelme nem lenne, sem pedig jeletősége, különben meg már mások máshol leírták. Ott ugyanis semmi olyan hazugság nem hangzott el, amelyet ne kürtölt volna világgá korábban vagy maga Orbán, vagy valamelyik öltönyös szolgája.

Ott tartunk ma, 2019-ben, hogy a miniszterek elnökének kegyéből sajtótájékoztatónak csúfolt cirkuszt tartanak Budapesten. Noha Orbán munkaköri leírásában szerepel az, hogy tájékoztatnia kell a sajtó munkatársait és válaszolnia minden egyes feltett kérdésekre, ennek mégsem tesz eleget immár évek óta. Mint ahogy nem válaszol érdemben Rogán, Kósa és Németh sem. Főnökük példáját követve nemes egyszerűséggel elmenekülnek a kérdések elől, amivel természetesen a magyar embereket köpik szemen. Mégsem zavarja őket, a fizetésükön ugyanis ez nem látszik meg.

Orbán Viktor vezetésével a fideszesek és kádéenpések létrehoztak egy olyan, szinte csak diktatúrákban látható látszatvalóságot, amelyen kívül számukra nem létezik más. Azt megkérdőjelezni nem lehet, hiszen az úgy van, és kész. A tegnapi cirkusz sem bizonyított mást, mint hogy Orbán megteheti, hogy hülyének nézi a teljes nemzetközi és magyar sajtót és még azt is meg merem kockáztatni, hogy ezzel ő nyert. Sikerrel csőbe húzta ugyanis az újságírókat akkor, amikor ők platformot teremtettek Orbán hazug világképének szétkürtöléséhez.

Miért nem tanulunk már ebből az egészből? Miért teszünk úgy, mintha nem egy elcseszett diktatúrában élnénk, ahol az ország egyszemélyes vezetője akkor hazudik az újságírók kérdéseire, amikor csak akar? Nem kéne asszisztálni ehhez a cirkuszhoz, amit Orbán (keresztény)demokráciának nevez, miközben mindannyian tudjuk, hogy ez nem más, mint diktatúra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.