Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Fogalmuk sincs se becsületről, se erkölcsről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szezonja van most a családra hivatkozva kormánypropagandát toló vallási eszmélésnek. Érdekes, hogy néhány éve – mostanra különösen – mást sem hallok nemzetünk önjelölt képviselőitől és aprócska óriásaitól, mint a hit mindennél fontosabb voltát, a vallás dicsőítését. Karácsony táján pedig különösen előbukkannak az édesbús interjúkba bújtatott propagandaanyagok, mert ki ne lenne kíváncsi arra, hogy hogyan készül Orbán Viktoréknál a mézes krémes, mennyire jótét lélek Mészáros Lölö és hites felesége, vagy hogyan készül a Schmitt család az ünnepre és mit gondol Schmittné Makray Katalin erkölcsről, becsületről, családól.

A Jóisten természetesen ebből a nagyinterjúból sem maradhat ki, mert amit véghez kell most vinni, az emberi erővel nem fog menni. Konkrétan vissza kell fordítani a kereket, mindenkinek vissza kell térnie a helyére és el kell végeznie azt, amit el kell végeznie. Valami ilyesmi. Csodálatos végighallgatni, hogy a hazaszeretet ajándékával fekszik és kel a Schmitt család apraja és nagyja, ezen semmit nem változtat az sem, hogy az egyik lány családostul Amerikában él. Mert az egykori köztársasági elnök és felesége eleve úgy rendezték be az életüket, hogy mindig részt tudjanak venni a gyerekeik életében, be tudják teljesíteni nagyszülői hivatásukat.

Az kimaradt az interjúból, hogy sok nagyszülő szintén így gondolkodik, csak éppen lehetőségük nincs arra, hogy aktív résztvevői maradhassanak a gyerekeik életének, hogy jó nagyiként rendelkezésre álljanak, hogy közös családi ünnepeken gyűlhessenek össze. Sok esetben még az országot sem kell ehhez elhagyni, elég néhány tíz kilométer távolságra kerülni egymástól. Még akkor is megoldhatatlan feladat lehet az útiköltség előteremtése (és akkor még sem ünnepi, sem hétköznapi menüről, főleg ajándékról, de még csak a rezsiszámlák befizetéséről sem beszéltünk), ha az ember végig gürcölt egy életet, nem volt sem munkakerülő, sem alkoholista, nem szórta a pénzt két kézzel. Csak éppen nem Mészárosnak, nem Orbánnak és nem Schmittnek hívják.

Egészen jellemző, hogy kik kerülnek a fideszmédia címoldalaira ezekben a napokban úgy, mint példaképek, akikről érdemes olvasni, akik életükkel iránymutatást nyújthatnak ezekben a vérzivataros időkben. A számtalan kormányhoz hű egyházi ember mellett Orbán Viktor szomszédjának (nem, véletlenül sem strómanjának) a felesége. Annak az embernek a párja, aki varázslatos módon, egyik napról a másikra üzleti zsenivé vált abban a pillanatban, amikor Simicska Lajos többé nem volt Orbán legjobb haverja. Az a nő, aki gyerekeivel együtt milliárdos lett szinte egyik pillanatról a másikra és mindezt a hirtelen jött gazdagságot vallási okokra volt kedves visszavezetni. Igaz, kellemesebb dolog égi ajándékként tekinteni a vagyonra, mintsem belegondolni abba, hogy hány családnak kellett ahhoz tönkremennie, hogy a Mészáros család nagyvonalú mecénásként ünnepelhesse magát.

Ebbe a sorba tökéletesen beleillik Schmitt Pál felesége. A csodálatos, a nemzeti együttharácsolás rendszerébe tökéletesen, résmentesen belesimuló asszony. A vallásos feleség, tökéletes anya és csodás nagymama. A követendő példa. Az, akinek a férje egy lopott doktori disszertációval büszkélkedett, aki az utolsó utáni percig tagadta, hogy plagizált, akitől megvonták a doktori címet és aki nagy pofával hangoztatta, hogy saját jogon megszerzi a doktori fokozatot. Olyan erkölcsi selejt, aki jobb helyeken elbujdosna a társadalom szeme elől, kicsiny hazánkban azonban az első sorban tolakszik minden létező alkalommal, ott virít minden nemzeti ünnepen, a mai napig szemrebbenés nélkül felveszi a kiemelt fizetését, a neki – illetve nem neki, a köztársasági elnöki tisztségnek – járó rezidenciát, irodát, személyzetet. Azokat a juttatásokat, melyeket mi, közösen fizetünk és amelyeket méltatlanság esetén meg kellett volna vonni Schmittől.

De nem, ilyesmi egy hithű fideszessel nem fordulhat elő. Nálunk az ilyen ember csak felfelé tud bukni és akkora szerencsénk van, hogy karácsony táján az ő kedves feleségeik világítják meg a tévúton botorkálók előtt az utat, lehetőleg a vallás izzó lámpásával. Ők az erkölcsi zsinórmértékek. Fideszéknél. Én megtartom a sajátomat, nem kérek az ilyen súlyosan ostoba élősködőkből. A szegénységben élő, becsülettel dolgozó embereknek (ahogy a gazdagságban élő becsülettel dolgozó embereknek is) van mire büszkének lenni. Nekik nincs. Fogalmuk sincs se becsületről, se erkölcsről.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.