Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Lehet, hogy ez lesz a banánhéj?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha híre megy, hogy a miniszterelnöki Gundel-menzán fillérekért lehet zabálni, özönleni fog a nép a Várba. A zaftos téma bővebb kifejtése előtt nézzünk meg két étlapot! Az egyik a Karmelita-menza, aminek működtetését épp most nyerte el pályázaton a Gundel, a másik egy közepes árfekvésű budapesti étterem étlapja.

Túl sok magyarázat nem kell hozzá, hogy miért érdemes a Várba vándorolni egy jó kis ebédért. Ott ugyanis már beköszöntött a kommunizmus. Szinte ingyen lehet ebédelni.

Tízezrek… Mit tízezrek! Százezrek, sőt milliók fogják megostromolni a Várat, hogy Orbánnal költhessék el szerény ebédjét. Annyian lesznek, hogy el sem fognak férni a Várban, még talán szegény Orbánt és csapatát is kiszorítják onnan. És akkor hol fog ebédelni szegény Orbán és csapata ilyen olcsón? Ennyiből még a börtönkosztot se lehet kihozni.

De mitől ilyen olcsó a kaja a miniszterelnökségen, ha még otthon se lehetne kihozni 300-ból egy csülkös bablevest, vagy 260-ból egy somlói galuskát? Hát a mi adóforintjainkból, polgártársaim. Nem elég, hogy magas fizetést adunk a méltóságos uraknak, még az ebédjüket is velünk fizettetik meg. Pedig, ha már a fizetésüket nem akarják erre költeni, telne akár a lopott pénzből is, de azt inkább Ibizán költik el.

Andor Mihály

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.